X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @karczoch przytulam mocno 🫂

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔

Na ten moment planem jest czekanie

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • izzou97 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Widzę, że ostatnio rozmawiałyście o tym, jakie figle płata nam głowa podczas starań. I trochę mnie uspokoiłyście tym, że nie tylko ja na przykład mam dziwne bóle w drugiej połowie cyklu 😅 zanim zaczęliśmy się starać, to niczego takiego nie doświadczałam, a na pewno nie na taką skalę. Chyba na zasadzie działania głowy też jest u mnie już kolejny cykl tak, że 🙈 zaczyna się jedno- lub dwudniowym brązowym plamieniem - zawsze było szybko i konkretnie, a teraz jak człowiek ma nadzieję, to jeszcze o ironio może łudzić się, że to implantacja 😅 Chciałoby się czasem wyłączyć to myślenie i analizowanie, a jak człowiekowi zależy to jest dokładnie na odwrót

almost.there, Loraa, Deyansu, Agni97, AnitaK, Olisska, emciak lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • Iskiereczka00 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch przytulam mocno ❤️

I pożyczam hasło 'co nas nie zabije, to nas sponiewiera', czuję je mocno.

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

🧔🏻‍♂️ 36
  • PaulinaNnn Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecuję sobie że w lutym odpuszczam i nic nie analizuje 😅 bo to wykańcza 😂 a w sumie nie wiem jeszcze czy mąż będzie w domu 😂

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej przekonałyście mnie że jest sens, w takim razie kłuje się i trzymam kciuki za ten cykl ❤️
    Zastrzyk będę mogła zrobić dopiero dziś przed 15, szans na przytulanko mamy dziś i dopiero w niedzielę rano, więc mam nadzieję że to wystarczy

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    10 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
    Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Marcia03 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @karczoch321 przytulam🫂 i przykro mi, ze Cie to spotkalo. Trzymam kciuki zeby szpital Cie ominal i zycze duzo spokoju ale i sily na dalsze dzialanie i powodzenie 🫂

34 👩 39 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Widzę, że ostatnio rozmawiałyście o tym, jakie figle płata nam głowa podczas starań. I trochę mnie uspokoiłyście tym, że nie tylko ja na przykład mam dziwne bóle w drugiej połowie cyklu 😅 zanim zaczęliśmy się starać, to niczego takiego nie doświadczałam, a na pewno nie na taką skalę. Chyba na zasadzie działania głowy też jest u mnie już kolejny cykl tak, że 🙈 zaczyna się jedno- lub dwudniowym brązowym plamieniem - zawsze było szybko i konkretnie, a teraz jak człowiek ma nadzieję, to jeszcze o ironio może łudzić się, że to implantacja 😅 Chciałoby się czasem wyłączyć to myślenie i analizowanie, a jak człowiekowi zależy to jest dokładnie na odwrót

Mi się tak w poprzednim cyklu udało, nie myślałam, nie sprawdzałam ile dpo jestem i nagle nie było żadnych dziwnych objawów, bóli, kłóć czy swędzenia cycków, no dosłownie nic 🤣 przyszła małpa jak w zegarku, bez zbędnych plamień czy nie wiadomo czego , teraz też się jakoś nie skupiam na tym i byle do przodu, wiem, że owu pewnie była albo może cykl bez owu skoro jajnik się nie odezwał I tyle. Co ma być to będzie. Testów nadal nie zamierzam kupować dopóki się małpa nie spóźni, mniej stresu i parę groszy w kieszeni 🤭 i dużo lżej się na głowie czuje, nie widząc bieli, @ jak przychodzi aż tak nie boli jak biel na teście, która jakoś tak dowala podwójnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 09:48

izzou97, Agni97, brilka, sandrac_94, kitka_, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch 🫂🥺 strasznie przykro, w takim razie życzę Ci spadku, żebyś nie musiała lecieć do szpitala. Już wystarczy Ci tego rollercoastera 😑❤️‍🩹

Sosenka 🤞🏻🥰 za monitoring
    Treaclynat 🤞🏻😍 za działanie ovitrelle i Wasze ❤️❤️

AnMiPe no widzisz, zapomniałam, dzieki🥰 ale przynajmniej sobie dziś odpocznę, wczoraj to był koszmar. A jeszcze czeka mnie powtórka w poniedziałek i wtorek. Później zresztą też będę co jakiś czas umawiać się z tą dziewczyną i do niej przychodzić. Muszę przed tym elegancko odpocząć 🙄 w ogóle zresztą zaczynam od urlopu 2 tygodniowego (ze względu na tzw. wczasy pod gruszą), dopiero potem jak wszystko będzie ok, to idę na L4.

I na szczęście dzisiejsza wizyta przesunięta na godzinę dla ludzi, dostałam smsa że mam być u Dr na 15:35. Uff 🤗 Ale i tak się stresuję 🤷🏻

Agni97, AnMiPe, Darrika, Treaclynat, AnitaK, cysterka95, izzou97, Sosenka93, Mstka lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
  • izzou97 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Mi się tak w poprzednim cyklu udało, nie myślałam, nie sprawdzałam ile dpo jestem i nagle nie było żadnych dziwnych objawów, bóli, kłóć czy swędzenia cycków, no dosłownie nic 🤣 przyszła małpa jak w zegarku, bez zbędnych plamień czy nie wiadomo czego , teraz też się jakoś nie skupiam na tym i byle do przodu, wiem, że owu pewnie była albo może cykl bez owu skoro jajnik się nie odezwał I tyle. Co ma być to będzie. Testów nadal nie zamierzam kupować dopóki się małpa nie spóźni, mniej stresu i parę groszy w kieszeni 🤭 i dużo lżej się na głowie czuje, nie widząc bieli, @ jak przychodzi aż tak nie boli jak biel na teście, która jakoś tak dowala podwójnie

Jestem fanką Twojego nastawienia 😁 zaraź mnie nim proszę 🙏🏻❤️‍🩹

Agni97, Deyansu, Darrika lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @karchoch przykre to bardzo co Cię spotkało i ile emocji kosztowało 🫂🫂🫂 oby się szybko cykl wyregulował i kolejny wątek był szczęśliwy 🤞😊

Mało się ostatnio tu angażuję, podczytuję co u Was prawie każdego dnia ale z racji wstrzymania starań tak było łatwiej. W środę mam wizytę u lekarza, jeśli potwierdzi obecność potworniaka czy innej torbieli koniecznej do usunięcia to 10 marca mam już termin na laparoskopie. O dziwo od tygodnia nie czuję żadnego dyskomfortu, który do tej pory był więc mam jeszcze nadzieję, że się pomylił i to co było się wchłonęło a ja będę mogła wracać do starań 😊
    Grypa nas w tym tygodniu umęczyła i razem z mężem tydzień w łóżko. Brzmi romantycznie ale niestety tak nie było 😂
    Bądźcie zdrowe dziewczyny, tulę na biele i powodzenia testującym jeszcze dzisiaj🤞

Iskiereczka00, AnitaK, kitka_, Mstka lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

11 cs

10.2024 biochem 💔

Tarczyca 👍🏼
    HSG 👍🏼
    AMH: 3,38
    badanie nasienia: 👍🏼

❌podejrzenie potworniaka na jajniku - USG 5.02
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Macie rację! U mnie pierwsza połowa cyklu jest super psychicznie, ale druga połowa to jest jakiś dramat. Ja niestety nie potrafię wyłączyć głowy i cały czas o tym myślę, potem myślę, żeby testować i takie błędne koło..
    Teraz oczywiście zaczęłam cykl, więc jest dobrze i oczywiście, że teraz też mogłabym mówić, że nie będę doszukiwać się objawów, nie będę sprawdzać ile dpo itd. Ale wiem, że jak przyjdzie druga połowa cyklu to moje gadanie pójdzie się je* 🤣

Nayeli, AnitaK lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
    10.02. wizyta u gin ⏳
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    W sono też jesteś w stanie mocno przepchać sól na zmianę z powietrzem kwestia kto to robi i z jakim wyczuciem

Czasem przepychanie na siłę może zrobić więcej szkód, niż pożytku. Pytałam o to zaraz po laparoskopii i taką dostałam odpowiedź od chirurga. Nawet jeśli udrożnisz pod ciśnieniem, nigdy nie wiadomo, czy jajowód w ogóle będzie funkcyjny.

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Jestem fanką Twojego nastawienia 😁 zaraź mnie nim proszę 🙏🏻❤️‍🩹
    Ja też poproszę o zarażenie 🙏🏻❤️‍🩹

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
    10.02. wizyta u gin ⏳
  • assialbnn Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Hej dziewczyny,

Płata figle to mało powiedziane 🤣 jestem 6dpo mam wrażenie że bola mnie piersi inaczej niz zwykle przed miesiączką a może wogole nie bola i aby sobie wmawiam 🤣 klucie w jajnikach raz na jakiś czas lekki bol brzucha 😂 szaleństwo co dzieje się z człowiekiem gdy ma nadzieję na jakieś objawy a to poprostu dzień jak codzień przed miesiaczka . Pozostaje czekać i wkręcać sobie dalej 😁 myślę że jeśli to jest wpisane w scenariusz gdy stara się o ciążę 🙂

izzou97 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    4-5.02 ⏳️❓️
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi bardzo współczuję :( mam nadzieję, że jakoś się trzymasz...

Loraa czasem jest jedna mała przeszkoda, którą po prostu trzeba usunąć. Nosek do góry! Zobacz, jakie tu były historie i z jakim pięknym zakończeniem :)

Treaclynat zrób Amh i badanie drożności. Czasem drożność sama w sobie "wypłukuje" jakiś zalegający śluz, który blokuje jajowody. Ja bym do tego zrobiła jeszcze wymazy. Nie myśl na razie o inseminacji i nie rób sobie presji:) Może wcale do tego nie dojdzie :) Trzymam kcuki :)
    Odnośnie Ovitrelle, to informację z kliniki dostałam taką, jak już dziewczyny napisały.

Deynasu bardzo trzymam kciuki za dzisiejsze USG. Trochę nieludzka ta godzina i przykro mi, że narobili Wam stresu, ale najważniejsze, że będziecie je mieli.

Mardotka bardzo mi przykro :(

Karczoch matulu, strasznie mi przykro :( nie chciałam nic pisać, żeby nie dołowac, ale też mi właśnie przeszło przez myśl, żeby sprawdzić jak najszybciej, czy to nie pozamaciczna :(

Finch To rewelacyjna wiadomość! trzyam kciuki za drożność :)

Loraa, Treaclynat, Finch11, Deyansu lubią tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch bardzo mi przykro. Trzymaj się Kochana 🍀

Treaclynat mi kiedyś lekarz powiedział, że ovitrelle "potęguje" owulację.

Darrika dobre podejście. Ja po bardzo długich staraniach o pierwsze dziecko, też podjęłam taką decyzję, więc testowałam dopiero jak miesiączka mi się spóźniła 2 dni (i w pierwszej i drugiej ciąży). Tak było łatwiej dla mojej psychiki.

Dziewczyny byłam wczoraj na wizycie u gina- jest zarodek, ale na razie za wcześnie żeby coś więcej powiedział. Kolejna za 2 tyg, to już będzie akurat za luty.

Treaclynat, Saule, almost.there, Kaliope, Darrika, Agni97, Olisska, AnitaK, Marcia03, kitka_, DreamBee, Deyansu, ellevv, dailydamn lubią tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • White1 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje wyniki proga 8dpo dzisiaj (w ogóle co za ekspres). Wynik to 22.9 ng/ml 😳

Norma f. lutealna 4.11 - 14.5
    P.S. nie biorę proga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 11:06

PaulinKA, Loraa, Saule, almost.there, Finch11, Kaliope, madziankaa, Agni97, Olisska, AnitaK, Helcia, Nayeli, cysterka95, onalola, izzou97, Marcia03, Darrika, kitka_, Sosenka93, DreamBee, Deyansu, Lisik, ellevv, Mstka, dailydamn lubią tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24

👧 PCOS
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    ❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
    ❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
    ☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 Morfologia 3%
    ❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
    🔜Luty: rozszerzone badania nasienia

❌️01 Lametta + Zivafert😔
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1, przepięknie! Owulacja torpeda! Niechaj będą z tego dzieci <3

White1, Deyansu lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch przykro mi, ściskam mocno 🫂

Miłego dnia dziewczyny 🌞

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • White1 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    White1, przepięknie! Owulacja torpeda! Niechaj będą z tego dzieci <3
    Kurcze aż mam mini zawał teraz, nie spodziewałam się takiego wyniku. Niech będzie tak jak mówisz 💪

Deyansu lubi tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24

👧 PCOS
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    ❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
    ❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
    ☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 Morfologia 3%
    ❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
    🔜Luty: rozszerzone badania nasienia

❌️01 Lametta + Zivafert😔
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ