X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki wymazu z pochwy z piątku, wieczorem muszę dokładnie nam nimi przysiąść i poczytać, ale tak na szybko, obecność leukocytów może świadczyć o stanie zapalnym?

IMG-20250120-115656.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:03

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ellevv wpisz mnie proszę na testowanie 26 🙂 dziś 9 dpo więc oby udało się dotrwać 🙈

ellevv lubi tę wiadomość

👩34 👨39
    12 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Mam wyniki wymazu z pochwy z piątku, wieczorem muszę dokładnie nam nimi przysiąść i poczytać, ale tak na szybko, obecność leukocytów może świadczyć o stanie zapalnym?

IMG-20250120-115656.jpg

W niewielkich ilościach występują fizjologicznie. Nie ma się czym martwić. To bardzo dobry wynik badania.

Loraa, Deyansu, cysterka95, Płotka, izzou97 lubią tę wiadomość

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    📆17.07.2025 kontrola szyjki- szpital?
    📆21.07.2025 połówkowe
    preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 💖 wracam do żywych po weekendzie. Mąż już czuję się lepiej, ale niestety wciąż pojawia się krew - choć jest jest coraz mniej na szczęście 😀 może Jego jelita muszą odpocząć i wydalić to co tam pokrwawiło 😞. W tym czasie będziemy mieć przerwę od stricte proplodnosciowej diety (pewnie wyjdzie jakoś około 2 tygodnie bez diety diety i tydzień bez supli). Wierzę, że ten czas i zabieg nie wpłyną radykalnie na jakość nasienia - bo walczymy o każdego zdrowego, szybkiego, plemniczka. 🥹

Odnośnie włosów, moja wiedza jest totalnie znikoma 🤯 szanuje Was, że tak dużo o tym wiecie 😀 i współczuję każdej, która mierzy się z włosowymi problemami 🥺

Cysterką widzę, że konkretny plan, trzymam kciuki 💪🏻

Mnie złapał poowulacyjny kryzys. Ten cykl jakiś cienki pod kątem wzrostu temperatury... Bardzo mała wzrosła i jest na stałe niskim poziomie 🤔 zastawiam się, czy owulke w ogóle miałam… ginekolog kazał mi wpaść na spontaniczny monitoring, żeby zobaczyć czy owulka wystąpiła, także skoczę tam jutro po południu. Jak myślicie po wykresie?

IMG-8896.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:34

cysterka95 lubi tę wiadomość

18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    ⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
    🔹MUCH ✅
    🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
    ❓podejrzenie endometriozy

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, przyszłam ponarzekać 🙈
    Bardzo mi przykro, że w tym miesiącu do was nie dołączyłam na testowanie, ale chyba ten przełom roku mnie dobił i musiałam odpocząć od forum, od nakręcania się, od testów owulacyjnych, i ogólnie uwolnić głowę.

Przeczytałam sporo książek, nadrobiłam filmy, seriale, nabrałam mega dużo dystansu i oczywiście zatęskniłam za forum, miałam z resztą w planach dołączyć od następnego cyklu znowu.

Zapisałam się też do nowego ginekologa pełną nadziei.
    No i oczywiście, byłam tak wyluzowana w tym miesiącu, że nie robiłam testów owulacyjnych, nie mierzyłam temperatury i miałam wrażenie, że albo nie mam owulacji albo się spóźni ( nie było śluzu płodnego, którego zawsze mam sporo) i powiem Wam, że teraz sobie pluję w brodę 🤓
    Jestem w 34 dniu cyklu, miesiączka się spóźnia już 5ty dzień ( poprzedni cykl był krótszy niż zwykle bo trwał 25 dni), testy robiłam 28 i 32 dc i oczywiście negatywne. Wizytę u ginekologa musiałam przenieść bo wszystko mi się rozjechało, chodzę wku*iona od ponad tygodnia, zakładam, że ten cykl musi być bezowulacyjny, bo nigdy nie mam tak długich cykli.
    Wniosek jest taki, że wolę już pilnować tej owulacji, bo wtedy mam większą kontrolę nad cyklem, wiem mniej więcej co się dzieje i kiedy mogę się spodziewać @. A tak tylko chodzę wściekła i cała moja oaza spokoju poszła się walić 😛

Także tak, modle się żeby już nadeszła ta nieposłuszna księżna rozpaczy, i wtedy od razu lecę na badania 2-5dc i mam nadzieję, że nowa ginekolog da mi jakieś nowe nadzieje na najbliższą przyszłość.

Życzę wam dziewczyny miłego dnia i gratuluję tym, którym się w tym miesiącu udało, choć nie ma was zbyt wielu 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:41

Chochlik12, Diancia99, Darrika, cysterka95, kitka_ lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Hej wszystkim, przyszłam ponarzekać 🙈
    Bardzo mi przykro, że w tym miesiącu do was nie dołączyłam na testowanie, ale chyba ten przełom roku mnie dobił i musiałam odpocząć od forum, od nakręcania się, od testów owulacyjnych, i ogólnie uwolnić głowę.

Przeczytałam sporo książek, nadrobiłam filmy, seriale, nabrałam mega dużo dystansu i oczywiście zatęskniłam za forum, miałam z resztą w planach dołączyć od następnego cyklu znowu.

Zapisałam się też do nowego ginekologa pełną nadziei.
    No i oczywiście, byłam tak wyluzowana w tym miesiącu, że nie robiłam testów owulacyjnych, nie mierzyłam temperatury i miałam wrażenie, że albo nie mam owulacji albo się spóźni ( nie było śluzu płodnego, którego zawsze mam sporo) i powiem Wam, że teraz sobie pluję w brodę 🤓
    Jestem w 34 dniu cyklu, miesiączka się spóźnia już 5ty dzień ( poprzedni cykl był krótszy niż zwykle bo trwał 25 dni), testy robiłam 28 i 32 dc i oczywiście negatywne. Wizytę u ginekologa musiałam przenieść bo wszystko mi się rozjechało, chodzę wku*iona od ponad tygodnia, zakładam, że ten cykl musi być bezowulacyjny, bo nigdy nie mam tak długich cykli.
    Wniosek jest taki, że wolę już pilnować tej owulacji, bo wtedy mam większą kontrolę nad cyklem, wiem mniej więcej co się dzieje i kiedy mogę się spodziewać @. A tak tylko chodzę wściekła i cała moja oaza spokoju poszła się walić 😛

Także tak, modłę się żeby już nadeszła ta posłuszna księżna rozpaczy, i wtedy od razu lecę na badania 2-5dc i mam nadzieję, że nowa ginekolog da mi jakieś nowe nadzieje na najbliższą przyszłość.

Życzę wam dziewczyny miłego dnia i gratuluję tym, którym się w tym miesiącu udało, choć nie ma was zbyt wielu 🥲

Sorki za lajka, polubiłam gdy przeczytałam o produktywnej przerwie od forum, w później doczytałam o niewiadomej owulacji 😅🫣
    Zmiana ginekologa zawsze na plus, mam nadzieję, że trafisz do kogoś fajnego 😄

Treaclynat lubi tę wiadomość

🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    🔹MUCH ✅

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Sorki za lajka, polubiłam gdy przeczytałam o produktywnej przerwie od forum, w później doczytałam o niewiadomej owulacji 😅🫣
    Zmiana ginekologa zawsze na plus, mam nadzieję, że trafisz do kogoś fajnego 😄

Też mam taką nadzieję, teraz przeniosłam na 30.01 i mam nadzieję, że już dalej nie będę musiała przenosić 😤😤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:32

Chochlik12 lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw. Treaclynat, chyba polubiłam nazwę: „księżna rozpaczy” 😂😂

🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    🔹MUCH ✅

__

• CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Dziękuję Dziewczyny <3 Przepraszam za marudzenie. Podejrzę sobie, nie mam już nic do stracenia. Regularnie wcieram dwa razy dzienniei i to z grubej rury leki na receptę na łysienie androgenowe. Niestety stymulacje tylko pogarszają ten stan.
    Tego, co pomagało, absolutnie nie mogę póki co brać, bo mogłoby uszkodzić płód. Mam prześwity już od jakiegoś czasu dlatego kupiłam topper, bo nie umiem się z tym pogodzić. Miniaturyzacja mieszków i ich zanik jest już bardzo silny i wiem, że nigdy już nie będę miała takich włosów, ak kiedyś. Walczę o to, co zostało :( Mąż już nawet nie marudzi, tylko regularnie odtyka odpływy tak, żebym nie widziała.

Hej Kochana, ja też mocno traciłam włosy. Może nie aż tak jak Ty, ale u mnie to było spowodowane min. dużymi niedoborami, szczególnie ferrytyny. Okazało się, że mam helicobactera i odkąd go wyleczyłam włosy przestaly mi tak lecieć. Wydaje mi się też, że po wdrożeniu progesteronu u metforminy i zmianie diety na niskien IG też mi się poprawiło (w podobnym czasie to było więc nie wiem co zadziałało bardziej) więc mogło to być też u mnie hormonalne przez nadmiar androgenow. Odkąd jestem na tym zestawie i wyleczyła helico sytuacja mocno się poprawiła i też włoski przestaly mi tak licznie rosnąć wszędzie poza głową z czym miałam duży problem.

Trzymam kciuki, żeby się poprawiło! <3

Kaliope, kitka_ lubią tę wiadomość

29 👩🏼
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza
    Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF
    Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2025 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2025 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2025 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2025 USG, mamy serduszko 🩷
    03.06.2025 USG, 12mm Fasolki
    03.07.2025 Prenatalne, 5.2 cm podskakującego Maluszka 🥹
    preg.png
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Btw. Treaclynat, chyba polubiłam nazwę: „księżna rozpaczy” 😂😂

Miałam ochotę ją nazwać mocniejszymi słowami, ale się pohamowałam 😂 w tym miesiącu jestem bardzo obrażona na swój cykl

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• Katex8x Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Fajnie, że post nieprzejrzystej przeczytałaś i zdążyłaś się zmartwić, ale całą resztę opowiadającą o tym, że jej rozumowanie jest błędne to już nie. XD

Faktycznie 😅 ale nie odświeżyłam wątku po przeczytaniu odpowiedzi i tych nowszych już nie zauważyłam. (Ukradkiem odpisywałam będąc w pracy)

Dobrze, że jesteście Girls. Już się uspokoiłam troszkę. Dziękuję za odpowiedzi ❤️ jak zrobię powtórkę bety to odezwę się co wyszło 😊🥰

siesiepy, Katarena lubią tę wiadomość

19.01.2025 - ⏸️ i beta 43,6
    22.01. 2025 - beta 252,9
    26.01.2025 - beta 1563,9
    4.02.2025 - 👩🏼‍⚕️🩺

preg.png
  • emciak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    U mnie też dziś już @ . Od rana powoli się rozkręcała.

Czyli początek kolejnego cyklu starań :( Ja wiem, że u mnie dopiero 5 CS, ale ja nie mam w sobie żadnego optymizmu w związku początkiem nowego cyklu, mam same negatywne emocje.

Wiem, że będzie ciężko i nikt mi nie da gwarancji na szczęśliwy finał, nawet za parę lat.

Loraa, przytulam bo czuję dokładnie to samo i uczucie bezradności jest bardzo dobijające. Ale nie poddawaj(my) się, trzeba sobie wmawiać, że wszystko będzie dobrze i z nową energią ruszać na podbój kolejnego cyklu :)
    Wczoraj wzniosłam toast za wszystkie tutaj zgromadzone Dziewczyny - jesteście na prawdę super, cieszę się, że Was znalazłam bo z takim wsparciem jakie każda każdej oferuje to trochę na sercu lżej <3

Mardotka, Loraa lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
    Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~27 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo)
    📌 MTHFR C677T (hetero)
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik, jeśli twój wykres jest nadal efektem mierzenia temperatury przez Apple watcha to pocieszę cię, że u mnie od trzech cykli nie ma jakiegoś wyraźnego wzrostu temperatury a owulacja była na USG ☺️

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    30/07 - USG kontrolne, rozpisanie stymulacji
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Chochlik, jeśli twój wykres jest nadal efektem mierzenia temperatury przez Apple watcha to pocieszę cię, że u mnie od trzech cykli nie ma jakiegoś wyraźnego wzrostu temperatury a owulacja była na USG ☺️

Moje poprzednie cykle piękniusie były, a ten jakiś lipny 🫣 ciekawe, może coś zmienili w systemie mierzenia, oby nie 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 13:03

🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    🔹MUCH ✅

__

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponarzekałam wam i przyszła @😛
    Czuję ulgę, że mogę już zamknąć ten cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 14:11

cysterka95, Chochlik12, Katarena, Płotka, kitka_, hakorośl lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Cześć dziewczyny 💖 wracam do żywych po weekendzie. Mąż już czuję się lepiej, ale niestety wciąż pojawia się krew - choć jest jest coraz mniej na szczęście 😀 może Jego jelita muszą odpocząć i wydalić to co tam pokrwawiło 😞. W tym czasie będziemy mieć przerwę od stricte proplodnosciowej diety (pewnie wyjdzie jakoś około 2 tygodnie bez diety diety i tydzień bez supli). Wierzę, że ten czas i zabieg nie wpłyną radykalnie na jakość nasienia - bo walczymy o każdego zdrowego, szybkiego, plemniczka. 🥹

Odnośnie włosów, moja wiedza jest totalnie znikoma 🤯 szanuje Was, że tak dużo o tym wiecie 😀 i współczuję każdej, która mierzy się z włosowymi problemami 🥺

Cysterką widzę, że konkretny plan, trzymam kciuki 💪🏻

Mnie złapał poowulacyjny kryzys. Ten cykl jakiś cienki pod kątem wzrostu temperatury... Bardzo mała wzrosła i jest na stałe niskim poziomie 🤔 zastawiam się, czy owulke w ogóle miałam… ginekolog kazał mi wpaść na spontaniczny monitoring, żeby zobaczyć czy owulka wystąpiła, także skoczę tam jutro po południu. Jak myślicie po wykresie?

IMG-8896.jpg

Co do przerwy od diety i supli to nie sądzę żeby taki okres jakoś radykalnie wpłynął. Poprawa następuje po kilku miesiącach stosowania bo to jest proces więc analogicznie 2 tygodniowa przerwa nie powinna od razu skutkować dramatycznym pogorszeniem :) ważne że mąż czuje się już lepiej

Ta temperatura faktycznie nie za wysoka, ale z drugiej strony jednak wciąż wyższa w 2 fazie. Z tego co wiem to skok nie musi być mega duży, ważne żeby w drugiej fazie temperatury się utrzymywały wyższe niż w pierwszej, a o ile to chyba już sprawa drugorzędna. Jak gadam głupoty to proszę sprostować ;) jutrzejszy monitoring wszystko wyjaśni pewnie

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Ponarzekałam wam i przyszła @😛
    Czuję ulgę, że mogę już zamknąć ten cykl

Oj znam tę ulgę ;) a z narzekaniem to to forum tak działa, wiele takich przypadków że narzekasz i masz 😆 chyba trzeba wiecej w tym miesiącu ponarzekać na ilość 🫛

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    W niewielkich ilościach występują fizjologicznie. Nie ma się czym martwić. To bardzo dobry wynik badania.
    Dziękuję ❤️ Czyli z tego wyniku można wywnioskować, że nie mam stanu zapalnego? Czy to za mało?

Kaliope lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterka No właśnie słyszałam, że styka skok 0.2, ale później powinien troszkę rosnąć z dnia na dzień 🫣 ale też nie mam pewności, chyba co człowiek to organizm.

Treaclynat, nic nie działa lepiej na wywołanie okresu jak narzekanie na forum lub zrobienie testu ciążowego 🤣🤣

🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    🔹MUCH ✅

__

• AnMiPe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

Treaclynat, nic nie działa lepiej na wywołanie okresu jak narzekanie na forum lub zrobienie testu ciążowego 🤣🤣

Narzekałam wczoraj, zrobiłam test, a dwudniowe "plamienie" ustało, więc nie ma zasady 😄

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ