Ból piersi
-
Cześć dziewczynki mam pytanie odnośnie bólu piersi. Zawsze bolały na 4-5 dni przed okresem teraz nieustannie bolą mnie praktycznie od skończonej @ ( trwała tylko 3 dni) po zewnętrznej stronie w kierunku pach. Ból jest dość mocny i od owulacji się nasila a do tego dzisiaj doszedł ból sutków. Od owulacji wyznaczonej przez ovu minęło zaledwie 5 dni. Naczytałam się, że mogą to być pierwsze objawy ciąży - wiele dziewczyn pisało, że miało właśnie taki ból , może to także oznaczać wysoki poziom prolaktyny albo po prostu bolą z nasilającym się bólem bo mam dostać szybciej @. Czy któraś z Was miała takie bóle? Co oznaczały w Waszym przypadku?
Dziękuję za jakiekolwiek odp i pozdrawiam -
mi niestety takie bóle towarzyszą
miałam za wysoką prolaktynę i brałam bromergon, wtedy mnie nic nie bolało. Teraz prolaktyna spadała, bromergonu już nie biorę a piersi na długo przed okresem, w zasadzie zaraz po ovu znowu zrobiły się strasznie ciężkie i wrażliwe. Moja lekarka zapisała mi Mastodynon w kroplach(można kupić też bez recepty), ale jeszcze nie zaczęłam stosować więc na razie nie wiem czy przyniesie efekty... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeśli boli jedna pierś z boku to może oznaczać torbielka w piersi. Mnie tak tez boli. Mialam usg i wiem ze mam tam torbielka ok 9 mm. Jeśli jest wielkości poniżej 10mm to nic sie nie robi. Podobno oznacza to ze moze byc podwyzszona prolaktyna. Jesli zbijesz prolaktyne to też torbielek powinien zniknac lub zmalec . Tak mi mowił lekarz.
-
nick nieaktualny
-