Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Siasi wrote:Cześć dziewczyny. Daje znać, że jutro nie testuję więc nie czekajcie na info ode mnie.
Musze przeżyć jutrzejszy pogrzeb bliskiej mi osoby. Nie będę się dobijać bielą.
Dziś 8/9dpo i przez kilka godzin brzuch bardzo wzdęty i bóle jak na 🐒. Nie przyszła więc jak nie będzie w najbliższych dniach to zatestuje na początku lutego. Wierzę, że Bóg zabiera mi bliską osobę, a ześle maleństwo.
Trzymajcie się i dzięki za styczeń.Siasi lubi tę wiadomość
👩33 👨39
6 cykl starań o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
Cytologia ✅
TSH 2.1
AMH 1.3 -
Hermionaxo wrote:Dziewczyny,
21-22.01 miałam owulację, tak czułam i tak wyszło z testów. Dzisiaj na teście zobaczyłam blada kreseczkę, poszłam rano na betę i już mam wynik 4.6 smutno mi, miałam nadzieję, że się uda.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Mardotka 😭🫂❤️👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ -
Loraa wrote:Mają jakąś czułość, ja się ostatnio doczytałam na ulotce.
Co do testów z Actiona to ja ostatnio trafiłam na wadliwe opakowanie, 3 wyszły białe w okolicach owu, a dwa zalane.
Ja to w ogóle nie wiem co robić z tymi testami, w ogóle żaden nigdy koło piku nie leżał. Owulka jutro lub w sobotę a tu takie bladziochy. Nie wiem, czy przez to, że dużo piję, czy mam problem z LH.
We wtorek na USG na prawym jajniku 2 ładne pęcherzyki 14 mm, co by pasowało do terminu owu. Na jajnikach żadnych torbieli, 3 razy dopytywałam. Jak proga badałam to wychodziło, że jest owulka. A PIKu LH nigdyLoraa lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Takatam wrote:OLEJ Z WIESIOŁKA jak go stosować doustnie czy dopochowo? I jaki kupić?Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Karczoch, jak po wizycie?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Hermionaxo wrote:Dziękuję dziewczyny ❤️ w sobotę rano zrobię betę, dodalyscie mi otuchy.
AnitaK, nie wiedziałam, że olej z wiesiołka może wywoływać poronienie. W oleju dla mam z Olini jest w składzie. Dziwne 🥺Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Hej, wybaczcie, że nie dałam wczoraj znać, ale jakoś zabrakło mi już mocy.
Wygląda na to, że to już koniec w moim przypadku. Endometrium w zasadzie o połowę cieńsze niż na USG dzień wcześniej (z 11 na ok. 6,5), a ze mnie lecą głównie skrzepy. Dzisiaj jeszcze idę na betę i progesteron, trzymajcie kciuki żeby już w tym wypadku spadała, bo inaczej to może oznaczać ciążę pozamaciczna i mam wtedy juz jedhac prosto do szpitala.
Eh, niby człowiek wie, że takie rzeczy się zdarzają i to dosyć często, ale jakoś tak w głowie są pewne tematy które ma się wrażenie, że „a, mnie to nie dotyczy”.
Życie lubi sprowadzać na ziemię.
Nastrój określiłabym jako chujowo, ale stabilnie i w głowie mam moje motto „co cię nie zabije to cię sponiewiera” - chociaż zawsze używałam go na wesoło podczas kryzysów na biegach ultra po górach heh. No, ale trzeba to chyba po prostu wziąć na klatę i lecieć dalej.
Przy okazji. Ten lekarz niby „gorszy”, opinie miał skrajne. Ale moim zdaniem bardzo empatyczny, konkretny facet.
Chyba pogadał ze mną najwięcej ze wszystkich lekarzy do tej pory i wytłumaczył co i jak. 🤷♀️
Co ciekawe po tych ostatnich wszystkich konsultacjach i wizytach mam wrażenie, że lekarze nie lubią/olewają (?) temat progesteronu. Jak próbowałam poruszać ten wątek, (czemu po owu był wysoki i czemu tak drastycznie spadł, jak temu zaradzić w przyszłości itd) to w sumie zero ciągnięcia tematu, jakieś lakoniczne odpowiedzi itd 🤷♀️
Wam za to życzę dobrego dnia, jeszcze chwila i weekend ♥️
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁6cs
⏸️ 26.01
🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:Hej, wybaczcie, że nie dałam wczoraj znać, ale jakoś zabrakło mi już mocy.
Wygląda na to, że to już koniec w moim przypadku. Endometrium w zasadzie o połowę cieńsze niż na USG dzień wcześniej (z 11 na ok. 6,5), a ze mnie lecą głównie skrzepy. Dzisiaj jeszcze idę na betę i progesteron, trzymajcie kciuki żeby już w tym wypadku spadała, bo inaczej to może oznaczać ciążę pozamaciczna i mam wtedy juz jedhac prosto do szpitala.
Eh, niby człowiek wie, że takie rzeczy się zdarzają i to dosyć często, ale jakoś tak w głowie są pewne tematy które ma się wrażenie, że „a, mnie to nie dotyczy”.
Nastrój określiłabym jako chujowo, ale stabilnie i w głowie mam moje motto „co cię nie zabije to cię sponiewiera” - chociaż zawsze używałam go na wesoło podczas kryzysów na biegach ultra po górach heh. No, ale trzeba to chyba po prostu wziąć na klatę i lecieć dalej.
Przy okazji. Ten lekarz niby „gorszy”, opinie miał skrajne. Ale moim zdaniem bardzo empatyczny, konkretny facet.
Chyba pogadał ze mną najwięcej ze wszystkich lekarzy do tej pory i wytłumaczył co i jak. 🤷♀️
Co ciekawe po tych ostatnich wszystkich konsultacjach i wizytach mam wrażenie, że lekarze nie lubią/olewają (?) temat progesteronu. Jak próbowałam poruszać ten wątek, (czemu po owu był wysoki i czemu tak drastycznie spadł, jak temu zaradzić w przyszłości itd) to w sumie zero ciągnięcia tematu, jakieś lakoniczne odpowiedzi itd 🤷♀️
Karczoch, bardzo mi przykro Myślę, że każda z nas tutaj miała nadzieję, że skoro beta jednak przyrosła, to będzie dobrze.
Cieszę się, że w tym wszystkim trafiłaś na sympatycznego i kompetentnego lekarza, trzymam kciuki, żebyś niedługo wróciła do niego w innych okolicznościach 🫂
Dawaj znać jak tam beta, oby szpital nie był konieczny. Trzymaj się ❤️🩹
👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
4 cs
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨ -
Karczoch, bardzo mi przykro 😞1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
10 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30 ❌
Witamina b12- 502 pg/ml
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH/FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH ⌛️
Drożność ⌛️
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Dziewczyny, ja jeszcze chciałabym was zapytać w temacie ovitrelle.
Czy to normalne, że mam to przepisane, mimo że nie ma żadnych przesłanek ku temu, że mi pęcherzyki nie pękają, poza tym że starania się przedłużają?
Wiecie co, wolę się dopytać bo wam ufam bardziej niż lekarzom haha🙈
Dziś mam zrobić ten zastrzyk i oczywiście sobie wkręcam, czy sobie nie zaszkodzę 🤪Alis96 lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
10 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30 ❌
Witamina b12- 502 pg/ml
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH/FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH ⌛️
Drożność ⌛️
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Karczoch,też mi przykro Mam nadzieję, że nie skończy się to w szpitalu 🫂Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
05.02 - wizyta w celu wyjaśnienia długiego cyklu
10.02 - drożność (??)
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Dużo strat ostatnio, wśród znajomych i tutaj. Życzę Wam dużo siły w tych trudnych momentach 🫂 Karczoch, Ciebie również mocno przytulam. Forumowe ciocie trzymały kciuki, ale jednak to nie wystarczyło 🫂
Deyansu, wspomniałaś o wolnym w pracy na badania. Jeśli zgłosiłaś ciążę, to pracodawca powinien Cię puścić na badania bez wykorzystywania urlopu, nawet na cały dzień. U mnie tak dziewczyny robiły. Zgłaszasz, że wychodzisz i masz usprawiedliwioną nieobecność płatną normalnie. A urlop oszczędzaj, po macierzyńskim i rodzicielskim sobie jeszcze wykorzystasz przed powrotem do pracy. ♥️Deyansu lubi tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
karczoch321 wrote:Hej, wybaczcie, że nie dałam wczoraj znać, ale jakoś zabrakło mi już mocy.
Przytulam kochana🫂🫂🫂 dobrze, że mimo wszystko ten lekarz empatyczny bo w takiej sytuacji trafić na gbura to nic dobrego. Też nie wiem co Ci lekarze na ten progesteron tacy cięci są, czy ti faktycznie aż taki problem wypisać receptę? Przecież do więzienia ich nikt za to nie wsadzi 🤦♀️Deyansu lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
A u mnie nadal biało, a Pani M. ani widu, ani słychu
Tak obliczyłam, że najpóźniej do poniedziałku bym musiała dostać, aby jechać na tą drożność...
Umówiłam jeszcze jedną wizytę gdzieś indziej na 14.02...
Ja z tą drożnością to się bujam i bujam, porażkaStart starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜