X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Butapirazol na torbiel jajnika
Odpowiedz

Butapirazol na torbiel jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane
    Czy ktos stosował Butapirazol na torbiel jajnika??

czekając na nasz Cud <3
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Czesc ja stosowałam dispreptaze czopki na torbiel i zrosty po operacji.
    właśnie widziałam na internecie ulotkę - Distreptaza
    jest na : Przewlekłe zapalenie przydatków, zmiany naciekowe, pooperacyjne, zapalenie błony śluzowej macicy, żylaki odbytu w ostrym i przewlekłym stanie zapalnym, ropnie okołoodbytnicze i przetoki z rozległym naciekiem zapalnym, ropiejące torbiele okołoogonowe.

a te czopki Butapirazol wg ulotki :
    W ostrych i przewlekłych bólach, głównie pochodzenia reumatycznego. W reumatoidalnym zapaleniu stawów, chorobie zwyrodnieniowej stawów, w chorobie reumatycznej, w innych stanach zapalnych tkanki łącznej i mięśni, w zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa, w zakrzepowym zapaleniu żył, w zapaleniu torebek stawowych lub kaletek maziowych, w dnie moczanowej.

nic nie pisze o torbielach :(
    staramy się o Dzidziusa , a na ulotce pisze :

Lek może utrudniać zajście w ciążę. Jeżeli pacjentka planuje ciążę lub ma problemy z zajściem w ciążę, powinna powiedzieć o tym lekarzowi.

nie wiem co robić :(:(

czekając na nasz Cud <3
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dziś po wizycie
    USC wykazało się torbiel się zmniejszyła, jednak nadal jest :(

Dziewczyny , proszę o poradę
    co Wam pomogło na torbiel ? ? w jajniku
    torbiel po nie pękniętym jajeczku (po stymulacji CLO + pregnyl)

czekając na nasz Cud <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ