Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Butapirazol na torbiel jajnika
Odpowiedz

Butapirazol na torbiel jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane
    Czy ktos stosował Butapirazol na torbiel jajnika??

czekając na nasz Cud <3
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Czesc ja stosowałam dispreptaze czopki na torbiel i zrosty po operacji.
    właśnie widziałam na internecie ulotkę - Distreptaza
    jest na : Przewlekłe zapalenie przydatków, zmiany naciekowe, pooperacyjne, zapalenie błony śluzowej macicy, żylaki odbytu w ostrym i przewlekłym stanie zapalnym, ropnie okołoodbytnicze i przetoki z rozległym naciekiem zapalnym, ropiejące torbiele okołoogonowe.

a te czopki Butapirazol wg ulotki :
    W ostrych i przewlekłych bólach, głównie pochodzenia reumatycznego. W reumatoidalnym zapaleniu stawów, chorobie zwyrodnieniowej stawów, w chorobie reumatycznej, w innych stanach zapalnych tkanki łącznej i mięśni, w zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa, w zakrzepowym zapaleniu żył, w zapaleniu torebek stawowych lub kaletek maziowych, w dnie moczanowej.

nic nie pisze o torbielach :(
    staramy się o Dzidziusa , a na ulotce pisze :

Lek może utrudniać zajście w ciążę. Jeżeli pacjentka planuje ciążę lub ma problemy z zajściem w ciążę, powinna powiedzieć o tym lekarzowi.

nie wiem co robić :(:(

czekając na nasz Cud <3
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dziś po wizycie
    USC wykazało się torbiel się zmniejszyła, jednak nadal jest :(

Dziewczyny , proszę o poradę
    co Wam pomogło na torbiel ? ? w jajniku
    torbiel po nie pękniętym jajeczku (po stymulacji CLO + pregnyl)

czekając na nasz Cud <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ