Bromergon
-
Dziewczyny!
Szukałam ale nie znalazłam tematu związanego z Bromergonem. A jednak spędza on sen z powiek wieku staraczkom. Czy mogłybyscie podzielić się swoimi przeżyciami z tym lekiem ? Są dwie szkoły - niektórzy lekarze mówią że należy go odstawic zaraz jak się dowiemy o ciąży.. a inni znowu że trzeba odstawic go po jakimś czasie stopniowo zmniejszając dawkę. Sama jestem w takim położeniu że mój gin mówi żeby odstawic natychmiast a mój endokrynolog że należy odstawiac powoli... Warto podkreślić że oby dwoje to bardzo dobrzy lekarze..
Nie wiem co zrobić. Zaraz będę testować i wtedy chyba przejdę zawał bo nie wiem kogo posłuchać...
A jak było u was ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, ja brałam swojego czasu Bromergon, jak p. doktor stwierdziła, że mam za wysoką prolaktynę po obciążeniu (podstawowa była w normie). Zrzuciła na to winę braku owulacji. Brałam ten straszny lek przez 2 miesiące i na badaniu wyszło, że przestrasznie spadł podstawowy wynik, a owulacji jak nie było, tak nie ma. Dlatego ważne jest, aby robić kontrolne badania krwi w tym temacie. Zanim zaczęłam przyjmować Bromergon, lekarka powiedziała mi, że w przypadku gdy zajdę w ciążę, mam stopniowo ten lek odstawić. I to prawda - co lekarz to inna teoria niestety
-
OvuGrażyna jest tutaj już temacik : prolaktyna bromergon ...poszukam i Ci go odkopie01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -