X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bole piersi
Odpowiedz

Bole piersi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeleciałam z grubsza forum, i nie natknęłam się na takie cuś:-/ Skończyła mi się małpiszonica a tu pojawił się ból piersi. Normalnie to następuje po owulacji jakieś parę dni, ale teraz szok. Nie miałam tak nigdy. O co chodzi ????

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mnie juz piersi bola ponad miesiac :/ od ostatniej owulacji :/ teraz to juz przegiecie bo umieram z bolu :/
    Mialam tak nieraz no ale coz,tak raz na jakis czas mialam a teraz to juz przegiecie jest.

Elinn lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bóli piersi - to mój gin co wizywytę mnie się pyta czy bola mnie w czasie cyklu piersi ..nie chodzi tu o okres przed @ tylko ogólnie ...nigdy tak nie miałam wiec się nie dopytywalam ale ostatnio mi też dokuczaja ..wiec mu powiem - tylko tyle mi wtedy powiedział że leczenie zaczyna sie wtedy od innej strony..jak coś się dowiem tylko dopieo koło 25.10 to napiszę :)

Elinn, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ania_84 to ja czekam z niecierpliwością co ci powie. Mnie się już odechciało po lekarzach chodzić, mam też nadzieję że to pierwszy i ostatni raz mi się tak dzieje..
    Basia, to mnie nastraszyłaś..masakra :-O

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mi sie zaczely takie bole piersi od od kilku lat wstecz jak przez 3 miesiace non stop mnie bolaly i to naprawde baaardzoooo,jak mialam zle dobrane tabletki antykoncepcyjne.Przerwalam kuracje bo boll byl nie do zniesienia,i tak juz mam co jakis czas ze bol nie ustepuje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiulka a może zrób sobie badanie prolaktyny, bo podobno jak jest za wysoka to właśnie tak piersi bolą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Basiulka a może zrób sobie badanie prolaktyny, bo podobno jak jest za wysoka to właśnie tak piersi bolą.

Ja kiedyś robiłam i była przy górnej granicy. Ale prog. też w tym dniu robiłam i też był spory, bo 21 ng/ml
    Napewno jak tak dalej będzie to powtórzę.

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elinn, u mnie jest to bol jednej piersi, zawsze prawej. Byłam u kilku lekarzy, łącznie z onkologiem. Robiłam pare badan, ale diagnoza głównie opierała się na usg. PODOBNO są to bole mastopatyczne, w co śmiem wątpić. Bol występuje właśnie jak u ciebie, w różnych momentach cyklu, z różnym natężeniem a to mi nie bardzo do mastopatii pasuje. Nie wiem czy pomoglam :)

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam u gina i powiedziałam mu o tych bolach - i mnei uspokoił
    Powiedział że w okresie okoloowulacyjny , poowulacyjnym (najbardziej ) mają prawo bolec- i jest to dobry znak - a nawet bardzo dobry szczególnie gdy organizm szykuje się na ciąże :)
    Kazał sie nie denrwowac :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy przed miesiączką nie przestają mnie boleć piersi a co gorsza bolą po @, to oznacza, ze nie pękł mi pęcherzyk i wytworzyła się torbielka. Tak miałam 2 razy o których wiem:) Piersi standardowo mogą boleć w okolicach okołoowulacyjnych aż do @.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ