ból miesiaczkowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniqa wrote:Hej dziewczyny, jak radzicie sobie z bólem miesiączkowym? ja mam taki straszny, szczególnie teraz , w pierwszym dniu że umieram z bólu. nie chce ciągle brać garści leków, ale to jak czuje nieuniknione. tyle razy chodziłam z tym wcześniej do ginekologa, ale mówił że nic sie nie da zrobić, jedynie jak będę brać anty to nie bedzie, brałam tak długooooooo, i efekt był, teraz gdy staramy sie o dziecko, anty poszły w odstawkę ale ból jest masakryczny, pomocy!!
-
A ja dodam, że przy bardzo mocnych okresach praca fizyczna nie jest wskazana bo potęguje to spięcie w brzuchu = boleśniejsze miesiączki. I nie mówię tutaj tylko o takiej pracy w trakcie okresu, ale cały czas ma to wpływ na kolejny okres. Nie wiem jak bardzo mocne są te okresy, ale ginekolożka pewnie przepisze ci po prostu antykoncepcję. Wtedy nie polecam tabletek bo muszą przejść przez żołądek i wszystko. Lepszy jest ring czy plastry bo są mniej szkodliwe dla organizmu. Jeśli chcesz szukać przyczyny problemu musisz szukać ginekologa który też diagnozuje ( co jest trudne) polecam też iść do ginekologa urologicznego który może sprawdzić napięcie i ewentualnie polecić ci pod jakim kątem pracować z fizjoterapeutą
Daję też namiar na ginekologa z Rzeszowa https://ginekolog-rzeszow.pl - można przeprowadzić tam badania w kierunku endometriozy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 12:50
-