Ból owulacyjny
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Strasznie mnie boli w owulkę. Kłucie, ciągnięcie jajnika, okropny ból podczas . U mnie to raczej ból związany z pękaniem jajeczka. Obserwuję się 3 mies i co owulkę tak samo.
A najśmieszniejsze to, że dawniej nie pogłam wyjść z podziwu dla kobiet, które mogą określić sobie same owulkę. A tu, o Sukcesagawa lubi tę wiadomość
-
aga.just wrote:Agawa każdy pewnie ma inaczej. Mnie jajniki bolą jak pęcherzyk dojrzewa. Potem na chwilę się wyciszają i typowy ból owulacyjny jak pisałam wyżej.
-
Ja zwykle nie czułam owulacji, ze śluzem też szału nie było. Ale jak zaczęłam się wsłuchiwać w swoje ciało to okazało się, że i mnie jajniki bolą na owulację Mam tak jak aga.just boli mnie jajnik, na którym dojrzewa pęcherzyk. Kilka dni bolał mnie w tym miesiącu lewy jajnik i w środę gin na usg potwierdziła 22mm pęcherzyk właśnie na lewym jajniku. OF jeszcze nie potwierdzilo owulacji, ale czuję, że była wczoraj i temp zaczęła mi wzrastać.
-
u mnie teraz bylo tak zaczelo sie w niedziele strasznie pelna sie czulam ciaglo mnie na dole kul jajnik ciagnal starsznie w dol i tak do nastepnej soboty....wiec byly to dni plodne ovu wyliczyl owulacja w poniedzialek czyli to juz 2 dni jak nic nie bolalo wszystko bylo ok wiec tez sie zastanawiam czy owulacja mogla np nastapic w ostatnim dniu tego bolu czyli w sobote wtedy bylam oslabiona zmeczona ....czy w poniedzialek jak juz wszystko przeszlo....
-
To co odczuwacie to jest ból około owulacyjny i jak sama nazwa wskazuje występuje blisko owulacji ale nie znaczy że w ten sam dzień. Ból może być przed owulacją (powodować go może wzrost pęcherzyka) w czasie owulacji (spowodowany pęknięciem pęcherzyka) lub po owulacji ( tworzące sie ciałko żółte) tego nie można stwierdzić czy ten ból jest przed w trakcie czy po bo w zależności od cyklu może występować w innej fazie.
To że temp. wzrośnie na drugi dzień po bólu około owulacyjnym nie znaczy że wtedy była owulka bo temp może wzrosnąć od 3-4 dni przed do 4 dni po owulacji.
Ale oczywiście nie twierdzę że ktoś może nie wiedzieć kiedy akurat u niego występuje ten bólagawa, aga.just, Ida lubią tę wiadomość
-
vanessa wrote:To co odczuwacie to jest ból około owulacyjny i jak sama nazwa wskazuje występuje blisko owulacji ale nie znaczy że w ten sam dzień. Ból może być przed owulacją (powodować go może wzrost pęcherzyka) w czasie owulacji (spowodowany pęknięciem pęcherzyka) lub po owulacji ( tworzące sie ciałko żółte) tego nie można stwierdzić czy ten ból jest przed w trakcie czy po bo w zależności od cyklu może występować w innej fazie.
To że temp. wzrośnie na drugi dzień po bólu około owulacyjnym nie znaczy że wtedy była owulka bo temp może wzrosnąć od 3-4 dni przed do 4 dni po owulacji.
Ale oczywiście nie twierdzę że ktoś może nie wiedzieć kiedy akurat u niego występuje ten ból