brak owulacji
-
Hey dziewczyny moj poroblem polega na tym ze mam pco i nie mam wcale okresu a tym bardziej owulacji ostatnio bylam u lekarza i przepisał mi luteine oczywiscie po niej dostałam okres i chodzilam na monitoring i owluacji nie bylo i teraz na nowo biore luteine i za pare dni powinnam dostac okres i znowu po nim monitoring a lekarz powiedzial mi ze owulacji tez nie bedzie to po cholere znowu mi dał ta luteine moze miala któras podobnie poradzcie cos...((Magda26
-
nick nieaktualnyWitaj. Ja mam pcos. Tez nie mam okresu ani tym bardziej owulacji bez lekow. niestty to taka choroba i trzeba dzialac. Luteina jest dobra, lepsza niz leki anty. Al tez nie mozna jej zbyt wczesnie brac bo wtedy najzwyczajniej hamuje owulacje. Ja przy pcos mam owulacje pozna ok 20-22 dc wiec stram sie brac lutke w 22 dc zeby w razie co nie blokowala. Cykle sobie ustalilam 33 dniowe i ih sie trzymam. Do tego moj gin nie chcial mi nic innego dac na wymuszenie owulacji itp bo stwierdzil ze i tak pewnie nic na mnie nie zadziala. Po przeczytaniu watku Weroniki o izoflawonach sojowych zaczelam brac soje i chyba ta owulacja byla w tamtym cyklu przynajmniej wszystko na to wskazywalo.
Musisz poobserwowac swoj organizm. Pomierzyc temperatury itp zobaczyc co sie tak wlasciwie dzieje i wtedy dzialac -
nick nieaktualnyhej Magda ja niedawno dowiedziałam się, że mam pco... cykle zazwyczaj w normie, może raz w roku zdarza się dłuższy około 40-45 dni, owulacje raz miałam raz nie. z tego co się orientuję w temacie (dopiero zagłębiam się w temat) przy braku owulacji lekarze dają leki na jej stymulacje np clo. może zapytaj się go o to, albo zmien lekarza. skąd jesteś?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiśkaa wrote:Czarnula a po samej luteinie można wywołać owulację?
Nie wiem, luteine mam żeby był okres i żeby nie zrobił mi się znowu przerost błony śluzowej macicy. Przy PCOS muszą być regularne miesiączki inaczej można narobić sobie dużo biedy.
Ja zamiast CLO biorę izoflawony sojowe, sa bardziej naturalne i bez receptyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 16:11
-
nick nieaktualny
-
z woj. łódzkiego i tak sie tym wszystkim załamalam ze wyjdzie na to ze nie bede mogla miec dzieci takze za kilka dni znowu zaczynam monitoring az normalnie starach sie bac a jak znowu nie bedzie owulki...kurcze takie to wszystko pogmatwane ze szok...
Magda26 -
nick nieaktualnyJa mam od jakiś 12-13 lat zdiagnozowane PCOS i prawie 2-letniego synka :] spokojnie :]
O izoflawonach poczytajcie tutaj: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/izoflawony-sojowe-naturalny-chlomid,960.html
Nie przepisuje ich lekarz, są bez recepty i znajdują się w lekach na menopauze. Nie bierze się ich ciągle tylko 5 dni w cyklu w odpowiednich dawkach. Najelpiej jak poczytacie wątek :] -
nick nieaktualnydzięki czarnula!
Magda nie załamuj się, jak usłyszałam pco to poczułam się słabo, ale to nie jest to takie straszne jak pco malują zobaczysz będziemy mamuśkami, jak to moja siostra mówi - za rok na wakacje będziesz z wózkiem biegać i śmiać się z tego, co teraz wypisuje
Blondik lubi tę wiadomość
-
jakie są objawy braku owulacji???????????????
czy nawet jak nie ma skoku temperatury to możne być owulacja? i odwrotnie? -
alternatywa wrote:jakie są objawy braku owulacji???????????????
alternatywa wrote:
czy nawet jak nie ma skoku temperatury to możne być owulacja? i odwrotnie?Eklerka lubi tę wiadomość
-
czyli owulacja bądź jej brak to także zagadka...
-
Ja od 11 lat PCOS,dowiedziałam się o tym jak trafiłam na stół z pękniętą torbielą.Powiedziano mi wtedy,że o kolejnym dziecku mogę pomarzyć(jednego malucha już mieliśmy),no to nie zabezpieczaliśmy się.Niespodzianka czekała po kilku latach jak dowiedzieliśmy się,że drugi raz zostaniemy rodzicami.Po drugim porodzie cykle same w miarę się unormowały- 33 dni.Wszystko jest możliwe.Deneris
-