Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ból lewego jajnika od kilku cykli
Odpowiedz

Ból lewego jajnika od kilku cykli

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nunilah Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Jestem tutaj nowa, 3 miesiące temu odstawiłam antykoncepcję hormonalną (brałam ok. 3 lat).
    Problem polega na tym, że pobolewa mnie lewy jajnik. Ma to miejsce od czasu odstawienia antykoncepcji i trwa mniej więcej od 10 dnia cyklu, przez ok. 10 dni, czasem nawet do miesiączki. Nie jest to bardzo silny ból, ale jednak kłuje. Początkowo myślałam, że to po odstawieniu hormonów, teraz jednak zaczęłam się już martwić bo cały czas boli tylko ten jeden. Przed odstawieniem tabletek byłam u gina, robił usg i wszystko było w porządku. Czy możliwe, że zrobiła mi się na jajniku jakaś torbiel? Czy też nadal przyzwyczajają się do zmian? Dodam jeszcze, że miesiączkuję, jedynie ostatnia miesiączka była w pierwszych 2 dniach bolesna i też czułam lewy jajnik. Jedna z miesiączek była też specyficzna bo raczej było to dosyć obfite brązowe plamienie z domieszką krwi.
    Postanowiłam, że może jeszcze przeczekam ten cykl i jeśli jajnik nadal będzie bolał to pójdę do gina ale jednak nie daje mi to spokoju. Dziś 9 dzień cyklu i delikatnie ten jajnik czuję. Niby nie boli, ale też nie jest to do końca normalne uczucie.
    Dzięki za pomoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 18:21

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze tak odczuwasz okres okoloowulacyjny :)

pojdz na usg sprawd czy nie masz torbielki choc raczej watpie ;)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lewy jajnik pobolewał przez około rok. Mój gin to lekceważył, dał mi tabletki przeciwbólowe, skierowanie na USG. USG nic nie wykazało a jajnik dalej bolał. Okazało się, że mam tam torbiel endometrialną. Nie wiem czy lekarz robiący usg jej nie zauważył, czy wówczas jej nie było. Jestem po laparoskopii- usunięcie torbieli i niestety połowy jajnika ;/
    Także zbadaj dokładnie czemu takie masz objawy, być może to zapowiedź problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 18:56

• nunilah Znajoma

Wysłany: 31 października 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wystraszyłaś mnie. Z drugiej strony po odstawieniu tabletek mam inne dziwne "dolegliwości", których wcześniej nie miałam - również w okresie jak przypuszczam okołoowulacyjnym mam bardzo wrażliwe sutki. Wcześniej nigdy w żaden sposób nie odczuwałam owulacji. Mam nadzieję, że to jednak kwestia odstawienia tabletek, ale na wszelki wypadek w następnym cyklu pójdę do gina.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ