Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brak okresu a testy i beta negatywne
Odpowiedz

Brak okresu a testy i beta negatywne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kits Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Staramy się od jakiegoś czasu z mężem o maluszka. Z moich obserwacji wynika, że owulacja była 14 bądź 15 stycznia. Cykle mam normalnie 26 dniowe, a dzisiaj jest 31dc i okresu nie widać. Od piątku boli mnie brzuch, typowo okresowo, ale robiłam testy, pojechałam nawet wczoraj na betę i wszystko wychodzi negatywnie. Czy mogłam zrobić betę za wcześnie? Kiedy mniej więcej zrobić następną jeśli @ się nie pojawi?

• okejka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kits wrote:
    Hej dziewczyny. Staramy się od jakiegoś czasu z mężem o maluszka. Z moich obserwacji wynika, że owulacja była 14 bądź 15 stycznia. Cykle mam normalnie 26 dniowe, a dzisiaj jest 31dc i okresu nie widać. Od piątku boli mnie brzuch, typowo okresowo, ale robiłam testy, pojechałam nawet wczoraj na betę i wszystko wychodzi negatywnie. Czy mogłam zrobić betę za wcześnie? Kiedy mniej więcej zrobić następną jeśli @ się nie pojawi?

Teoretycznie jesteś 8 dpo, więc na jakiekolwiek dodatnie wyniki jest za szybko. Najwcześniej, w zależności od rodzaju testu, zaczęłabym sprawdzanie 11-12 dpo.
    I druga sprawa, jeśli masz cykle 26dniowe, to nijak mi nie pasuje Twoja owulacja 14-15 stycznia (czyli wg Ciebie i podanych prze Ciebie informacji 23- 24 dc)- owulacja następuje około 10 do 14 dni przed miesiączka. Polecam lekturę podstawowych pojęć związanych z funkcjonowaniem własnego organizmu.

👩🏻 34 👦🏻 35
    08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
    05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️

08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
    27.08 0.21 cm fasolki 🥹
    10.09 1.34 cm fasolki 💓
    25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ