X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki wymazu z pochwy z piątku, wieczorem muszę dokładnie nam nimi przysiąść i poczytać, ale tak na szybko, obecność leukocytów może świadczyć o stanie zapalnym?

IMG-20250120-115656.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:03

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔

Na ten moment planem jest czekanie

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Mardotka Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ellevv wpisz mnie proszę na testowanie 26 🙂 dziś 9 dpo więc oby udało się dotrwać 🙈

ellevv lubi tę wiadomość

👩33 👨39
    6 cykl starań o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

Cytologia ✅
    TSH 2.1
    AMH 1.3
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Mam wyniki wymazu z pochwy z piątku, wieczorem muszę dokładnie nam nimi przysiąść i poczytać, ale tak na szybko, obecność leukocytów może świadczyć o stanie zapalnym?

IMG-20250120-115656.jpg

W niewielkich ilościach występują fizjologicznie. Nie ma się czym martwić. To bardzo dobry wynik badania.

Loraa, Deyansu, cysterka95, Płotka, izzou97 lubią tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 💖 wracam do żywych po weekendzie. Mąż już czuję się lepiej, ale niestety wciąż pojawia się krew - choć jest jest coraz mniej na szczęście 😀 może Jego jelita muszą odpocząć i wydalić to co tam pokrwawiło 😞. W tym czasie będziemy mieć przerwę od stricte proplodnosciowej diety (pewnie wyjdzie jakoś około 2 tygodnie bez diety diety i tydzień bez supli). Wierzę, że ten czas i zabieg nie wpłyną radykalnie na jakość nasienia - bo walczymy o każdego zdrowego, szybkiego, plemniczka. 🥹

Odnośnie włosów, moja wiedza jest totalnie znikoma 🤯 szanuje Was, że tak dużo o tym wiecie 😀 i współczuję każdej, która mierzy się z włosowymi problemami 🥺

Cysterką widzę, że konkretny plan, trzymam kciuki 💪🏻

Mnie złapał poowulacyjny kryzys. Ten cykl jakiś cienki pod kątem wzrostu temperatury... Bardzo mała wzrosła i jest na stałe niskim poziomie 🤔 zastawiam się, czy owulke w ogóle miałam… ginekolog kazał mi wpaść na spontaniczny monitoring, żeby zobaczyć czy owulka wystąpiła, także skoczę tam jutro po południu. Jak myślicie po wykresie?

IMG-8896.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:34

cysterka95 lubi tę wiadomość

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, przyszłam ponarzekać 🙈
    Bardzo mi przykro, że w tym miesiącu do was nie dołączyłam na testowanie, ale chyba ten przełom roku mnie dobił i musiałam odpocząć od forum, od nakręcania się, od testów owulacyjnych, i ogólnie uwolnić głowę.

Przeczytałam sporo książek, nadrobiłam filmy, seriale, nabrałam mega dużo dystansu i oczywiście zatęskniłam za forum, miałam z resztą w planach dołączyć od następnego cyklu znowu.

Zapisałam się też do nowego ginekologa pełną nadziei.
    No i oczywiście, byłam tak wyluzowana w tym miesiącu, że nie robiłam testów owulacyjnych, nie mierzyłam temperatury i miałam wrażenie, że albo nie mam owulacji albo się spóźni ( nie było śluzu płodnego, którego zawsze mam sporo) i powiem Wam, że teraz sobie pluję w brodę 🤓
    Jestem w 34 dniu cyklu, miesiączka się spóźnia już 5ty dzień ( poprzedni cykl był krótszy niż zwykle bo trwał 25 dni), testy robiłam 28 i 32 dc i oczywiście negatywne. Wizytę u ginekologa musiałam przenieść bo wszystko mi się rozjechało, chodzę wku*iona od ponad tygodnia, zakładam, że ten cykl musi być bezowulacyjny, bo nigdy nie mam tak długich cykli.
    Wniosek jest taki, że wolę już pilnować tej owulacji, bo wtedy mam większą kontrolę nad cyklem, wiem mniej więcej co się dzieje i kiedy mogę się spodziewać @. A tak tylko chodzę wściekła i cała moja oaza spokoju poszła się walić 😛

Także tak, modle się żeby już nadeszła ta nieposłuszna księżna rozpaczy, i wtedy od razu lecę na badania 2-5dc i mam nadzieję, że nowa ginekolog da mi jakieś nowe nadzieje na najbliższą przyszłość.

Życzę wam dziewczyny miłego dnia i gratuluję tym, którym się w tym miesiącu udało, choć nie ma was zbyt wielu 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:41

Chochlik12, Diancia99, Darrika, cysterka95, kitka_ lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    10 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
    Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Hej wszystkim, przyszłam ponarzekać 🙈
    Bardzo mi przykro, że w tym miesiącu do was nie dołączyłam na testowanie, ale chyba ten przełom roku mnie dobił i musiałam odpocząć od forum, od nakręcania się, od testów owulacyjnych, i ogólnie uwolnić głowę.

Przeczytałam sporo książek, nadrobiłam filmy, seriale, nabrałam mega dużo dystansu i oczywiście zatęskniłam za forum, miałam z resztą w planach dołączyć od następnego cyklu znowu.

Zapisałam się też do nowego ginekologa pełną nadziei.
    No i oczywiście, byłam tak wyluzowana w tym miesiącu, że nie robiłam testów owulacyjnych, nie mierzyłam temperatury i miałam wrażenie, że albo nie mam owulacji albo się spóźni ( nie było śluzu płodnego, którego zawsze mam sporo) i powiem Wam, że teraz sobie pluję w brodę 🤓
    Jestem w 34 dniu cyklu, miesiączka się spóźnia już 5ty dzień ( poprzedni cykl był krótszy niż zwykle bo trwał 25 dni), testy robiłam 28 i 32 dc i oczywiście negatywne. Wizytę u ginekologa musiałam przenieść bo wszystko mi się rozjechało, chodzę wku*iona od ponad tygodnia, zakładam, że ten cykl musi być bezowulacyjny, bo nigdy nie mam tak długich cykli.
    Wniosek jest taki, że wolę już pilnować tej owulacji, bo wtedy mam większą kontrolę nad cyklem, wiem mniej więcej co się dzieje i kiedy mogę się spodziewać @. A tak tylko chodzę wściekła i cała moja oaza spokoju poszła się walić 😛

Także tak, modłę się żeby już nadeszła ta posłuszna księżna rozpaczy, i wtedy od razu lecę na badania 2-5dc i mam nadzieję, że nowa ginekolog da mi jakieś nowe nadzieje na najbliższą przyszłość.

Życzę wam dziewczyny miłego dnia i gratuluję tym, którym się w tym miesiącu udało, choć nie ma was zbyt wielu 🥲

Sorki za lajka, polubiłam gdy przeczytałam o produktywnej przerwie od forum, w później doczytałam o niewiadomej owulacji 😅🫣
    Zmiana ginekologa zawsze na plus, mam nadzieję, że trafisz do kogoś fajnego 😄

Treaclynat lubi tę wiadomość

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Sorki za lajka, polubiłam gdy przeczytałam o produktywnej przerwie od forum, w później doczytałam o niewiadomej owulacji 😅🫣
    Zmiana ginekologa zawsze na plus, mam nadzieję, że trafisz do kogoś fajnego 😄

Też mam taką nadzieję, teraz przeniosłam na 30.01 i mam nadzieję, że już dalej nie będę musiała przenosić 😤😤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:32

Chochlik12 lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    10 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw. Treaclynat, chyba polubiłam nazwę: „księżna rozpaczy” 😂😂

Nasza rzeczywistość:

__

• CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Dziękuję Dziewczyny <3 Przepraszam za marudzenie. Podejrzę sobie, nie mam już nic do stracenia. Regularnie wcieram dwa razy dzienniei i to z grubej rury leki na receptę na łysienie androgenowe. Niestety stymulacje tylko pogarszają ten stan.
    Tego, co pomagało, absolutnie nie mogę póki co brać, bo mogłoby uszkodzić płód. Mam prześwity już od jakiegoś czasu dlatego kupiłam topper, bo nie umiem się z tym pogodzić. Miniaturyzacja mieszków i ich zanik jest już bardzo silny i wiem, że nigdy już nie będę miała takich włosów, ak kiedyś. Walczę o to, co zostało :( Mąż już nawet nie marudzi, tylko regularnie odtyka odpływy tak, żebym nie widziała.

Hej Kochana, ja też mocno traciłam włosy. Może nie aż tak jak Ty, ale u mnie to było spowodowane min. dużymi niedoborami, szczególnie ferrytyny. Okazało się, że mam helicobactera i odkąd go wyleczyłam włosy przestaly mi tak lecieć. Wydaje mi się też, że po wdrożeniu progesteronu u metforminy i zmianie diety na niskien IG też mi się poprawiło (w podobnym czasie to było więc nie wiem co zadziałało bardziej) więc mogło to być też u mnie hormonalne przez nadmiar androgenow. Odkąd jestem na tym zestawie i wyleczyła helico sytuacja mocno się poprawiła i też włoski przestaly mi tak licznie rosnąć wszędzie poza głową z czym miałam duży problem.

Trzymam kciuki, żeby się poprawiło! <3

Kaliope, kitka_ lubią tę wiadomość

28 lat
    1 rok i 10 miesięcy starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Btw. Treaclynat, chyba polubiłam nazwę: „księżna rozpaczy” 😂😂

Miałam ochotę ją nazwać mocniejszymi słowami, ale się pohamowałam 😂 w tym miesiącu jestem bardzo obrażona na swój cykl

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    10 cs
    Starania od 04.2024

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• Katex8x Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Fajnie, że post nieprzejrzystej przeczytałaś i zdążyłaś się zmartwić, ale całą resztę opowiadającą o tym, że jej rozumowanie jest błędne to już nie. XD

Faktycznie 😅 ale nie odświeżyłam wątku po przeczytaniu odpowiedzi i tych nowszych już nie zauważyłam. (Ukradkiem odpisywałam będąc w pracy)

Dobrze, że jesteście Girls. Już się uspokoiłam troszkę. Dziękuję za odpowiedzi ❤️ jak zrobię powtórkę bety to odezwę się co wyszło 😊🥰

siesiepy, Katarena lubią tę wiadomość

19.01.2025 - ⏸️ i beta 43,6
    22.01. 2025 - beta 252,9
    26.01.2025 - beta 1563,9
    4.02.2025 - 👩🏼‍⚕️🩺

preg.png
  • emciak Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    U mnie też dziś już @ . Od rana powoli się rozkręcała.

Czyli początek kolejnego cyklu starań :( Ja wiem, że u mnie dopiero 5 CS, ale ja nie mam w sobie żadnego optymizmu w związku początkiem nowego cyklu, mam same negatywne emocje.

Wiem, że będzie ciężko i nikt mi nie da gwarancji na szczęśliwy finał, nawet za parę lat.

Loraa, przytulam bo czuję dokładnie to samo i uczucie bezradności jest bardzo dobijające. Ale nie poddawaj(my) się, trzeba sobie wmawiać, że wszystko będzie dobrze i z nową energią ruszać na podbój kolejnego cyklu :)
    Wczoraj wzniosłam toast za wszystkie tutaj zgromadzone Dziewczyny - jesteście na prawdę super, cieszę się, że Was znalazłam bo z takim wsparciem jakie każda każdej oferuje to trochę na sercu lżej <3

Mardotka, Loraa lubią tę wiadomość

Rocznik '91
    3 CS 🩷
    grudzień 2024 - CB
    luty 2025 - 🤞
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik, jeśli twój wykres jest nadal efektem mierzenia temperatury przez Apple watcha to pocieszę cię, że u mnie od trzech cykli nie ma jakiegoś wyraźnego wzrostu temperatury a owulacja była na USG ☺️

Starania od 04/24
    12 cs ✨

02/25 2 cs stymulowany Clo
    02/04/25 pierwsza wizyta w klinice
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Chochlik, jeśli twój wykres jest nadal efektem mierzenia temperatury przez Apple watcha to pocieszę cię, że u mnie od trzech cykli nie ma jakiegoś wyraźnego wzrostu temperatury a owulacja była na USG ☺️

Moje poprzednie cykle piękniusie były, a ten jakiś lipny 🫣 ciekawe, może coś zmienili w systemie mierzenia, oby nie 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 13:03

Nasza rzeczywistość:

__

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponarzekałam wam i przyszła @😛
    Czuję ulgę, że mogę już zamknąć ten cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 14:11

cysterka95, Chochlik12, Katarena, Płotka, kitka_, hakorośl lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    10 cs
    Starania od 04.2024

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Cześć dziewczyny 💖 wracam do żywych po weekendzie. Mąż już czuję się lepiej, ale niestety wciąż pojawia się krew - choć jest jest coraz mniej na szczęście 😀 może Jego jelita muszą odpocząć i wydalić to co tam pokrwawiło 😞. W tym czasie będziemy mieć przerwę od stricte proplodnosciowej diety (pewnie wyjdzie jakoś około 2 tygodnie bez diety diety i tydzień bez supli). Wierzę, że ten czas i zabieg nie wpłyną radykalnie na jakość nasienia - bo walczymy o każdego zdrowego, szybkiego, plemniczka. 🥹

Odnośnie włosów, moja wiedza jest totalnie znikoma 🤯 szanuje Was, że tak dużo o tym wiecie 😀 i współczuję każdej, która mierzy się z włosowymi problemami 🥺

Cysterką widzę, że konkretny plan, trzymam kciuki 💪🏻

Mnie złapał poowulacyjny kryzys. Ten cykl jakiś cienki pod kątem wzrostu temperatury... Bardzo mała wzrosła i jest na stałe niskim poziomie 🤔 zastawiam się, czy owulke w ogóle miałam… ginekolog kazał mi wpaść na spontaniczny monitoring, żeby zobaczyć czy owulka wystąpiła, także skoczę tam jutro po południu. Jak myślicie po wykresie?

IMG-8896.jpg

Co do przerwy od diety i supli to nie sądzę żeby taki okres jakoś radykalnie wpłynął. Poprawa następuje po kilku miesiącach stosowania bo to jest proces więc analogicznie 2 tygodniowa przerwa nie powinna od razu skutkować dramatycznym pogorszeniem :) ważne że mąż czuje się już lepiej

Ta temperatura faktycznie nie za wysoka, ale z drugiej strony jednak wciąż wyższa w 2 fazie. Z tego co wiem to skok nie musi być mega duży, ważne żeby w drugiej fazie temperatury się utrzymywały wyższe niż w pierwszej, a o ile to chyba już sprawa drugorzędna. Jak gadam głupoty to proszę sprostować ;) jutrzejszy monitoring wszystko wyjaśni pewnie

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Ponarzekałam wam i przyszła @😛
    Czuję ulgę, że mogę już zamknąć ten cykl

Oj znam tę ulgę ;) a z narzekaniem to to forum tak działa, wiele takich przypadków że narzekasz i masz 😆 chyba trzeba wiecej w tym miesiącu ponarzekać na ilość 🫛

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    W niewielkich ilościach występują fizjologicznie. Nie ma się czym martwić. To bardzo dobry wynik badania.
    Dziękuję ❤️ Czyli z tego wyniku można wywnioskować, że nie mam stanu zapalnego? Czy to za mało?

Kaliope lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔

Na ten moment planem jest czekanie

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterka No właśnie słyszałam, że styka skok 0.2, ale później powinien troszkę rosnąć z dnia na dzień 🫣 ale też nie mam pewności, chyba co człowiek to organizm.

Treaclynat, nic nie działa lepiej na wywołanie okresu jak narzekanie na forum lub zrobienie testu ciążowego 🤣🤣

Nasza rzeczywistość:

__

• AnMiPe Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

Treaclynat, nic nie działa lepiej na wywołanie okresu jak narzekanie na forum lub zrobienie testu ciążowego 🤣🤣

Narzekałam wczoraj, zrobiłam test, a dwudniowe "plamienie" ustało, więc nie ma zasady 😄

🤶 28l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
    💊Fertisim, omega3, wit.D

21.12 (2 dc)
    💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
    💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
    💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
    💠TSH < 0,005 µlU/mL
    💠Estradiol 34 pg/mL
    💠FSH 4,1 mIU/mL
    💠LH 3,61 mIU/mL
    💠Progesteron 0,146 ng/mL
    💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ