X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne brak miesiączki
Odpowiedz

brak miesiączki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lila1988 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem dwa tyg po podaniu ovitrelle, wczoraj był termin miesiączki(lekarz mówił że pojawi się dwa tyg po podaniu zastrzyku) i nie ma. Jedynie co to miałam wczoraj jednorazowe zabarwione na lekko brązowy kolor plamienie. Dzisiaj zrobiłam test ale niestety negatywny. Dodam że po owulacji miałam bardzo bolesne sutki i piersi a jakieś dwa dni temu bolało mnie w podbrzuszu. Poradźcie co może oznaczać moja sytuacja

Lila
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja sytuacja nie oznacza nic. Okres ci się zaczyna koniec.

rah, Vuko lubią tę wiadomość

• lila1988 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może i tak ale wczoraj nic i dzisiaj też póki co nic. Nawet nie czuje się jak na @

Lila
  • mar Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka Ci się spóźnia jeden dzień...hmm tego nie można nawet nazwać spóźnieniem nasze organizmy nie działają jak w zegarku, zawsze powinnas sobie liczyć +\- 3 dni bo to niepotrzebny stres. .

Maialen, sylwiaśta159, rah lubią tę wiadomość

• lila1988 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem ale mam nadzieje ze mnie rozumiecie- już trochę się staramy i nic. A na forach różne opinie można znaleźć

Lila
  • truth Nowa

Wysłany: 29 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 50% możesz być w ciąży. Czas rozejrzeć się za wózkiem.

camila, zbikowa lubią tę wiadomość

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po podaniu Ovitrlle też miałam dłuższy cykl niż zwykle: za pierwszym razem okres dostałam 16 dnia po podaniu zastrzyku a za drugim aż 18 dnia po podaniu zastrzyku. Organizm różnie reaguję i jak lekarz powiedział o 2 tygodniach to na pewno nie miał na myśli 2 tygodnie co do minuty.
    Zalecam cierpliwość. Niestety życie jest życiem i nie zawsze możemy mieć to co chcemy i kiedy chcemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 12:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar- jak dobrze ze jestes.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiekszodc z nas tu sie juz stara dlugo i nic ;) jakby ci sie okres spoznial tydzien to ok, ale dzien? Rozumiem, ze pragniesz dziecka jak my wszystkie tutaj, ale co mamy ci powiedziec? Jestes w ciazy? takie objawy moze miec i kobieta w ciazy i ta nie bedaca w niej wiec na dwoje babka wrozyla.

Emma80 lubi tę wiadomość

• lila1988 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze kilka dni i jak @ się nie pojawi to zrobię test i umówię się do ginekologa

Lila
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... zawsze mozna jeszcze wykorzystac pomysl mojej kolezanki z ktora chodzilam do gimnazjum i odpowiedziec na kilka pytan- uwazala bowiem ze test ciazowy to nic innego jak test z pytaniami i odpowiedziami :D

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał czekać do 35 dnia cyklu, ale nie musiałam. Miesiączka zawsze była wcześniej

• lila1988 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D poczekamy i się okaże

Lila
  • lila1988 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że jestem po stymulacji clostylbegyt + puregon

Lila
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem takich pytań:/ bez obrazy, ale mamy Ci teraz pisać ze to na pewno ciaza?
    Pytasz co moze oznaczać taka sytuacja...zadzwoń do lekarza. Skąd my mamy wiedzec?:(
    Piszesz, ze tyle rożnych rzeczy dostawałaś, to nie dziwne ze moga bolec piersi, brzuch, mozesz byc senna, słaba, miec mdlosci i inne "cuda wianki". W koncu to ingerencja w Twój organizm.
    Test negatywny, jest lekkie plamienie, wiec pewnie nadchodzi @
    Mierzysz tempke? Mozesz zrobic test z krwi, będziesz miała 100% pewności.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar! Cudny suwaczek ;d

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • mar Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah - dziękuję :D

lila - mam nadzieję, że nas zrozumiesz, chcemy Ci doradzić jak uniknąć dodatkowego stresowania się bo i po co ;) jakbym miała za każdym razem pisać posta bo JEDEN dzień spóźnia mi się okres to co miesiąc bym pisała, każda z nas by pisała, nie dajmy się zwariować. Jak długo się staracie? Paradoksalnie, zauważyłam, że kobietki które starają się już bardzo długo to wrzucają na luz i jeden dzień spóźnionej miesiączki spływa po nas jak po maśle. Jak będziecie się starali po kilka lat to też złapiesz taki luz - zobaczysz ;)

Maialen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się spóźnia na przykład 5 dni testy negatywne, a niezakadma wątku dlaczego mi się spóźnia, muszę iść do lekarza na wywołanie jeśli nie dostane i tyle,także cierpliwości:)

mar lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrawiam serdecznie z 55 dnia cyklu.

Maialen, Vuko, Maczek lubią tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecał testować najwcześniej 17 dni po domniemanej owu, mimo że fazę lutealną mam zwykle 11-13-dniową.

Pewnie okres się zaczyna i tyle. Nie ma co świrować :)

K7KTp2.png
    VMlC.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ