X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ból owulacyjny
Odpowiedz

Ból owulacyjny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • agawa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zapytanie. Dziewczyny czy odczuwacie ból w okresie około owulacji? Czy ten ból jest odczuwalny przed uwolnieniem jajeczka czy tuż po? Ja mam właśnie takie boleści i nie wiem skąd to sie bierze? I co oznacza?

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ZAWSZE przy owulacji i to takie, że muszę je wygrzać, a czasem nawet brać no-spę. Nie mogę nogą ruszyć wyżej, aż mnie zgina na pół.

Ale samą mnie ciekawi czy to dzieje się przed, w trakcie czy po...

• agawa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Mnie tez tak boli jakby taki mini okres. I to zawsze z obydwu stron tak centralnie jakby z dwóch jajników. Poczekamy moze jakas mądra głowa cos powie w tym temacie:-)

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie nie jak na okres, ja czuję że to zupełnie coś innego. Zazwyczaj dokładnie czuję jeden jajnik, takie kłucie, ciągnięcie, szarpanie.

• agawa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie ciągniecie czuje. Dobrze to określiłas :-) tego słowa mi brakowało.

Ida lubi tę wiadomość

• agawa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee nikt więcej sie nie wypowie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis moj 7 dc,test owu prawie pozytywny,mam uczucie napompowania brzucha i pobolewania jajnikow,zastanawiam sie czy owu bedzie szybciej.

• agawa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni śluz piękny ból jak na owulacje, testy negatywne 11 dc dzisiaj, więc sie zastanawiam czy ten ból występuje przed owulacją czy dopiero jak pęcherzyk pęknie?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie boli w owulkę. Kłucie, ciągnięcie jajnika, okropny ból podczas <3. U mnie to raczej ból związany z pękaniem jajeczka. Obserwuję się 3 mies i co owulkę tak samo.
    A najśmieszniejsze to, że dawniej nie pogłam wyjść z podziwu dla kobiet, które mogą określić sobie same owulkę. A tu, o :) Sukces :)

agawa lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa każdy pewnie ma inaczej. Mnie jajniki bolą jak pęcherzyk dojrzewa. Potem na chwilę się wyciszają i typowy ból owulacyjny jak pisałam wyżej.

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just ja też mam ból podczas <3 do tej pory nie wiedziałam dlaczego dopiero jak się zaczęłam obserwować to wyszło na jaw dlaczego ;)

qbxwkvq.png
  • agawa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Agawa każdy pewnie ma inaczej. Mnie jajniki bolą jak pęcherzyk dojrzewa. Potem na chwilę się wyciszają i typowy ból owulacyjny jak pisałam wyżej.
    Jak długo trwa u Ciebie to dojrzewanie? Tzn jak długo utrzymuje sie ten ból? Nie znam sie dokładnie na tym :-D więc pytam.

• paprotka Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwykle nie czułam owulacji, ze śluzem też szału nie było. Ale jak zaczęłam się wsłuchiwać w swoje ciało to okazało się, że i mnie jajniki bolą na owulację:) Mam tak jak aga.just boli mnie jajnik, na którym dojrzewa pęcherzyk. Kilka dni bolał mnie w tym miesiącu lewy jajnik i w środę gin na usg potwierdziła 22mm pęcherzyk właśnie na lewym jajniku. OF jeszcze nie potwierdzilo owulacji, ale czuję, że była wczoraj i temp zaczęła mi wzrastać.

relgvcqglgdhk0ir.png
  • paprotka Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ginekolog powiedziała, że do soboty powinien pęknąć. W poniedziałek idę sprawdzić czy tak się stało.

relgvcqglgdhk0ir.png
  • agawa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wychodzi na to ze boli jak rośnie ;-)?

• paprotka Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydaje:) przymajmniej u mnie tak jest.

relgvcqglgdhk0ir.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie teraz bylo tak zaczelo sie w niedziele strasznie pelna sie czulam ciaglo mnie na dole kul jajnik ciagnal starsznie w dol i tak do nastepnej soboty....wiec byly to dni plodne ovu wyliczyl owulacja w poniedzialek czyli to juz 2 dni jak nic nie bolalo wszystko bylo ok wiec tez sie zastanawiam czy owulacja mogla np nastapic w ostatnim dniu tego bolu czyli w sobote wtedy bylam oslabiona zmeczona ....czy w poniedzialek jak juz wszystko przeszlo....

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • agawa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to trwa jakieś 2 dni te boleści. Więc to pewnie gwałtowny wzrost pęcherzyków jest. Tak mi sie wydaje. A potem pęknięcie i owulacja. A potem to juz tylko czekać na 2 kreseczki :-) tylko zeby to bylo takie proste :-/

• vanessa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co odczuwacie to jest ból około owulacyjny i jak sama nazwa wskazuje występuje blisko owulacji ale nie znaczy że w ten sam dzień. Ból może być przed owulacją (powodować go może wzrost pęcherzyka) w czasie owulacji (spowodowany pęknięciem pęcherzyka) lub po owulacji ( tworzące sie ciałko żółte) tego nie można stwierdzić czy ten ból jest przed w trakcie czy po bo w zależności od cyklu może występować w innej fazie.
    To że temp. wzrośnie na drugi dzień po bólu około owulacyjnym nie znaczy że wtedy była owulka bo temp może wzrosnąć od 3-4 dni przed do 4 dni po owulacji.
    Ale oczywiście nie twierdzę że ktoś może nie wiedzieć kiedy akurat u niego występuje ten ból :)

agawa, aga.just, Ida lubią tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • agawa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    To co odczuwacie to jest ból około owulacyjny i jak sama nazwa wskazuje występuje blisko owulacji ale nie znaczy że w ten sam dzień. Ból może być przed owulacją (powodować go może wzrost pęcherzyka) w czasie owulacji (spowodowany pęknięciem pęcherzyka) lub po owulacji ( tworzące sie ciałko żółte) tego nie można stwierdzić czy ten ból jest przed w trakcie czy po bo w zależności od cyklu może występować w innej fazie.
    To że temp. wzrośnie na drugi dzień po bólu około owulacyjnym nie znaczy że wtedy była owulka bo temp może wzrosnąć od 3-4 dni przed do 4 dni po owulacji.
    Ale oczywiście nie twierdzę że ktoś może nie wiedzieć kiedy akurat u niego występuje ten ból :)
    Bardzo rzeczowa odpowiedź. Dziękuję :-)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ