X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brązowe plamienia -
Odpowiedz

Brązowe plamienia -

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Megan000 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie,jestem w 6 cyklu.w środę miałam mieć miesiączke ale dostałam krwawienie wcześniej-w Niedzielę.Trwało krótko niż zwykle bo 3 dni a nie pięć i w mniejszej ilości.Po krwawieniu nagle pojawiło się brązowe plamienie…myślicie że powinno mnie to zaniepokoić? Zwykle nie mam żadnych plamien i miesiączka po prostu się kończy

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze warto pójść do ginekologa na wizytę kontrolna.
    Ja mam teraz brązowe plamienia po miesiączce przez torbiel na jajniku. Gdzieś czytałam że mogą one być jednak zupełnie naturalne, po prostu macica oczyszcza się ze starej krwi. Twoja miesiączka mogła być krótsza z wielu powodów - na przykład stres, zażywane leki. Raz na jakiś czas zdarzają się takie anomalia i tez są naturalne. Polecam się obserwować i na wszelki wypadek zrobić podstawowe badania ginekologiczne. Na pewno jednak nie jest to powód do niepokoju.

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Megan000 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ