Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dziewczyny dzisiaj na badaniach krwi 3dc. Czekam jeszcze na wyniki dwóch badań, ale te wydaje się Ok. Poza prolaktyna która jest już za wysoka tak naprawdę, zastanawia mnie testosteron🤔 No i kwas foliowy do ciąży za niski tak naprawdę. Muszę zmienić suplementację ale jeszcze nie wiem na jaka. W każdym razie co sądzicie o wynikach ? Cała reszta będzie wykonana w momencie jak dostanę skierowanie od rodzinnego bo nie chce za wszystko płacić 🫣
-
dailydamn wrote:Mocno przytulam 🫂🫂🫂
Chociaż skoro dopiero 10-11dpo to może jeszcze implantacja się nie zakończyła? Będziesz robić ponownie betę czy testy? Wspomagasz się progiem itp?
Nie, nie, już mi się nie chce, czekam na 🐒. Jestem zmęczona. 🙂
W tym miesiącu wyjątkowo nie dostałam proga.Starania od 12.2023
Niepłodność wtórna.
💁🏻♀️Amh 4,920ng/ml
Estradiol 30pg/mL
FSH 4,45mlU/mL
LG 6,60mlU/mL
25.09. -badanie drożności
24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...
💁🏻♂️Morfologia 8% 💪🏻
Badania 💉
Dieta 🥗
Ruch 🤸🏻♂️
Suplementacja 💊
Idziemy po Ciebie... 🌟 -
Dziękuję dziewczyny, jesteście super 🥰Starania od 12.2023
Niepłodność wtórna.
💁🏻♀️Amh 4,920ng/ml
Estradiol 30pg/mL
FSH 4,45mlU/mL
LG 6,60mlU/mL
25.09. -badanie drożności
24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...
💁🏻♂️Morfologia 8% 💪🏻
Badania 💉
Dieta 🥗
Ruch 🤸🏻♂️
Suplementacja 💊
Idziemy po Ciebie... 🌟 -
Dziewczyny, dołączyłam do grona oszukanych przez pinka 😢 na pinku pojawiła się delikatna druga kreska. Radość nie trwała długo, bo każdy kolejny test już totalnie biały… okropne uczucie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 20:04
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
13 cs starań o pierwsze 👶🏻
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy, Ferrytyna ✅
MUCHa czysto ✅ (wyleczona ureaplasma)
Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
Lewy jajowód niedrożny ❌
2017 - wycięcie guzów na obu jajnikach
Badanie nasienia, posiew, USG ✅ -
Milo113 wrote:Byłam dziewczyny dzisiaj na badaniach krwi 3dc. Czekam jeszcze na wyniki dwóch badań, ale te wydaje się Ok. Poza prolaktyna która jest już za wysoka tak naprawdę, zastanawia mnie testosteron🤔 No i kwas foliowy do ciąży za niski tak naprawdę. Muszę zmienić suplementację ale jeszcze nie wiem na jaka. W każdym razie co sądzicie o wynikach ? Cała reszta będzie wykonana w momencie jak dostanę skierowanie od rodzinnego bo nie chce za wszystko płacić 🫣
Prolaktyna jest idealnie w górnej granicy ale to bardzo delikatny hormon. Czy zachowałas higienę badania? Na podstawie tego jednego badania nie należy się martwić prolaktyna. Pewnie jak zrobisz kolejne to wszystko będzie ok.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
siesiepy wrote:Według mnie wszystko wygląda ok, poza tym kwasem foliowym.
Prolaktyna jest idealnie w górnej granicy ale to bardzo delikatny hormon. Czy zachowałas higienę badania? Na podstawie tego jednego badania nie należy się martwić prolaktyna. Pewnie jak zrobisz kolejne to wszystko będzie ok.
Przed 1 ciąża miałam hiperprolaktynemie i ten hormon rzeczywiście był w tedy wysoki bardzo bo Ok. 60. Jak na mnie ten wynik co jest, jest świetny ale jednak przestałam karmić w czerwcu a mleko w piersiach się utrzymuje 🤷♀️ -
Hej dziewczyny sorka że to znowu moje owulaki, ale Wy jesteście mądre głowy co nie jedno widzialy i nie jeden wk.urw przeżyły 😆
Wczoraj wieczorem test na dole, dzisiaj rano drugi mocz środkowy i na samej górze przed chwilą. Dziś mam delikatne skurcze od godziny 12 właściwie do teraz. Objawów owu raczej nigdy nie mam, a dziś coś czuję.
Pytanie brzmi: podziałanie wczoraj ale żołnierzyki tygodniowe (tak wyszło, testujemy już różne porypane warianty 😂). Lepiej podziałać dziś czy jutro? I czy to normalne że przez 24h utrzymuje się taką ciemna krecha. Mam już w głowie LUF i odechciewa mi się wszystkiego.
Sorka za żale 😉
darmowy serwer 1gb -
Pacynka wrote:Dziewczyny, dołączyłam do grona oszukanych przez pinka 😢 na pinku pojawiła się delikatna druga kreska. Radość nie trwała długo, bo każdy kolejny test już totalnie biały… okropne uczucie.
Przykro mi wiem jakie to beznadziejne uczucie zobaczyć coś a to się okazuje nieprawda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 20:47
Pacynka lubi tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
nick nieaktualny
-
Siasi wrote:Hej dziewczyny sorka że to znowu moje owulaki, ale Wy jesteście mądre głowy co nie jedno widzialy i nie jeden wk.urw przeżyły 😆
Wczoraj wieczorem test na dole, dzisiaj rano drugi mocz środkowy i na samej górze przed chwilą. Dziś mam delikatne skurcze od godziny 12 właściwie do teraz. Objawów owu raczej nigdy nie mam, a dziś coś czuję.
Pytanie brzmi: podziałanie wczoraj ale żołnierzyki tygodniowe (tak wyszło, testujemy już różne porypane warianty 😂). Lepiej podziałać dziś czy jutro? I czy to normalne że przez 24h utrzymuje się taką ciemna krecha. Mam już w głowie LUF i odechciewa mi się wszystkiego.
Sorka za żale 😉
darmowy serwer 1gb
Ten z wczoraj bardziej pik niż ten u samej góry 🤔
Ja miałam w tym cyklu pik od piątku... Do soboty wieczora. Dopiero w niedzielę był bladzioch do południa
https://ibb.co/VYMZMxs
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 21:33
2 cs 11/24 cb 💔
07. 2025 10 cd
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog -> mówi że wyniki super
Worek supli -
Cześć Dziewczyny!
Podczytywałam Was jakiś czas, a teraz poczułam że to dobry moment by do Was dołączyć! Staramy się co prawda niezbyt długo, ale już wiem jakie to wszystko jest stresujące, zwłaszcza że moje zdrowie hormonalne pozostawia dużo do życzenia
Dzisiaj przyszła 🩸. Poza tym od 2 miesięcy mierzę temperaturę i staram sie zidentyfikować czy wgl posiadam owulację w swoich długich cyklach
Trzymam za Was wszystkie kciuki ☺️Belia, PaulinKA, Deyansu, Mstka, Chochlik12, kitka_, White1, Katarena, Lisik, cysterka95, Pacynka, izzou97, Dalia, CieplaHerbata, Loraa, karczoch321, Kaliope, Marcia03 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 🐣 od 11.2024 ⏱️
31 👩🏼 & 31 🧔🏼
⚠️ PCOS
⚠️ otyłość (-12kg i dalej walczę)
⚠️ wydłużone cykle 35-50 dni
📉 androgeny w górnych granicach normy
✅ Homa-ir w normie
✅ Tarczyca
💊 wit D, Feristin, magnez, probiotyk, wierzbownica, omega, wit B12, olej z wiesiołka i NAC -
Siasi wrote:Hej dziewczyny sorka że to znowu moje owulaki, ale Wy jesteście mądre głowy co nie jedno widzialy i nie jeden wk.urw przeżyły 😆
Sorka za żale 😉
darmowy serwer 1gb
Natomiast dziwne jest dla mnie to, że był pik potem praktycznie biały jak śnieg a potem znowu widoczny. Nie spotkałam się z czymś takim.
A co do przytulanek to tak jak już nieraz gadałyśmy. Róbcie jak macie ochotę i powodzenia 🤞🏼Ja bym działała dziś i może jutro jeżeli śluz byłby dalej płodny.14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
Ona 👩🏼 (31lat):
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Alini wrote:Cześć Dziewczyny!
Podczytywałam Was jakiś czas, a teraz poczułam że to dobry moment by do Was dołączyć! Staramy się co prawda niezbyt długo, ale już wiem jakie to wszystko jest stresujące, zwłaszcza że moje zdrowie hormonalne pozostawia dużo do życzenia
Dzisiaj przyszła 🩸. Poza tym od 2 miesięcy mierzę temperaturę i staram sie zidentyfikować czy wgl posiadam owulację w swoich długich cyklach
Trzymam za Was wszystkie kciuki ☺️
Hej, miło że do nas dołączasz! Fajnie że się przedstawiłaś 🥰
Rozgość się, ale nie na zbyt długo, uciekaj zaraz na fioletową stronę
Wierzę że ten wątek będzie dla Ciebie miejscem, z którego sporo się dowiesz, czasem zaśmiejesz a czasem zamucisz nad naszymi losamidziel się z nami co tam u Ciebie, my tu nie tylko o staraniach rozmawiamy
a na testowanie pewnie wpiszesz się już w wątku lutowym
Mierzenie temp i obserwacja śluzu to na prawdę świetny sposób na poznanie swojego ciała, ale skoro staracie się dopiero 2 msce to nie wkręcaj się w to za mocno, pamiętaj że dla wieeeluuu osób statystycznie rzec biorąc starania skończą się w przyjemny i dość szybki sposób. Obyś to była Ty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 21:57
Katarena, Alini lubią tę wiadomość
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
U mnie 🐒 rozkręciła się na całego, wyjątkowo bolesna, męcząca, nic mi się nie chce, wszystko mnie boli i mam wkurw 🙃
Od wczoraj strasznie mnie kłuje, boli, lewy jajnik. Dobrze kojarzę, że podczas okresu jajniki nie powinny boleć?♀️27 ♂️ 27
➡️ 8cs
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
Trzymam za Was wszystkie kciuki ☺️
Milo Cię poznać, fajnie że dołączasz 😄 💖
Masz podejrzenie, że nie posiadasz owulacji przez swoje hormony? Chcesz napisać coś więcej? 😄jest tu dużo dziewczyn ekspertek w takich tematach!18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat
⚠️ PCOS
⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
🔹MUCH ✅
🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
❓podejrzenie endometriozy
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Trzymam za Was wszystkie kciuki ☺️14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
Ona 👩🏼 (31lat):
On 👨🏽(31lat):
🔜 1.08 urolog/androlog -
Mstka wrote:U mnie 🐒 rozkręciła się na całego, wyjątkowo bolesna, męcząca, nic mi się nie chce, wszystko mnie boli i mam wkurw 🙃
Od wczoraj strasznie mnie kłuje, boli, lewy jajnik. Dobrze kojarzę, że podczas okresu jajniki nie powinny boleć?
Mi też się odzywają podaczs okresu. Chętnie się dowiem czy to faktycznie coś niepokojącego np. Endometrioza.16 cs
👫27
- Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle
- Obserwacja cyklu modelem Creightona
- Leczenie u Naprotechnologa
- HSG ✅
Endometrioza mała, głęboka
ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
AMH 3,7
TSH 0,916 --> 3,5 ❌
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)
Żelazo 89,8 --> 68
Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)
Wrzesień '25 --> Lipiodol prywatnie
Listopad? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy
Grudzień/Styczeń '26 --> Laparoskopia
Styczeń - Maj '26 --> pogłębiona diagnostyka immunologiczna/ genetyczna?
On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki
kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, Bactrim forte, enterol, cholina -
Belia wrote:Mi ostatnio trzymały pozytywne prawie dwa dni a zawsze mam tylko jeden pozytyw także nie wiem o co chodzi ale może to świadczy o dużym wyrzucie LH? Zobacz:
Natomiast dziwne jest dla mnie to, że był pik potem praktycznie biały jak śnieg a potem znowu widoczny. Nie spotkałam się z czymś takim.
A co do przytulanek to tak jak już nieraz gadałyśmy. Róbcie jak macie ochotę i powodzenia 🤞🏼Ja bym działała dziś i może jutro jeżeli śluz byłby dalej płodny.
Dla mnie też dziwne więc dlatego tu wrzuciłam, bo myślałam że dzisiaj wieczorem bedzie bladzioch, jak rano już była biel Vizira 🧐 od 12 czułam też skurcze podbrzusza, ale ile w tym skurczów, a ile głowy staraczki to niewiadomo 😄
Ogólnie czym dłużej w tym siedzę tym widzę więcej „dziwnych” kwestii. W poprzednim cyklu PIK w 18dc a za trzy dni 🐒 także już mnie nic nie zdziwi.
No nic tak jak piszesz podziałamy ile się będzie chciało dla przyjemności, a reszta niech się dzieje.
Dziękuję Belia za wrzutkę Twoich owulakow. Ściskam i życzę miłej nocy 😊 a w kolejnym cyklu zainwestuję w tą Waszą fajną apke do wrzucania testów -
Siasi wrote:Dla mnie też dziwne więc dlatego tu wrzuciłam, bo myślałam że dzisiaj wieczorem bedzie bladzioch, jak rano już była biel Vizira 🧐 od 12 czułam też skurcze podbrzusza, ale ile w tym skurczów, a ile głowy staraczki to niewiadomo 😄
Ogólnie czym dłużej w tym siedzę tym widzę więcej „dziwnych” kwestii. W poprzednim cyklu PIK w 18dc a za trzy dni 🐒 także już mnie nic nie zdziwi.
No nic tak jak piszesz podziałamy ile się będzie chciało dla przyjemności, a reszta niech się dzieje.
Dziękuję Belia za wrzutkę Twoich owulakow. Ściskam i życzę miłej nocy 😊 a w kolejnym cyklu zainwestuję w tą Waszą fajną apke do wrzucania testów
Przy nich miałam miesiąc że były negatywne, miałam swój ból owulacyjny a on i tak był negatywny 🤡 i dopiero na drugi dzień.. także no loteria czasem mi się zdaje 🤷Siasi lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
07. 2025 10 cd
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog -> mówi że wyniki super
Worek supli