X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brązowe plamienia -
Odpowiedz

Brązowe plamienia -

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Megan000 Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie,jestem w 6 cyklu.w środę miałam mieć miesiączke ale dostałam krwawienie wcześniej-w Niedzielę.Trwało krótko niż zwykle bo 3 dni a nie pięć i w mniejszej ilości.Po krwawieniu nagle pojawiło się brązowe plamienie…myślicie że powinno mnie to zaniepokoić? Zwykle nie mam żadnych plamien i miesiączka po prostu się kończy

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze warto pójść do ginekologa na wizytę kontrolna.
    Ja mam teraz brązowe plamienia po miesiączce przez torbiel na jajniku. Gdzieś czytałam że mogą one być jednak zupełnie naturalne, po prostu macica oczyszcza się ze starej krwi. Twoja miesiączka mogła być krótsza z wielu powodów - na przykład stres, zażywane leki. Raz na jakiś czas zdarzają się takie anomalia i tez są naturalne. Polecam się obserwować i na wszelki wypadek zrobić podstawowe badania ginekologiczne. Na pewno jednak nie jest to powód do niepokoju.

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Megan000 Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ