X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Butapirazol na torbiel jajnika
Odpowiedz

Butapirazol na torbiel jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane
    Czy ktos stosował Butapirazol na torbiel jajnika??

czekając na nasz Cud <3
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Czesc ja stosowałam dispreptaze czopki na torbiel i zrosty po operacji.
    właśnie widziałam na internecie ulotkę - Distreptaza
    jest na : Przewlekłe zapalenie przydatków, zmiany naciekowe, pooperacyjne, zapalenie błony śluzowej macicy, żylaki odbytu w ostrym i przewlekłym stanie zapalnym, ropnie okołoodbytnicze i przetoki z rozległym naciekiem zapalnym, ropiejące torbiele okołoogonowe.

a te czopki Butapirazol wg ulotki :
    W ostrych i przewlekłych bólach, głównie pochodzenia reumatycznego. W reumatoidalnym zapaleniu stawów, chorobie zwyrodnieniowej stawów, w chorobie reumatycznej, w innych stanach zapalnych tkanki łącznej i mięśni, w zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa, w zakrzepowym zapaleniu żył, w zapaleniu torebek stawowych lub kaletek maziowych, w dnie moczanowej.

nic nie pisze o torbielach :(
    staramy się o Dzidziusa , a na ulotce pisze :

Lek może utrudniać zajście w ciążę. Jeżeli pacjentka planuje ciążę lub ma problemy z zajściem w ciążę, powinna powiedzieć o tym lekarzowi.

nie wiem co robić :(:(

czekając na nasz Cud <3
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dziś po wizycie
    USC wykazało się torbiel się zmniejszyła, jednak nadal jest :(

Dziewczyny , proszę o poradę
    co Wam pomogło na torbiel ? ? w jajniku
    torbiel po nie pękniętym jajeczku (po stymulacji CLO + pregnyl)

czekając na nasz Cud <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ