X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brak okresu a testy i beta negatywne
Odpowiedz

Brak okresu a testy i beta negatywne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kits Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Staramy się od jakiegoś czasu z mężem o maluszka. Z moich obserwacji wynika, że owulacja była 14 bądź 15 stycznia. Cykle mam normalnie 26 dniowe, a dzisiaj jest 31dc i okresu nie widać. Od piątku boli mnie brzuch, typowo okresowo, ale robiłam testy, pojechałam nawet wczoraj na betę i wszystko wychodzi negatywnie. Czy mogłam zrobić betę za wcześnie? Kiedy mniej więcej zrobić następną jeśli @ się nie pojawi?

• okejka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kits wrote:
    Hej dziewczyny. Staramy się od jakiegoś czasu z mężem o maluszka. Z moich obserwacji wynika, że owulacja była 14 bądź 15 stycznia. Cykle mam normalnie 26 dniowe, a dzisiaj jest 31dc i okresu nie widać. Od piątku boli mnie brzuch, typowo okresowo, ale robiłam testy, pojechałam nawet wczoraj na betę i wszystko wychodzi negatywnie. Czy mogłam zrobić betę za wcześnie? Kiedy mniej więcej zrobić następną jeśli @ się nie pojawi?

Teoretycznie jesteś 8 dpo, więc na jakiekolwiek dodatnie wyniki jest za szybko. Najwcześniej, w zależności od rodzaju testu, zaczęłabym sprawdzanie 11-12 dpo.
    I druga sprawa, jeśli masz cykle 26dniowe, to nijak mi nie pasuje Twoja owulacja 14-15 stycznia (czyli wg Ciebie i podanych prze Ciebie informacji 23- 24 dc)- owulacja następuje około 10 do 14 dni przed miesiączka. Polecam lekturę podstawowych pojęć związanych z funkcjonowaniem własnego organizmu.

👩🏻 34 👦🏻 35
    08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
    05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️

08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
    27.08 0.21 cm fasolki 🥹
    10.09 1.34 cm fasolki 💓
    25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ