Budowa plemników
-
Hej,
od października 2023 staramy się o dziecko. Jednak bezowocnie. Zrobiliśmy jakiś czas temu badanie nasienia partnera, bo tak zasugerował mój ginekolog. Wczoraj byłam na kontrolnej wizycie i pokazałam mu wyniki seminogramu. Według wyników partner ma mało plemników o odpowiedniej budowie. Ginekolog zalecił wizytę u androloga. Totalnie mnie to rozwaliło...
Czy ktoś z Was zmagał się z takim problemem? Czy pomimo tego udało Wam się naturalnie zajść w ciążę? -
Witaj, na stronie głównej jest taki dział Męskie Sprawy i tam jest mnóstwo artykułów które dotyczą właśnie tego tematu i też historie dziewczyn, którym udało się zajść mimo słabych wyników. Możesz też wstawić wyniki żeby porównać, może wcale nie jest tak źle. Też możesz poczytać wskazówki jak poprawić wyniki - czasami suplementy potrafią sporo poprawić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 12:53
Izi lubi tę wiadomość
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Hej
podrzuć wyniki nasienia Twojego.
Rozchodzi się o morfologię?14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Annma wrote:https://zapodaj.net/plik-rVwcKbxkkQ
https://zapodaj.net/plik-61dM2VoUkm
Tutaj mam wyniki
Mało - bo 4%, ale jak policzysz ile to te 4% że wszystkich plemników, wychodzi całkiem sporo.
To nie powód braku ciążystarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Macie bardzo dobre wyniki nasienia! Ilość świetna, ruch świetny! Morfologia też w granicach
Jak dla mnie wyniki w porządku, jak chcecie możecie się umówić do andro, pewnie wykona USG i skonsultuje ze względu na współczynnik TZI, bo rzeczywiście jest powyżej normy, ale generalnie nie wygląda to źleWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 18:05
Pfry lubi tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
✅ Ilość:
✅Koncentracja:
✖️Ruchliwość:
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Do andro się umówimy, żeby mieć 200% pewności, że wszystko jest okej. Chyba muszę poszukać jeszcze innego ginekologa i przebadać dokładnie siebie. Chociaż na wczorajszym usg lekarz widział pęcherzyk i według niego u mnie wszystko jest okej. Nie mam jakiś dziwnych dolegliwości, okres zazwyczaj mam po 28-30 dniach. Za to mam dużo stresu związanego z pracą, może to mnie blokuje.
Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
Annma wrote:Do andro się umówimy, żeby mieć 200% pewności, że wszystko jest okej. Chyba muszę poszukać jeszcze innego ginekologa i przebadać dokładnie siebie. Chociaż na wczorajszym usg lekarz widział pęcherzyk i według niego u mnie wszystko jest okej. Nie mam jakiś dziwnych dolegliwości, okres zazwyczaj mam po 28-30 dniach. Za to mam dużo stresu związanego z pracą, może to mnie blokuje.
Pewniekonsultacja z lekarzem to zawsze dobry krok. 🙌🏻 długo się już staracie?
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
✅ Ilość:
✅Koncentracja:
✖️Ruchliwość:
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
__
Jeśli ty jesteś przebadana wzdłuż i wszerz?
Masz uzupełnione wszystkie niedobory witamin etc, odpowiedni poziom hormonów tarczycy, płciowych,.niska prolaktynę, potwierdzona owulację ?
Można iść jeszcze dalej w posiew nasienia oraz fragmentację DNA.
AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -