X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brak miesiączki, ciąża wykluczona
Odpowiedz

Brak miesiączki, ciąża wykluczona

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 30 września, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio wydłużyły mi się cykle z 28 do 33. W tym miesiącu mimo zmiany w kalendarzyku na 33 dni cyklu, miesiączka nie pojawiła się mimo, że już 38 dzień cyklu.
    Testy białe jak śnieg. Czy miałyście takie sytuacje? Czym to było spowodowane? Czekam na wizytę u lekarza, ale będzie zs tydzień. Jestem zła jak osa, bo miałam z 2 dniem cyklu zacząć brać hormony, żeby zrobić badanie receptywności endometrium. A tu nagle okresu brak. I nawet nie zapowiada się jakoś, bo brzuch nie boli. Tak coś tam czuję, jakby ćmi, ale zupełnie lekko.

1️⃣ UCZKiN, 3 x IUI ☹️
    2️⃣ INVIMED
    👉ivf (prot.krótki) - podano 2 trzydniowe zarodki, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    👉ivf (prot.długi ❄️5 x blast.)
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
    6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza (włączona suplementacja)
    👉ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH (1,00), mamy 3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie.
    3️⃣ NOVUM histeroskopia OK; brak środków z programu rządowego (!!!), powtórzone AMH 1,14
    4️⃣ Invicta (prot. długi), 2xblast❄️, 1 zdrowa po PGT-A

💃
    ✅️ ok CD138, drożność, KIRy, panel ANA i ENA, zespół antyfosfolipidowy, kariotypy, grubość endo, tarczyca, celiakia, trombofilia
    ✅️ Własne cykle
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️
    🏃‍♂️
    Wyniki partnera OK (suplementacja, dieta)
  • Paula-1407 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Dziewczyny, ostatnio wydłużyły mi się cykle z 28 do 33. W tym miesiącu mimo zmiany w kalendarzyku na 33 dni cyklu, miesiączka nie pojawiła się mimo, że już 38 dzień cyklu.
    Testy białe jak śnieg. Czy miałyście takie sytuacje? Czym to było spowodowane? Czekam na wizytę u lekarza, ale będzie zs tydzień. Jestem zła jak osa, bo miałam z 2 dniem cyklu zacząć brać hormony, żeby zrobić badanie receptywności endometrium. A tu nagle okresu brak. I nawet nie zapowiada się jakoś, bo brzuch nie boli. Tak coś tam czuję, jakby ćmi, ale zupełnie lekko.
    Ja tak mam teraz dziś 44 DC zadzwoniłam do ginekolog żeby przepisała mi luteinę na wywołanie , muszę brać 2x1 dziennie podjęzykowa przez 10 dni
    Do 6 października i odstawić czekać na okres
    Zawsze cykle miałam regularne a ten taki dziwny

Poważne starania od 08/25
    Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 30 września, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet mam luteinę w domu, ale nie mogę jej chyba wziąć, bo to z kolei rozwali mi planowane badanie. No szok, takiego numeru nie miałam, jak żyję. Już nawet wczoraj wino piłam, żeby może coś przyspieszyć 😆

1️⃣ UCZKiN, 3 x IUI ☹️
    2️⃣ INVIMED
    👉ivf (prot.krótki) - podano 2 trzydniowe zarodki, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    👉ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH (1,00), mamy 3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie.
    3️⃣ NOVUM histeroskopia OK; brak środków z programu rządowego (!!!), powtórzone AMH 1,14

💃
    ✅️ ok CD138, drożność, KIRy, panel ANA i ENA, zespół antyfosfolipidowy, kariotypy, grubość endo, tarczyca, celiakia, trombofilia
    ✅️ Własne cykle
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    🏃‍♂️
  • bombina91 Nowa

Wysłany: 30 września, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!

ja po infekcji (która nie była na moje oko taka znowu poważna) dostałam okres 40 dnia cyklu (co przy moich 31-33 dni było naprawdę dziwne). Ale że zdarzyło się raz to przestałam się martwić, potem wszystko wróciło do normy.

Grażyna lubi tę wiadomość

• Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. Ja dalej czekam. Nie miałam objawów infekcji, ale kto wie? Za tydzień lekarz..

1️⃣ UCZKiN, 3 x IUI ☹️
    2️⃣ INVIMED
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️

💃
    ✅️ Własne cykle
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    🏃‍♂️
  • Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się, że to mógł być cykl bezowulacyjny, który się tak przeciągnął. Ewentualnie stres. Dostałam progesteron na wywołanie okresu. 2x1 duphaston 8 dni.

1️⃣ UCZKiN, 3 x IUI ☹️
    2️⃣ INVIMED
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️

💃
    ✅️ Własne cykle
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    🏃‍♂️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ