X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bóle implantacyjne
Odpowiedz

Bóle implantacyjne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, obecnie jestem 26dc. Według mojej obserwacji owulację miałam 14 dc (według apki 16dc). Przytulanko było 11 dc, 13 dc, 15 dc,
    W nocy z pon- na wtorek obudziło mnie mocne kłucie w prawym jajniku i od dwóch dni mam skurcze jak przy okresie tylko delikatniejsze (11-12 dpo).. Zauważyłam spadek temperatury (pon 37,07 wtorek 36,77 dziś 36,67, w fazie przed owu mam 36,30). czy ten ból może świadczyć o bólu implantacyjnym czy też skurcze i spadek świadczą bardziej o zbliżającej się @? Mam cykle ok 28 dniowe, więc @ powinna pojawić się jakoś w weekend. Będę wdzięczna za każdą opinię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Implantacji się nie czuje. Podobnie jak owulacji czy menstruacji. Jak boli, to albo coś z psychika nie tak, albo endometrioza.

sandiklove lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka wrote:
    Implantacji się nie czuje. Podobnie jak owulacji czy menstruacji. Jak boli, to albo coś z psychika nie tak, albo endometrioza.

ja czuję wszystko szczególnie owulację i pękające jajko a endometriozy nie mam :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam endometrioza ale implantacje czulam. Mialam 3 dni klucia i po nich zrobilam bete :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MalenkaaBa Nowa

Wysłany: 15 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie ktore kobietki czuja wszystko co sie dzieje w organizmie i to normalne. No i ten bol owulacyjny czuc . Ja mialam owu powierdzona u ginekologa 8.03 i mialam straszne klucie jajnikow. Od 12 mam codziennie napadowe klucie jajnikow i czuje ze cos sie dzieje . Nigdy tak nie mialam . Owulacja w 12 dniu cyklu a teraz jest 18 dzien cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 19:26

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ