Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brak okresu -pytanko
Odpowiedz

Brak okresu -pytanko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anulkaaa Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny przychodzę z pytaniem
    Przez co może zachamowax się okres ? Czy przez silny stres oraz schudnięcie ?
    Czy on sam wróci czy muszę udać się do ginekologa ? Lekko nie wiem o co chodzi bo zawsze był w miarę na czas a teraz nic

• Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyczyn może być wiele - stres, chudnięcie jak najbardziej, a nawet zmiana pogody.
    Zawsze warto skonsultować się z lekarzem w takiej sytuacji, szczególnie jeśli opóźnienie jest długie.

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • Anulkaaa Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1298 wrote:
    Przyczyn może być wiele - stres, chudnięcie jak najbardziej, a nawet zmiana pogody.
    Zawsze warto skonsultować się z lekarzem w takiej sytuacji, szczególnie jeśli opóźnienie jest długie.

Lekarz tak to przepisze mi coś na wywołanie okresu ?
    Czy jak ?

• Anulkaaa Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1298 wrote:

A jak test wykonałam ciążowy to można wykluczyć ?

• Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulkaaa wrote:
    A jak test wykonałam ciążowy to można wykluczyć ?

Jaki test? Sikany? Najlepiej zrobić test z krwi bHCG, żeby wykluczyć bądź potwierdzić ciążę.

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • Anulkaaa Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1298 wrote:
    Jaki test? Sikany? Najlepiej zrobić test z krwi bHCG, żeby wykluczyć bądź potwierdzić ciążę.

Ten i ten jeśli zrobiłam i wyszedł negatywny z krwi to wyklucza ?

• Anulkaaa Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1298 wrote:

Czy jakbym dzisiaj zrobiła test z krwi dzisiaj (6 dzień opóźnienia ) to da wiarygodny wynik ?

• emdar Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Anulkaaa, czy Ty nie jesteś przypadkiem Klaudia vel Ola?
    Jeśli nie jesteś, to jeśli 6 dni po dacie planowanej miesiączki wykonałaś test ciążowy i dodatkowo oznaczyłaś beta hcg z krwi,i oba wyszły negatywne to: na pewno nie jesteś w ciąży. Przyczyn zatrzymania okresu może być wiele. Umów się do lekarza.
    Jeśli natomiast jesteś Klaudią vel Olą, to pozostawię bez komentarza to co wyprawiasz.

Namisa, Andelulla, Betti37 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Anulkaaa Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Oj Anulkaaa, czy Ty nie jesteś przypadkiem Klaudia vel Ola?
    Jeśli nie jesteś, to jeśli 6 dni po dacie planowanej miesiączki wykonałaś test ciążowy i dodatkowo oznaczyłaś beta hcg z krwi,i oba wyszły negatywne to: na pewno nie jesteś w ciąży. Przyczyn zatrzymania okresu może być wiele. Umów się do lekarza.
    Jeśli natomiast jesteś Klaudią vel Olą, to pozostawię bez komentarza to co wyprawiasz.

Muszę właśnie się umówić dziękuje za odpowiedz
    Betę jak dobrze pamietam to było jakoś 5-6 dni co zrobiłam po spóźnionym okresie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ