X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brak miesiączki, ciałko żółte w jajniku, podobne doświadczenia.
Odpowiedz

Brak miesiączki, ciałko żółte w jajniku, podobne doświadczenia.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleknn Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Zacznę od tego, że cykle mam co 29/33 dni. Jestem 2 lata po cc.
    Na początku marca zaczęliśmy sie starać o drugie dziecko. Owulacja miała być ok 17 dc. Współżycie było 9/10,12/13,17.03.
    Ok 20 dc zaczęła mi się jakaś infekcja, która w sumie sama minęła po 4 dniach. Wstrzymaliśmy się ze stosunkiem z powodu pieczenia i lekkiego podrażnienia.
    Kiedy nadszedł 29 dc zaczął boleć mnie brzuch jak na okres, zamiast krwi miałam duzo białawego śluzu, wodnistego, ból piersi. Od razu zapaliła mi się lampka. Zrobilam testy w 30 dc, 33 dc i 35 dc. Wszyskie wyszły negatywne.
    Poszłam w 32 dc do ginekologa z inna sprawa i przy okazji wspomniałam o staraniach. Na USG wyszło ciałko żółte w prawym jajniku, endometrium 14mm. I w sumie nic więcej nie zostało powiedziane. W karcie lekarz wpisał torbiel krwotoczna na prawym jajniku.
    Miesiączka nie przyszła aż do dzisiaj (42dc)
    Wczoraj bylam po leki na wywołanie miesiączki do tego samego lekarza. Na ciążę już nie liczyłam, a mój nastrój od 2 tygodni to są jedne wielkie wahania, tkliwe piersi są do dzisiaj, ból brzucha który się nadal pojawia w ciągu dnia. Praktycznie codziennie myślę, że to już okres, a wcale go jednak nie ma.
    Lekarz wczoraj na usg nadal widział ciałko żółte w prawym jajniku, endometrium 11mm. Powiedział mi, że nie da mi leków bo on nie ma potwierdzenia, czy jestem w ciąży czy nie. Tym bardziej, że macica niby ma ruchy jak na miesiączkę, Ale ciałko żółte w jajniku nadal jest.
    Kazał mi zrobić betę z krwi i progesteron i wrócić z wynikiem.

Jestem już wykończona swoim nastrojem, dolegliwościami i ta cała sytuacja. Jak dla mnie skoro testy wyszły negatywne to ciąży z tego nie będzie zwłaszcza, że wczoraj mówił że to by był 5 tydzień z kawałkiem, no to chyba na USG już by coś było widać…
    Od roku moje okresy były regularne, nigdy nie zdążyło się żebym miała tak długie PMS tydzień przed miesiączka tak ale nie ponad 2 tygodnie 😞
    Nie wiem sama co o tym myśleć. O ciąży pozamacicznej nic nie mówił. O torbieli krwotocznej też już ani slowa. Nie mam plamien, nie mam zawrotów głowy, mdłości.
    W weekend idę na betę bo dopiero wtedy będę mogła.
    Mam wrażenie, że lekarz bał mi się powiedzieć w prost „widzę że będzie miesiączka” albo „widzę że prawdopodobna jest wczesna ciąża”
    No kurcze wolałabym usłyszeć któreś z tych dwóch rzeczy niż tak czekać i się męczyć.
    Trochę mam żal że akurat pierwszy cykl starań i się dzieją takie zawirowania.
    Nie czuję parcia na ciążę, jestem cierpliwa ale jestem po prostu już zmęczona czekaniem i samopoczuciem. Dlatego jak dostanę okresu to chyba będę skakać z radości 🫣

Czy któraś z was miała podobne doświadczenia w trakcie starań? Czy też miałyście takie dziwne cykle?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ