X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na tą naszą 1. stronę i stwierdzam, że coś cienko w tym miesiącu z fasolkami, 🫛 niech ta końcówka miesiąca stanie się obfitsza 😀💪🏻

AnMiPe, Mardotka, Paula6432, kasialinkaa, cysterka95, Kaliope, dailydamn, Loraa, almost.there, Belia, brilka, kitka_, izzou97, Lisik, Deyansu, Mstka, hakorośl, Marcia03 lubią tę wiadomość

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • Izkawik Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zapisana na srode na testowanie ale chyba jutro zatestuje bedzie 11dpo. Oprocz bolacych juz od kilka dni piersi zadnych innych objawow nie mam wiec ciekawa jestem co wyjdzie. Tym razem boje sie jakos testowac.

Belia, brilka lubią tę wiadomość

6cs

09.2022 👧
  • PaulinaNnn Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem nowa i też testuję w tym miesiącu 29.01 :)
    Chociaż to był ciężki tydzień owulacyjny też jakoś za bardzo nie obserwowałam siebie. Ogólnie mnie w dni płodne nic kompletnie nie boli, jedynie więcej śluzu w owulację. Ale zdążyłam zrobić testy dwa dni tylko. Wysoki pik w 15 dc rano, a seks w 16 dc też rano wieczorem o 21:20 juz test negatywny. Także jeszcze trochę :)

• Izkawik Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    Kochane jestem nowa i też testuję w tym miesiącu 29.01 :)
    Chociaż to był ciężki tydzień owulacyjny też jakoś za bardzo nie obserwowałam siebie. Ogólnie mnie w dni płodne nic kompletnie nie boli, jedynie więcej śluzu w owulację. Ale zdążyłam zrobić testy dwa dni tylko. Wysoki pik w 15 dc rano, a seks w 16 dc też rano wieczorem o 21:20 juz test negatywny. Także jeszcze trochę :)

Ja przy pierwszych staraniach ukladalam Puzzle zeby glowe odciagnac, ale teraz mam 2 latke w domu i bym chyba w nieskonczonosc te Puzzle ukladac musiala 😂wiec nawet sie nie rozkladam

6cs

09.2022 👧
  • PaulinaNnn Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę kupić puzle 😂 nie no jakoś jestem spokojna bo to nie pierwszy cykl w sumie i już staram się nie doszukiwać się niewiadomo czego. Ale w głowie już i tak że pewnie nic z tego. 😄

• onalola Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izkawik wrote:
    Ja przy pierwszych staraniach ukladalam Puzzle zeby glowe odciagnac, ale teraz mam 2 latke w domu i bym chyba w nieskonczonosc te Puzzle ukladac musiala 😂wiec nawet sie nie rozkladam

Polecam zrobić rysunek z kuleczek z bibuły. Chciałam żeby syn robił dla dziadków, on ma to w nosie a ja będę musiała robić 2... Pocięcie bibuły , robienie kulek... Klejenie 🤣 schodzi czasowo

Izkawik, kitka_ lubią tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
    Duphaston 2x1
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że dostałam antybiotyk na tę ureaplasmę i mąż też od razu dostał, nie musiałam nawet prosić 🫡

AnMiPe, White1, onalola, Kaliope, PaulinKA, dailydamn, Loraa, Katarena, Darrika, Płotka, CrazyDaisy, almost.there, kitka_, izzou97, cysterka95, Olisska, Lisik, Sreberko, Deyansu, Pdes, ellevv, Mstka, Ilka96, CieplaHerbata, Pacynka, Marcia03, Ola8999 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    12 cs ✨

02/25 2 cs stymulowany Clo
    02/04/25 pierwsza wizyta w klinice
  • Izkawik Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Polecam zrobić rysunek z kuleczek z bibuły. Chciałam żeby syn robił dla dziadków, on ma to w nosie a ja będę musiała robić 2... Pocięcie bibuły , robienie kulek... Klejenie 🤣 schodzi czasowo

Haha dobry pomysl.

6cs

09.2022 👧
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Dziękuję ❤️ Czyli z tego wyniku można wywnioskować, że nie mam stanu zapalnego? Czy to za mało?

Ja bym powiedziała, że to nie wyklucza całkowicie stanu zapalnego, ale jest bardzo dobrym początkiem :) Warto zrobić wymazy MUCHa (jeśli ich nie było), bo nie wychodzą one w takim badaniu, które tu wkleiłaś.

Przy pogłębionej diagnostyce robi się histeroskopię z biopsję endometrium, ale nie wiem, czy to już u Ciebie ten moment, że należałoby to zrobić :)
    Nie jestem lekarzem i proszę, nie sugeruj się tym w 100%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 16:01

Loraa lubi tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Cysterka No właśnie słyszałam, że styka skok 0.2, ale później powinien troszkę rosnąć z dnia na dzień 🫣 ale też nie mam pewności, chyba co człowiek to organizm.

Treaclynat, nic nie działa lepiej na wywołanie okresu jak narzekanie na forum lub zrobienie testu ciążowego 🤣🤣
    u mnie już któryś raz z kolei nie ma skoku, tylko temperatura powoli sobie rośnie. Ważne, aby były 3 dni wyższych temperatur poprzedzone 6 dniami niższych (chyba, że masz krótkie cykle to czasem to się nie sprawdzi z ilością dni niższych) i ta temperatura 3 dnia po owulacji była minimum o 0,2 wyższa od temperatury w dniu owulacji. Mniej więcej tak to dokładnie leciało.

a_aandzela, Chochlik12, kitka_, cysterka95 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • onalola Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izkawik wrote:
    Haha dobry pomysl.

Czasu dużo, może machnę od razu 4 dla wszystkich dziadków. Może jeszcze komuś 🤣
    I ktoś tu polecał ten haft diamentowy. Kupiłam sobie w chinolu, obrazek niby nie trudny ale nie łatwy i patrzę dziś a tam jest ten dziad do klejenia pojedynczy 🤣 także zabaw mam na 2 cykle najbliższe aż za dość 🤣

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Duphaston 2x1
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Melduję, że dostałam antybiotyk na tę ureaplasmę i mąż też od razu dostał, nie musiałam nawet prosić 🫡

Super! Bardzo się cieszę, że masz normalnego lekarza <3 Teraz już z górki

brilka lubi tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Ja bym powiedziała, że to nie wyklucza całkowicie stanu zapalnego, ale jest bardzo dobrym początkiem :) Warto zrobić wymazy MUCHa (jeśli ich nie było), bo nie wychodzą one w takim badaniu, które tu wkleiłaś.

Przy pogłębionej diagnostyce robi się histeroskopię z biopsję endometrium, ale nie wiem, czy to już u Ciebie ten moment, że należałoby to zrobić :)
    Nie jestem lekarzem i proszę, nie sugeruj się tym w 100%.

Wiem, wiem. Dziękuję. Mam też pobrany MUCHa, ale nie mam jeszcze wyniku.

Kaliope lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔

Na ten moment planem jest czekanie

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    u mnie już któryś raz z kolei nie ma skoku, tylko temperatura powoli sobie rośnie. Ważne, aby były 3 dni wyższych temperatur poprzedzone 6 dniami niższych (chyba, że masz krótkie cykle to czasem to się nie sprawdzi z ilością dni niższych) i ta temperatura 3 dnia po owulacji była minimum o 0,2 wyższa od temperatury w dniu owulacji. Mniej więcej tak to dokładnie leciało.

Ooo, tego nie słyszałam - o 3 dniach wyższych i 6 niższych 😃

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • dailydamn Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki. Jestem 6dpo. Od wczoraj wieczora drapie mnie gardło, kicham i mam zapchany lekko nos. Nie czuję się chora, ale jeżeli to jednak jakieś lekkie przeziębienie to może to jakoś utrudniać potencjalną implantację?

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH

30.01🩸| 07.02 i 10.02 monitoring

2x Ovitrelle+ prog ❌
    1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌

🧔🏻‍♂️⚠️
    ✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
    ❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
    ✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia

e07a4f7c0cfe1b954591944d22eeb769.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    A ja mam pytanie z innej beczki. Jestem 6dpo. Od wczoraj wieczora drapie mnie gardło, kicham i mam zapchany lekko nos. Nie czuję się chora, ale jeżeli to jednak jakieś lekkie przeziębienie to może to jakoś utrudniać potencjalną implantację?

Słyszałam taką opinie że może nawet wspomagać 😎 bo organizm zajmuje się zwalczaniem infekcji a nie zarodka. Aczkolwiek chętnie poczytam o innych punktach widzenia.

dailydamn, Lisik, Deyansu lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
  • Katarena Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Słyszałam taką opinie że może nawet wspomagać 😎 bo organizm zajmuje się zwalczaniem infekcji a nie zarodka. Aczkolwiek chętnie poczytam o innych punktach widzenia.
    Też tak słyszałam ale u mnie się nie sprawdziło...od września jestem przeziębiona/coś mnie łapie przez 3 tygodnie w miesiącu a efektu brak 🤣 w styczniu jeszcze się nic nie przyplątało 💪

• Płotka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny drogie, zapytam w drugą stronę: Czy możliwy jest dobry progesteron (17,63 mg/ml) i brak owulacji.

Założyłam, że to cykl bezowulacyjny, bo nie wychwycilam żadnych objawów (płodny śluz, ból jajnika, tempki nie mierzę) i chciałam sobie tylko potwierdzić, że ten cykl po ptokach, a tu takie coś... 😊
    Nawet strzelałam tak w połowę cyklu z badaniami, by to było +/- 7-8 dni do standardowego terminu okresu. Bo mam dość regularne cykle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 17:04

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ✅️CD138
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
  • onalola Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:

Ja w trakcie owulacji przechodziłam teraz jelitowke xd dziewczyny się wypowiadały, że może to właśnie pomóc, albo nie wpłynąć w ogóle..
    Trzeba czekać. Oby jednak pomagało 😅🙌

dailydamn, Deyansu, almost.there lubią tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Duphaston 2x1
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    Dziewczyny drogie, zapytam w drugą stronę: Czy możliwy jest dobry progesteron (17,63 mg/ml) i brak owulacji.

Założyłam, że to cykl bezowulacyjny, bo nie wychwycilam żadnych objawów (płodny śluz, ból jajnika, tempki nie mierzę) i chciałam sobie tylko potwierdzić, że ten cykl po ptokach, a tu takie coś... 😊
    Nawet strzelałam tak w połowę cyklu z badaniami, by to było +/- 7-8 dni do standardowego terminu okresu. Bo mam dość regularne cykle.

Kurde, moim zdaniem nie. Ewentualnie może być LUF czyli syndrom niepeknietego luteinizującego pecherzyka ale wątpię by spowodował on aż tak wysoki progesteron.
    17 to piękny wynik i świadczy i dobrej owulacji i dobrej komórce wyprodukowanej w jej wyniku.

Zeby prog mógł się wydzielać potrzebne jest ciałko żółte które z zasady tworzy się z pozostałości oproznionego pecherzyka. Sluz mógł być w środku i dlatego go nie zaobserowalas ;) A ból jajnika to tak na prawdę objaw towarzyszacy niewielu kobietom. Ok tu na forum wiele z nas o nim piszę ale weź poprawkę że wiele nas tutaj ma jakieś problemy, zaburzenia hormonalne więc nie jesteśmy miarodajną próbka badawczą 😁 owulacje w zasadzie powinny być bezbolesne. :))
    Także nic tylko się cieszyć , i niech będą z tego dzieci 🥰🥰🥰

Płotka, Deyansu, Loraa lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ