X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brązowe plamienia -
Odpowiedz

Brązowe plamienia -

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Megan000 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie,jestem w 6 cyklu.w środę miałam mieć miesiączke ale dostałam krwawienie wcześniej-w Niedzielę.Trwało krótko niż zwykle bo 3 dni a nie pięć i w mniejszej ilości.Po krwawieniu nagle pojawiło się brązowe plamienie…myślicie że powinno mnie to zaniepokoić? Zwykle nie mam żadnych plamien i miesiączka po prostu się kończy

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze warto pójść do ginekologa na wizytę kontrolna.
    Ja mam teraz brązowe plamienia po miesiączce przez torbiel na jajniku. Gdzieś czytałam że mogą one być jednak zupełnie naturalne, po prostu macica oczyszcza się ze starej krwi. Twoja miesiączka mogła być krótsza z wielu powodów - na przykład stres, zażywane leki. Raz na jakiś czas zdarzają się takie anomalia i tez są naturalne. Polecam się obserwować i na wszelki wypadek zrobić podstawowe badania ginekologiczne. Na pewno jednak nie jest to powód do niepokoju.

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Megan000 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ