WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bolące guzki w piersiach.Proszę o radę...
Odpowiedz

Bolące guzki w piersiach.Proszę o radę...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,może mi pomożecie..Otóż od tygodnia-dokladnie dzień po owulacji sie zaczęło -mam bolące guzki w obu piersiach.Dodam,że piersi mam Male,a od tygodnia są o rozmiar większe,czuję,jakbym miała silikony i bolą w miejscach,w których wyczuwam guzki.
    Ogólnie nie raz już miałam przed okresem takie bolączki,ale tym razem to trwa i trwa,juz równy tydzień,a do okres jeszcze kolejny tydzień.
    Ginekolog mnie przebadała i powiedziała,że wszystko jest w porządku.
    Czy któraś z Was też tak miała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam bardzo często, byłam z tym na badaniu USG , bo wysłał mnie gin na kontrolę i okazało się, że u niektórych to normalne, jest to pogrubiona tkanka jakas tam i że to niby przez hormony.. ale może dla pewności idź na USG piersi, bedziesz spokojniejsza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo Cigaretta

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy w takim razie powinnam zbadać hormony?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie na badania prl i tsh i okazało się, że prolaktyna podwyższona, leczę sie juz 3 lata :) a gin ci nie dała skiwrowania na badanie hormonów?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dała.Chodzę prywatnie i nie dała skierowania.Powiedziałam,ze zaczynamy starać sie o maleństwo i tyle co mi powiedziała,to ze wspolzyc co 2 3 dni i nie myśleć o tym i zrobiła mi ogólne badania,jak zawsze-badanie piersi,usg dopochwowe,cytologię...Cykle mam regularne i wszystko jest jak najbardziej w porządku,wiec może dlatego nie dała...Sama nie wiem...Bardzo Ci dziękuję,ze sie mna zainteresowalas,jesteś naprawdę wspaniala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie skoro Cię zbadała i nie ma żadnych podejrzeń to myślę, że wszystko jest ok, nic tylko się starać :) i nie zamartwiaj się na zapas !!! Powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochana

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry jest na to wiesiolek wiem bo tez tak mialam po braniu okolo m-c wiesiolka samo sie wchloneło. Natomiast jak sie staracie to wezcie do owulacji wiesiolka nie zaszkodzi dziala tez pozytywnie na sluz a moze sie wchlonie jak u mnie bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście kupuje wiesiolek

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ