bromergon w ciazy
-
Witam . Beta wyszka 248,8 czyli 4-5 tydz mimo,ze lekarz nie potwierdzil,mam przyjsc za tydz bo nic nie widac . Leczylam sie na prolaktyne i bralam bromergon,gin kazal odstawic,troche mnie to dziwi ,przeciez nie wie jaki mam teraz wynik,boje sie,ze skoczy i poronieTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
"W czasie ciąży prolaktyna podtrzymuje pracę ciałka żółtego, które odpowiedzialne jest za produkcję progesteronu odpowiadającego za bezpieczne donoszenie ciąży do końca."
Na tym etapie nie ma potrzeby zbijać już prolaktyny, warto organizmowi dać pole do popisu. -
Asta wrote:"W czasie ciąży prolaktyna podtrzymuje pracę ciałka żółtego, które odpowiedzialne jest za produkcję progesteronu odpowiadającego za bezpieczne donoszenie ciąży do końca."
Na tym etapie nie ma potrzeby zbijać już prolaktyny, warto organizmowi dać pole do popisu.
a odstawienie nie zaszkodzi?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Wiesz należy pamiętać, że mimo wszystko bromergon to lek - jego przyjmowanie nie jest obojętne dla organizmu, a ciąża jest na tym punkcie dużo wrażliwsza. Rodzi się pytanie co bardziej może zaszkodzić - dalsze branie leku, czy też jego natychmiastowe odstawienie.
Jaką dawkę przyjmujesz?
Z jakim poziomem prolaktyny zaczynałaś terapię?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 22:33
-
Asta wrote:Wiesz należy pamiętać, że mimo wszystko bromergon to lek - jego przyjmowanie nie jest obojętne dla organizmu, a ciąża jest na tym punkcie dużo wrażliwsza. Rodzi się pytanie co bardziej może zaszkodzić - dalsze branie leku, czy też jego natychmiastowe odstawienie.
Jaką dawkę przyjmujesz?
Z jakim poziomem prolaktyny zaczynałaś terapię?
pol tebl dziennie,najpierw mialam wynik ok 600 ,a norma do 530 a po obciazeniu 11 razy wyzszy a mozna max do 6 razy,potem badalam ,ale w innym dniu i spadlo calkiem ,a nawet ponizej normy,ale lekarz nie widzial tego wynikuTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Ja brałam bromergon przed zajściem w ciążę. Zadzwoniłam do mojego lekarza w dzień dwóch kresek na teście ciążowym - zalecił zmniejszenie dawki do połowy tabletki (brałam jedną na noc) i po tygodniu odstawienie. Chodziło o to, żeby łagodniejsze przejście było.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
vincaminor wrote:Ja brałam bromergon przed zajściem w ciążę. Zadzwoniłam do mojego lekarza w dzień dwóch kresek na teście ciążowym - zalecił zmniejszenie dawki do połowy tabletki (brałam jedną na noc) i po tygodniu odstawienie. Chodziło o to, żeby łagodniejsze przejście było.
to moze bd brala cwiartke chociaz...kurde boje sieTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
livia30 wrote:Ja biorę Dostinex na zbicie prolaktyny i lekarz już zawczasu mi powiedział - w dniu spodziewanej miesiączku zrobić test ciążowy ewentualnie z krwi i jak będzie pozytywny od razu odstawić leki.
kurcze nie wim,oczywiscie wczoraj nie wzielam juz,ale nie jestem przekonana ,a jak mi podskoczy to co...boje sieTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
livia30 wrote:Ja biorę Dostinex na zbicie prolaktyny i lekarz już zawczasu mi powiedział - w dniu spodziewanej miesiączku zrobić test ciążowy ewentualnie z krwi i jak będzie pozytywny od razu odstawić leki.
Przy zazywaniu Dostinex'u tak jest. Taka informacja równiez jest zawarta w ulotce. Troszke to takie nie fajnie, robic miesiac w miesiac testy ciazowe i łudzić sie, ze wyjda 2 kreski. Wydaje mi sie, ze ta informacje trzeba lekko potraktowac z przymruzeniem oka.
-
nick nieaktualnyJa postanowiłam zaryzykować i na własną rękę chwilowo zmniejszam dawkę bromka do 1/2 tabletki. Pominę sobie wieczorną dawkę, którą zwiększaliśmy w tym miesiącu. Najwyżej jak test wyjdzie negatywny to zamiast odstawić całkiem, wrócę do całej tabletki. Wolę nie ryzykować, że to źle wpłynie na groszka.
-
Witam dziewczyny,
Ja biore pol tab brom raz na dzien z eythyrox 25 bo mam nadczynnosc. Bromka zaczelam brac w srodku cyklu tj. 12 a dzis juz jest 27 dc i @ brak myslicie ze juz zadzialalvczy moze cykl sie wydluzl? nie wiem co myslec czy testowac czy czekac..masakrastarania od 2013 r.
pco, nadczynność tarczycy, wysoka prolaktyna
wysokie AMH
problem męski
Bhcg 5dpt 15,7
7dpt 88,9
❄️X14 w zapasie -