CASTAGNUS
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was Chcialam sie dowiedziec czsy ktoras z Was wie jak sie nazywa Angielski odpowiednik CASTAGNUS... ?? Pytalam w Aptekach o Angus castus ale nic takiego nie maja ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2013, 12:01
http://ovufriend.pl/graph/f218632fa0f752934241608f0b61e3f4 -
może zamów przez internet
http://www.amazon.co.uk/Natures-Aid-Agnus-Castus-1000mg/dp/B000GY76FC
http://www.naturesbest.co.uk/vitex-agnus-castus-1000mg-p145/
http://www.homeherbs.co.uk/0/product/0/514-Agnus_castus__Vitex_agnus_castus_L____pure_herb_.htmlPaula90 lubi tę wiadomość
-
jestes z uk? ja wlasnie ostatnio kupilam w holland and barrett. jest na dobrej promocji 200 tabletek za cos ponad 7f.
Paula90 lubi tę wiadomość
Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
aniolek [*] 20/06/2012 6tc
aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
aniolki [*] 23/10/2014 8tc -
no to moze mi ktos tez pomoze?Ja potrzebuje niemiecka nazwe.No chyba ze -castagnus- to taka uniwersalna nazwa...
-
wenus wrote:no to moze mi ktos tez pomoze?Ja potrzebuje niemiecka nazwe.No chyba ze -castagnus- to taka uniwersalna nazwa...
w niemczech jak niemiecki odpowiednik Castagnusa nazywa sie BIOFEM mozna go kupic w kazdej Aptece ceny sa kolo tego:
-30szt -5 EUR
-60szt -7 EUR
-120szt -12 EUrhttp://ovufriend.pl/graph/f218632fa0f752934241608f0b61e3f4 -
ja tez widzialam w holland and barret pod nazwa agnus castus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2013, 22:40
Endometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
nick nieaktualnyH30 Castagnus to lek ziołowy obniżający prolaktynę, powoduje ustępowanie zaburzeń wywołanych przez hiperprolaktynemię: zespołu napięcia przedmiesiączkowego i zaburzeń cyklu miesiączkowego.
Mi bardzo pomógł na bóle miesiączkowe, zredukował je praktycznie całkowicie, a bardzo cierpiałam zanim zaczęłam stosować castagnusa, wpłynął również na moje tmperatury, bardzo je unormował, nie skaczą jak oszalałe. Wielu kobietom pomógł przy zajściu w ciaże.Paula90, Effcia28, martula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej, w tym cyklu( nie od poczatku niestety) zaczelam brac wlasnie ten brytyjski odpowiednik,H&Barrett 400mg kapsulki z proszkiem(z eBay)
Powiem,ze u mnie wywolal nieziemski bol glowy i bol zoladka, musialam przy tym duuuzo wiecej pic i jesc(tak sobie pomagalam).
Dawkowanie zalecane na nalepce to 2tabsy 2x dziennie! ja bralam w tym miesiacu jedna!
Ale czytalam wiele opinii i wiele osob NA POCZATKU tak mialo, wiec sie nie poddalam i bralam do dni okoloowulacyjnych
dam mu czas 3 miesiace , zobaczymy na co wplynie. -
no to jest to ja mam to samo tylko 200tab. co do samego leku, u mnie tez bol glowy i nudnosci, dziwne uczycie w zoladku, do tego wydaje mi sie ze przytylam- bardziej, ze wode zatrzymuje, przechodze na diete od jutra i nie wiem czy nie odstawic tych tabletek.
Po polskim odpowiedniku nic takiego nie mialam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2013, 20:21
zaba25 a ty jak je bierzesz? ile? i przez caly cykl?
jezeli sie od nich tyje to super,boja mam niedowage hihih! ale w sumie to glownie licze na zlagodzenie PMS, a przy okazji czytalam ,ze czasem wspomaga zajscie w ciaze-balansuje hormony..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2013, 21:16
-
ja pierwszy raz bralam catagnus polski prawie 4 lata temu i wtedy w polaczenu z ziolami o.sroki daly mi moja coreczke:) podczas tych staran bralam polski odpowiednik pare miesiecy temu, tez polski i nie przytylam a nawet chudlam, w ciaze nie zaszlam niestety, teraz kupilam uk odpowiednik i zle sie po nich czuje, biore 1-2 tabletki dziennie, biore prawie od poczatku cyklu do owulacji ale chyba odstawie jestem przed owulka wiec jak by co nie chce zaszkodzic, bo ona obniza prolaktyne a jak wiadomo prolaktyna jest wazna w ciazy( utrzymuje ja) musi rosnac po owulacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2013, 14:45
Jezeli ktos bierze Agnus Castus tu jest email od H & Barrett, sorry ze po angielsku.Na butelce nie ma za duzo info totez zapytalam czy brac tylko do owu ,czy do pozytywn.testu, tu odp.
Dear ...,
Thank you for your enquiry relating to the use of agnus castus supplements. I would like to apologise for the late reply to your letter.
Agnus castus is most effective as a female fertility aid when taken across three full menstrual cycles (i.e. over a full three month period). This is based on research that has examined the use of the herb to help with infertility linked to luteal phase defect but would theoretically apply to when the herb is used a general female fertility aid. The herb should therefore be taken over the full menstrual cycle for full effectiveness.
Agnus castus should not be used during pregnancy and so should be discontinued when you fall pregnant.
Yours sincerely,
Alexander Thompson, BSc (Hons)
Nutritionist
Customer Services
NBTY Europe
The home of Holland & Barrett, GNC, Nature's Way and De Tuinen.