X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Uważam, że dobry pomysł z tym lekarzem.

Ja w ogóle myślę, może się mylę. Że jak w miarę para jest zdrowa, są w miarę regularnie miesiączki, jest ❤️ w okolicach owu i do pół roku ciąży nie ma to, z każdym cyklem szanse maleją. Ja wiem, że według statystyk 60 % par zachodzi w ciążę w 6 mies, 80 % to ciągu roku itd. to mimo wszystko na swoim przypadku czuję, że z każdym kolejnym cyklem nasze szanse po prostu maleją
    nie myśl tak proszę! Bądź dobrej myśli! Wiem, że ciężko po kilku cyklach nadal myśleć pozytywnie, ale wierzę, że końcu Wam się uda ❤️
    Przytulam mocno, bo wiem, jakie to straszne uczucie żyć tak od okresu, do dni płodnych, do testowania i jeszcze widzi się tą biel… 😩🫂 wspieram!

Loraa lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
    10.02. wizyta u gin ⏳
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny. Daje znać, że jutro nie testuję więc nie czekajcie na info ode mnie.
    Musze przeżyć jutrzejszy pogrzeb bliskiej mi osoby. Nie będę się dobijać bielą.
    Dziś 8/9dpo i przez kilka godzin brzuch bardzo wzdęty i bóle jak na 🐒. Nie przyszła więc jak nie będzie w najbliższych dniach to zatestuje na początku lutego. Wierzę, że Bóg zabiera mi bliską osobę, a ześle maleństwo.
    Trzymajcie się i dzięki za styczeń.
    Współczuję bardzo i totalnie rozumiem decyzję.. 😢
    Trzymam kciuki, żeby było tak jak mówisz!

Siasi lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
    10.02. wizyta u gin ⏳
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🌞
    Przepraszam, że mnie tak długo nie było, ale podczas urlopu całkowicie odcięłam się od bycia online. Gratuluję wszystkich pięknych ⏸️ i ściskam mocno te, do których przyszła 🐒🫂🫂🫂

U mnie po zabiegu coś cykl się wydłużył i wtedy, jak wydawało mi się, że miałam owulację, to oczywiście badania pokazały, że owu nie było, więc postanowiłam zakupić testy owulacyjne, żeby zobaczyć co się dzieje. I teraz znowu zonk, bo powiedziałabym, że wczoraj była owu, a tu testy pokazują, że dopiero dzisiaj rano był pik🤔
    Co myślicie?

c686d97801751.jpghttps://zapodaj.net/plik-0CsrcE98oh

Dodam, że pierwsze testy były z Action, a potem z Rossmana.

Pozdrawiam Was serdecznie ☺️☺️☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 19:50

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Dziewczyny, ja już po wizycie u ginekolog.
    Przejrzała wszystkie moje i męża wyniki no i stwierdziła, że są okej, a nawet bardzo okej, czyli w sumie tak jak się spodziewałam. Zrobiła mi usg, wszystko ładnie wygląda, mówi że owulacja z lewego jajnika na dniach. Nakłamałam oczywiście że już rok się staramy, więc generalnie zaproponowała mi zastrzyk ovitrelle - jak 3 cykle z zastrzykiem się nie udadzą, to zaproponowała rozważenie inseminacji. Do tego zleciła mi jeszcze zrobienie amh i drożność jajowodów i dała mi malutką dawkę euthyroxu żeby jednak trochę to tsh zbić bo ono mi lubi skakać.
    Mam przyjść za miesiąc.

Co myślicie?
    Muszę przyznać, że czuję się zaopiekowana, jest plan, chociaż nie spodziewałam się tak szybko inseminacji.
    Oczywiście badań amh i hsg się boję 🫠

Brzmi to całkiem sensownie. Zaopiekowała bieżący temat czyli TSH, zaproponowała jakiś długofalowy plan no i najważniejsze czyli uzupełnienie diagnostyki. Jak dla mnie całkiem całkiem :) z jednej strony niby szybko ta inseminacja a z drugiej nie jeśli słyszała że już rok za wami. U mnie też gin już coś wspominała o IUI po 3 kolejnych stymulacjach czyli łącznie po 6

AnitaK, Treaclynat, Deyansu, AnMiPe lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • Mstka Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam za wszystkie biele i małpy 😢🫂
    Karczoch, co za karuzela emocji 🫣 Cały czas trzymam kciuki! 🤞
    White1 wrote:
    Hmm za wysoki poziom 17-OHP nie wynika z PCOS tylko z innych chorób np. z przerostu nadnerczy. Wtedy też androstendion jest za wysoki i kortyzol. Mi lekarz w klinice zlecił robić 17-OHP żeby wykluczyć inne choroby nadnerczy (i wyszło w normie), więc dalej nie drążyłam tematu. Oczywiście jeśli się mylę to dajcie znać, bazuję na tym co mi lekarz tłumaczył

U mnie było robione badanie kortyzolu po obciążeniu dexametazonem, ono podobno wyłapuje jeśli nadnercza nie działają poprawnie. Tzn, badają kortyzol rano, wieczorem łykasz dexametazon, jeśli kortyzol kolejnego poranka nie jest obniżony oznacza to problemy z nadnerczami - u mnie spadł wyraźnie, więc każdy lekarz, który widzi wyniki badań, mówi że nadnercza ok, mimo podwyższonego 17-OHP 🤷

Ewa88 wrote:
    Kortyzol też masz poza normą? Są na to jakieś leki czy tylko sposoby naturalne?

Na granicy, tzn norma była do 19,5 ug/dl a ja miałam 19,4. Pewnie są jakieś leki, ale lekarze raczej to olewają w moim przypadku, więc zostają mi naturalne sposoby, np. medytacje, ashwaganda, yoga, taurynian magnezu itp.
    Ewa88 wrote:
    Dlaczego bierzesz magnez chelatowany i taurynian magnezu razem?

Stosuję się do zaleceń Kasi Bednarskiej, która jest dietetykiem klinicznym. Ogólnie magnez chelatowany jest najbardziej polecaną formą, dlatego zaleca brać go rano, ale taurynian magnezu przed snem trochę wycisza i jest polecany dla nerwusów 😅

White1 lubi tę wiadomość

♀️27 ♂️ 27

➡️starania "na luzie" od 07.2024
    ➡️ 5cs "na poważnie"

❌ PCOS
    ❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto

💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.
  • onalola Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Hej dziewczyny 🌞
    Przepraszam, że mnie tak długo nie było, ale podczas urlopu całkowicie odcięłam się od bycia online. Gratuluję wszystkich pięknych ⏸️ i ściskam mocno te, do których przyszła 🐒🫂🫂🫂

U mnie po zabiegu coś cykl się wydłużył i wtedy, jak wydawało mi się, że miałam owulację, to oczywiście badania pokazały, że owu nie było, więc postanowiłam zakupić testy owulacyjne, żeby zobaczyć co się dzieje. I teraz znowu zonk, bo powiedziałabym, że wczoraj była owu, a tu testy pokazują, że dopiero dzisiaj rano był pik🤔
    Co myślicie?

c686d97801751.jpghttps://zapodaj.net/plik-0CsrcE98oh

Dodam, że pierwsze testy były z Action, a potem z Rossmana.

Pozdrawiam Was serdecznie ☺️☺️☺️

Test wskazuje na dziś ewidentnie. A czemu powiedziałabyś , że wczoraj ? Wiesz, wczoraj robiłaś test do południa a dziś wieczorem, więc pik mógł się zacząć wczoraj nawet kolo 13 , i jest wykrywalny jeszcze dziś. od piku ok 12-36 h owulka

AnitaK lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
    Duphaston 2x1
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Test wskazuje na dziś ewidentnie. A czemu powiedziałabyś , że wczoraj ? Wiesz, wczoraj robiłaś test do południa a dziś wieczorem, więc pik mógł się zacząć wczoraj nawet kolo 13 , i jest wykrywalny jeszcze dziś. od piku ok 12-36 h owulka
    Bo wczoraj miałam wzrost libido i malutkie plamienie, a przeważnie plamienie miałam właśnie w dniu owulacji 🙂

2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
  • onalola Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Bo wczoraj miałam wzrost libido i malutkie plamienie, a przeważnie plamienie miałam właśnie w dniu owulacji 🙂

No to coś koło tego będzie. Ale też wczoraj robiłaś inny test dziś z innej firmy, może też tamten ci nie wykrył. Najlepiej rób jedna firma

AnitaK lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Duphaston 2x1
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    No to coś koło tego będzie. Ale też wczoraj robiłaś inny test dziś z innej firmy, może też tamten ci nie wykrył. Najlepiej rób jedna firma
    No na przyszłość już się zaopatrzę tej samej firmy, teraz akurat nie miałam po drodze do Action, musiałabym 30 km jechać, więc kupiłam w Rosmanie 🙂

2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
  • onalola Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    No na przyszłość już się zaopatrzę tej samej firmy, teraz akurat nie miałam po drodze do Action, musiałabym 30 km jechać, więc kupiłam w Rosmanie 🙂

Zobacz też na czułość, może te z action nie będą dobre 🤔 mogą ci nie wykryc piku. Ja się nie znam na innych niż dl , ale poczytaj o czułościach też.. bo mogłaś też mieć pik a ten to nie wykrył.. 🤷 ale dobrze też kierować się właśnie swoim odczuciem. Mi też się zdarzyło, że miałam ból owu a test był negatywny 🤡

AnitaK lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Duphaston 2x1
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Zobacz też na czułość, może te z action nie będą dobre 🤔 mogą ci nie wykryc piku. Ja się nie znam na innych niż dl , ale poczytaj o czułościach też.. bo mogłaś też mieć pik a ten to nie wykrył.. 🤷 ale dobrze też kierować się właśnie swoim odczuciem. Mi też się zdarzyło, że miałam ból owu a test był negatywny 🤡
    A właśnie zastanawiałam się, czy testy owulacyjne mają jakąś czułość jak ciążowe 🙂

2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi 😥🫂 przytulam Cię mocno, skup się teraz na tym, co najważniejsze 🥺❤️

Karczoch, mam nadzieję, że uda się z tym progesteronem....nie doczytałam, przepraszam czy ta wizyta po 17 miała miejsce? Cały czas do białości kciuki zaciśnięte 🤞🏻😘

Próbuję Was nadrabiać 🫣 ale przyznaję że dziś miałam masakryczny dzień - zaczęłam przyuczać dziewczynę na zastępstwo i czułam się jakbym udzielała korków dość nieogarniętemu uczniowi, ból głowy i gardła po 3h murowany. A potem się okazało, że w ogóle rejestracja kliniki nie wpisała mi żadnej rezerwacji na jutrzejsze USG (a z mężem już tydzień temu wybraliśmy urlop na jutro), ale udało się, z łaską wcisnąć nas na ... 21:30 😮‍💨

Przytulam Wszystkie, które czują, że tego potrzebują 🫂😍 i trzymam kciuki za wszelkie testowania, dobre owulacje, wysokie progesterony i inne parametry 🤞🏻🤗😘

Jeśli chodzi o magnez, to słyszałam że cytrynian jest całkiem spoko 🤔 ja taki brałam...magneB6 forte. Chelatowany lepszy?

AnitaK, Mardotka, DreamBee lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
  • onalola Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Siasi 😥🫂 przytulam Cię mocno, skup się teraz na tym, co najważniejsze 🥺❤️

Karczoch, mam nadzieję, że uda się z tym progesteronem....nie doczytałam, przepraszam czy ta wizyta po 17 miała miejsce? Cały czas do białości kciuki zaciśnięte 🤞🏻😘

Próbuję Was nadrabiać 🫣 ale przyznaję że dziś miałam masakryczny dzień - zaczęłam przyuczać dziewczynę na zastępstwo i czułam się jakbym udzielała korków dość nieogarniętemu uczniowi, ból głowy i gardła po 3h murowany. A potem się okazało, że w ogóle rejestracja kliniki nie wpisała mi żadnej rezerwacji na jutrzejsze USG (a z mężem już tydzień temu wybraliśmy urlop na jutro), ale udało się, z łaską wcisnąć nas na ... 21:30 😮‍💨

Przytulam Wszystkie, które czują, że tego potrzebują 🫂😍 i trzymam kciuki za wszelkie testowania, dobre owulacje, wysokie progesterony i inne parametry 🤞🏻🤗😘

Jeśli chodzi o magnez, to słyszałam że cytrynian jest całkiem spoko 🤔 ja taki brałam...magneB6 forte. Chelatowany lepszy?

Też go brałam, i w 1 ciąży lekarka również ten akurat mi zalecała. Więc jadne na nim.
    Wezmę od Ciebie trochę przytulenia. Jutro mam testować, choć ogólnie straciłam wszelakie nadzieję, dziś się pojawiło już brązowe delikatne plamienie ( jestem 11 lub 12 dpo) więc pewnie to zapowiedź czerwonej fali 😪😢

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Duphaston 2x1
  • Hermionaxo Nowa

Wysłany: 30 stycznia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    21-22.01 miałam owulację, tak czułam i tak wyszło z testów. Dzisiaj na teście zobaczyłam blada kreseczkę, poszłam rano na betę i już mam wynik 4.6 :( smutno mi, miałam nadzieję, że się uda.

• Loraa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    A właśnie zastanawiałam się, czy testy owulacyjne mają jakąś czułość jak ciążowe 🙂
    Mają jakąś czułość, ja się ostatnio doczytałam na ulotce.
    Co do testów z Actiona to ja ostatnio trafiłam na wadliwe opakowanie, 3 wyszły białe w okolicach owu, a dwa zalane.

Ja to w ogóle nie wiem co robić z tymi testami, w ogóle żaden nigdy koło piku nie leżał. Owulka jutro lub w sobotę a tu takie bladziochy. Nie wiem, czy przez to, że dużo piję, czy mam problem z LH.
    We wtorek na USG na prawym jajniku 2 ładne pęcherzyki 14 mm, co by pasowało do terminu owu. Na jajnikach żadnych torbieli, 3 razy dopytywałam. Jak proga badałam to wychodziło, że jest owulka. A PIKu LH nigdy :(

AnitaK lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔

Na ten moment planem jest czekanie

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi przytulam Cię mocno, dużo siły dla Ciebie ❤️‍🩹

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionaxo wrote:
    Dziewczyny,
    21-22.01 miałam owulację, tak czułam i tak wyszło z testów. Dzisiaj na teście zobaczyłam blada kreseczkę, poszłam rano na betę i już mam wynik 4.6 :( smutno mi, miałam nadzieję, że się uda.
    Według mnie jest jeszcze za wcześnie skoro owu była 22.01

Deyansu, AnitaK lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔

Na ten moment planem jest czekanie

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionaxo wrote:
    Dziewczyny,

Czyli to by było dopiero 8-9 dpo? Sprawdź pojutrze, czy jednak nie przyrasta 🤔🤞🏻 bo to bardzo wczesny moment, może akurat... 😘 Tak mi się wydaje

AnitaK lubi tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
  • brilka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Mają jakąś czułość, ja się ostatnio doczytałam na ulotce.
    Co do testów z Actiona to ja ostatnio trafiłam na wadliwe opakowanie, 3 wyszły białe w okolicach owu, a dwa zalane.

Ja to w ogóle nie wiem co robić z tymi testami, w ogóle żaden nigdy koło piku nie leżał. Owulka jutro lub w sobotę a tu takie bladziochy. Nie wiem, czy przez to, że dużo piję, czy mam problem z LH.
    We wtorek na USG na prawym jajniku 2 ładne pęcherzyki 14 mm, co by pasowało do terminu owu. Na jajnikach żadnych torbieli, 3 razy dopytywałam. Jak proga badałam to wychodziło, że jest owulka. A PIKu LH nigdy :(
    A jak często je robisz? Bo jeśli dużo pijesz i nie robisz ich regularnie 2 razy dziennie to może po prostu przegapiasz pik? Albo korzystasz ze słabo wybarwiających się testów? U mnie potrafią być bladziochy przez kilka dni a potem nagle pik i znowu bladziochy.

Starania od 04/24
    12 cs ✨

02/25 2 cs stymulowany Clo
    02/04/25 pierwsza wizyta w klinice
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @karczoch, mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku.

Olisska, Deyansu, izzou97, Darrika, Agni97, angieDream lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023

Niedoczynność tarczycy, PCOS, Insulinooporność

Letrox 75 + Glucophage 1000

Nieregularne, bezowulacyjne cykle

11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek + duphaston)❌
    12.24 - 2 cykl stymulowany (Aromek + Ovitrelle)❌
    01.01. - 3 cykl stymulowany (Aromek+Estrofem+ Ovitrelle +?)🙏🏻

Dieta 🥗
    Suplementacja 💊
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ