Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Clausix jutro w okolicach południa odświeżam forum i czekam na dobre wieści ✊😘
Clausix lubi tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Dziewczyny podpowiedzcie - czy muszę być na czczo? Nic o tym nie ma na tej kartce z kliniki, ale na niektórych stronach piszą, że tak33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Dziewczyny podpowiedzcie - czy muszę być na czczo? Nic o tym nie ma na tej kartce z kliniki, ale na niektórych stronach piszą, że tak
Ja nie byłam na czczo. Nikt mi o tym nie mówił. Pamietam ze łykałam ibuprom chyba godzinę przed. Mnie totalnie nic nie bolało. Nawet nie czułam jakiegoś dyskomfortu. Nie wiem, czy ta lekarka była taka dobra, czy ja tak po prostu mam, bo sono hsg tez mnie nie bolało, a nawet nie wzięłam nic przeciwbólowego. Tak więc nie nastawiaj się na to, że boli, bo to chyba kwestia dość indywidualna. Trzymam kciuki!!!Clausix lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Clausix wrote:Dziewczyny podpowiedzcie - czy muszę być na czczo? Nic o tym nie ma na tej kartce z kliniki, ale na niektórych stronach piszą, że tak
Clausix, ja nie byłam na czczo
Ja wzięłam leki pol godziny przed badaniem.
Trzymam kciuki, będzie dobrze 👍 Na szczęście badanie nie trwa długo. Czekamy jutro na raport po 😗Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 23:47
Clausix lubi tę wiadomość
35 lat
Starania 09/2020
30.09.2021- histeroskopia, usunięcie polipa
Dwurożna macicy 😞 wykluczone
Niedoczynnosc tarczycy- hormony uregulowane
11.12.2021- niedrożne jajowody -
Clausix wrote:Dziewczyny podpowiedzcie - czy muszę być na czczo? Nic o tym nie ma na tej kartce z kliniki, ale na niektórych stronach piszą, że tak👱♀️-39
5 lat starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅ -
U mnie trzeba było być na czczo lub 5 godzin bez jedzenia i picia bo podawali jakiś lek dożylnie no i dla bezpieczeństwa gdyby coś się stało to nie ma przeciwwskazań do podjęcia innych czynności. Trzymam kciuki 🙂👩💼 29 lat
10/2021 💔 cp i usunięty prawy jajowód
🧔 35 lat
Wszystko ok
🍀02/2022 START IVF
17.03.2022 punkcja - 7 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
I 09.04.2022 transfer blastki 4.1.1 🍀
10dpt - beta 486
14dpt - beta 3286
01.01.2023 12:00 Łucja 58cm 4240g❤️
II 30.01.2024 transfer blastki 4.1.1 🍀
9dpt - beta <0,20 odstawienie leków ☹️
🍀04/2024 START II IVF
17.04.2024 punkcja - 11 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
Hiperstymulacja -> transfer odroczony
III 07.08.2024 transfer blastki 4.1.2 🍀
10dpt - beta 130
12dpt - beta 284
-
Mama8latka, jak Twój tato? Tak sobie myślę, że źle trochę zrozumiałaś mój wpis o tym, że smutno się zrobiło... No tak czasami jest, ale ja cały czas się zastanawiam jak sytuacja u Was...
Odnośnie porodu dziś, to raczej się nie odbędzie, brak jakichkolwiek oznak 😉 W sumie przed świętami chciałam już rodzić a teraz nie chcę jeszcze. Gardło już mnie prawie nie boli, ale kaszel teraz mam 😐 taki suchy 😬
Clausix, trzymam kciuki za dzisiejsze badanie ✊ -
A. Bardzo ciężko się rozmawia na takie tematy jak uporządkowanie spraw np finansowych bo nie wiadomo co się wydarzy ,to sobie wyobraz moja rozmowę z nim w ten dzień w którym szedł pod ten respirator 😭 normalnie każde słowo w gardle stawało ,jak się rozlaczylam to z płaczu zaczęłam cała się trząść i oddech ciężko złapać .. nie wyobrażam sobie tego co dalej ...
Bierz za wczasu leki które możesz wziasc , witaminę C i D dziewczyny polecały a.na grupie facebookowej piszą o amantadynie że niby bardzo pomocna jest ale nie wiem jak dla kobiety w ciąży ...
W ogóle to Twoja beta jest kosmiczna , myślę że będziesz mogła cieszyć się z Achna tym samym stanem 😚😁 wszystko możliwe, kiedy wizyta pierwsza ???
Bebetka no to chyba nie trafiłam z ta datą😉 póki co lepiej żebyś zdążyła się wyleczyć do końca 😚
A co do zrozumienia wpisu nie no ja tak ogólnie sama jak zaczęłam czytać parę ostatnich stron to widzę że jest smutno bo się przewija temat taty głównie .więc spokojnie . 👍
Dziś nie mam żadnych wieści , wczoraj założyli mu sondę i podają rozkruszone leki na nerkę ale lekarka powiedziała wprost że rzadko kto z Covidem wychodzi spod respiratora 🥺 od takie nie owijanie w bawełnę 🥺👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:A. Bardzo ciężko się rozmawia na takie tematy jak uporządkowanie spraw np finansowych bo nie wiadomo co się wydarzy ,to sobie wyobraz moja rozmowę z nim w ten dzień w którym szedł pod ten respirator 😭 normalnie każde słowo w gardle stawało ,jak się rozlaczylam to z płaczu zaczęłam cała się trząść i oddech ciężko złapać .. nie wyobrażam sobie tego co dalej ...
Bierz za wczasu leki które możesz wziasc , witaminę C i D dziewczyny polecały a.na grupie facebookowej piszą o amantadynie że niby bardzo pomocna jest ale nie wiem jak dla kobiety w ciąży ...
W ogóle to Twoja beta jest kosmiczna , myślę że będziesz mogła cieszyć się z Achna tym samym stanem 😚😁 wszystko możliwe, kiedy wizyta pierwsza ???
Clausix za Ciebie dzisiaj mocne kciuki ✊✊✊✊ a za dwa dni już żołnierze utorowana droga popłyną do celu 😁
Bebetka no to chyba nie trafiłam z ta datą😉 póki co lepiej żebyś zdążyła się wyleczyć do końca 😚
A co do zrozumienia wpisu nie no ja tak ogólnie sama jak zaczęłam czytać parę ostatnich stron to widzę że jest smutno bo się przewija temat taty głównie .więc spokojnie . 👍
Dziś nie mam żadnych wieści , wczoraj założyli mu sondę i podają rozkruszone leki na nerkę ale lekarka powiedziała wprost że rzadko kto z Covidem wychodzi spod respiratora 🥺 od takie nie owijanie w bawełnę 🥺
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:A. Bardzo ciężko się rozmawia na takie tematy jak uporządkowanie spraw np finansowych bo nie wiadomo co się wydarzy ,to sobie wyobraz moja rozmowę z nim w ten dzień w którym szedł pod ten respirator 😭 normalnie każde słowo w gardle stawało ,jak się rozlaczylam to z płaczu zaczęłam cała się trząść i oddech ciężko złapać .. nie wyobrażam sobie tego co dalej ...
Dziś nie mam żadnych wieści , wczoraj założyli mu sondę i podają rozkruszone leki na nerkę ale lekarka powiedziała wprost że rzadko kto z Covidem wychodzi spod respiratora 🥺 od takie nie owijanie w bawełnę 🥺
Rozumiem jak Ci ciężko…tak mi przykro, że musisz przez to przechodzić 🥺 a lekarze niby musza być szczerzy, ale co do wiedzy na temat pacjenta, a nie opowiadania, kto jak z tego wychodzi! Bezczelna…poza tym ja słyszałam o wielu przypadkach, którym respirator pomógł, wiec niech się zajmie leczeniem a nie wróżeniem.
Co do bety to na pielęgniarce z gabinetu mojej lekarki nie zrobiła takiego wrażenia jak na mnie. To znaczy bardzo się cieszyła, gratulowała, ale gdy zapytałam, czy przyrost nie jest za duży, to powiedziała, że nie, więc nie zakładam, że to bliźnięta. Usg teoretycznie mam 5 stycznia, ale jak wyjdzie mi covid to podejrzewam, że przesuną.
Trzymaj się mocno Kochana! Jestem z Tobą myślami ♥️Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
.A. ja mam chyba mózg zablokowany ta ciąża.
Jaka beta? Jaka ciąża? Chyba nie przyswajam wiadomości 🤣🤣🤣🤣
Aleeee to cudowna wiadomość 🥰🥰🥰04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
A. Oczywiście trzymam kciuki by to nie był Covid , by wszystko się ułożyło i było dobrze ,dzidziutek zdrowy 🥰 i żebyś nie musiała przekładać usg ✊✊
Dziękuję za słowa wsparcia 😚🥺
Trochę się chyba połapalam dlaczego WAM tutaj wylewam swoje zale .... Bo WY dajecie mi więcej słów wsparcia i otuchy niż moja własną rodzina... Mąż stara się wspierać ,popłakał trochę ze mną w ten pierwszy dzień podłączenia ale on ma taki charakter że szybko zbiera się w sobie,nie lubi okazywać łez i próbuje mnie rozśmieszyć,mówi że będzie dobrze że tata zaraz wyjdzie i będzie siedział ze mną znów przy stole w kuchni itd a reszta rodziny nic .. siostra tylko mówi musimy mieć nadzieję i tyle . Dzwonią tylko i piszą czy coś wiem -tak prosto i zwięźle.
Mi wczoraj snilo się że jestem w ciąży , miałam usg i lekarka do mnie powiedziała że jak nie będę brać leków to dziecko będzie chore ,ale było wszystko ok .
A dzisiaj że zrobiłam chyba z 6 testów ciążowych i były 2 grube krechy 🤩
Piękne sny ale mogło by się to wydarzyć w realu.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka, odnośnie snów.. Mi się ostatnio śniło, że na brzuchu zaczęło być widać najpierw wypychającą się rączkę przez skórę, a zaraz po tej rączce uwidoczniła się buźka dziecka.
Piękny sen 🥰 zwłaszcza, że ostatnio śniły mi się same dziwne, pokręcone i męczące rzeczy... -
Clausix odświeżam cały czas ✊☺️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Achna wrote:.A. ja mam chyba mózg zablokowany ta ciąża.
Jaka beta? Jaka ciąża? Chyba nie przyswajam wiadomości 🤣🤣🤣🤣
Aleeee to cudowna wiadomość 🥰🥰🥰
Ja się udzielam raczej na watku pingwinkowym stad możesz nie wiedzieć 😊 ja chyba tez do końca nie przyswoiłam tej informacji 😂 a co do bety to wyszło mi 1546 i już mi się to wydawało ciut za dużo jak na 4 tydzień po czym zrobiłam za 2 dni i było ponad 4000. Myślałam, że może coś byc nie tak, a dziewczyny wróżyły bliźniaki, ale pielęgniarka powiedziała, że to całkowicie normalny przyrost. Wiem, że nawet nie zmieniłam stopki, bo naprawdę do mnie to nie dociera. A teraz to choróbsko….jestem przekonana ze to covid bo już raz miałam i objawy były bardzo podobne tylko bardziej nasilone. Boje się, że stanie się coś złego, ale teraz nic nie mogę już zrobić…Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Mama8latka wrote:A. Oczywiście trzymam kciuki by to nie był Covid , by wszystko się ułożyło i było dobrze ,dzidziutek zdrowy 🥰 i żebyś nie musiała przekładać usg ✊✊
Dziękuję za słowa wsparcia 😚🥺
Trochę się chyba połapalam dlaczego WAM tutaj wylewam swoje zale .... Bo WY dajecie mi więcej słów wsparcia i otuchy niż moja własną rodzina... Mąż stara się wspierać ,popłakał trochę ze mną w ten pierwszy dzień podłączenia ale on ma taki charakter że szybko zbiera się w sobie,nie lubi okazywać łez i próbuje mnie rozśmieszyć,mówi że będzie dobrze że tata zaraz wyjdzie i będzie siedział ze mną znów przy stole w kuchni itd a reszta rodziny nic .. siostra tylko mówi musimy mieć nadzieję i tyle . Dzwonią tylko i piszą czy coś wiem -tak prosto i zwięźle.
Mi wczoraj snilo się że jestem w ciąży , miałam usg i lekarka do mnie powiedziała że jak nie będę brać leków to dziecko będzie chore ,ale było wszystko ok .
A dzisiaj że zrobiłam chyba z 6 testów ciążowych i były 2 grube krechy 🤩
Piękne sny ale mogło by się to wydarzyć w realu.
Dziękuję😘 szczerze wątpię, że to nie covid, ale zostaje mi zaciskać kciuki, żeby nie wpłynęło na maleństwo.
Ahhhh życzę Ci spełnienia tego cudownego snu!!!Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
A. gratulacje 🙂 przyrosty bety są baaardzo osobnicze, a widełki bardzo szerokie 🙂 Pięknej ciąży 🥰
A chorobą nie martw się na zapas, bo stres na pewno nie pomoże maleństwu. Odpoczywaj ☺️ -
A. Myślę że przyrosty bety mało mają wspólnego z bliźniacza ciąża, ja miałam niskie bety na początku a tu niespodzianka i dwójka na pokładzie.
4 stycznia mam prenetalne i wtedy będę spokojna już na 100 % że jest wszystko ok
A Tobie życzę wszystkiego dobrego i zdrówka :*04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Clausix ja też ciągle odświeżam.
.A. mam pytanie które jest zwykłym pytaniem absolutnie nie złośliwe. Byłaś szczepiona ?Starania od listopad 2020
Kwiecień 2021 puste jajo 9tc
Lipiec 2021 wykryta ureaplasma - starania wstrzymane
Czerwiec 2022 ureaplasma - pokonana
Lipiec 2022 laparoskopia - torbiel 10cm
Endometrioza IIIst.
Sierpień 2022 stan zapalny endometrium