Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Butapirazol na torbiel jajnika
Odpowiedz

Butapirazol na torbiel jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane
    Czy ktos stosował Butapirazol na torbiel jajnika??

czekając na nasz Cud <3
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Czesc ja stosowałam dispreptaze czopki na torbiel i zrosty po operacji.
    właśnie widziałam na internecie ulotkę - Distreptaza
    jest na : Przewlekłe zapalenie przydatków, zmiany naciekowe, pooperacyjne, zapalenie błony śluzowej macicy, żylaki odbytu w ostrym i przewlekłym stanie zapalnym, ropnie okołoodbytnicze i przetoki z rozległym naciekiem zapalnym, ropiejące torbiele okołoogonowe.

a te czopki Butapirazol wg ulotki :
    W ostrych i przewlekłych bólach, głównie pochodzenia reumatycznego. W reumatoidalnym zapaleniu stawów, chorobie zwyrodnieniowej stawów, w chorobie reumatycznej, w innych stanach zapalnych tkanki łącznej i mięśni, w zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa, w zakrzepowym zapaleniu żył, w zapaleniu torebek stawowych lub kaletek maziowych, w dnie moczanowej.

nic nie pisze o torbielach :(
    staramy się o Dzidziusa , a na ulotce pisze :

Lek może utrudniać zajście w ciążę. Jeżeli pacjentka planuje ciążę lub ma problemy z zajściem w ciążę, powinna powiedzieć o tym lekarzowi.

nie wiem co robić :(:(

czekając na nasz Cud <3
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dziś po wizycie
    USC wykazało się torbiel się zmniejszyła, jednak nadal jest :(

Dziewczyny , proszę o poradę
    co Wam pomogło na torbiel ? ? w jajniku
    torbiel po nie pękniętym jajeczku (po stymulacji CLO + pregnyl)

czekając na nasz Cud <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ