X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Przyszły moje wyniki proga 8dpo dzisiaj (w ogóle co za ekspres). Wynik to 22.9 ng/ml 😳

Norma f. lutealna 4.11 - 14.5
    P.S. nie biorę proga
    Ale piękny wynik 💛

White1 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 🧬 6 cm zdrowej córeczki 💛

preg.png
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluję tym, które ujrzały dwie kreski, trzymam za wszystkie z Was kciuki aby bety rosły wysoko, za małpiszony przytulam, niech to będzie Wasz pierwszy dzień ciąży ;)
    Czy jest już nowy wątek lutowy?
    Ja nadal czekam na @ od czasu poronienia, a to już jest 31 dzień.. testy białe-czyli beta spadła.
    W styczniu wjechały badania na immunologię(szczegóły w stopce) wyniki nie napawają mnie optymizmem, zarodek okazał się być zdrowy, tak jak czułam, że bez leków "z grubej rury" się nie obędzie.. pozytywnym jest fakt, że jestem pod opieką jeszcze immunologa od płodności, mam nadzieję, że leczenie oprócz heparyny i progesteronu przyniesie korzyści. Doktor kazał wstrzymać się jeszcze ze 3 miesiące z in vitro skoro zachodzę naturalnie (czekamy na jeden wynik alloMRL), a gdybym zaszła naturalnie od razu mam przyjść. Pewnie bez sterydów, accofilu się nie obędzie 😫 cóż...próbować nadal będziemy ale też nie kosztem mojego zdrowia. Był to dla mnie trudny miesiąc, cieszę się, że mogłam go spędzić w domu ❤ Czekam co przyniesie luty 😘

AnitaK, almost.there, Darrika, Agni97 lubią tę wiadomość

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
    start programu IVF (09.2024)
    zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,05⬆
    03.2025 stumulacja przed IVF:💉 Mensinorm, Rekovelle
    💉i💊do transferu: Accofil, Encorton, Prograf
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Hej dziewczyny, gratuluję tym, które ujrzały dwie kreski, trzymam za wszystkie z Was kciuki aby bety rosły wysoko, za małpiszony przytulam, niech to będzie Wasz pierwszy dzień ciąży ;)
    Czy jest już nowy wątek lutowy?
    Ja nadal czekam na @ od czasu poronienia, a to już jest 31 dzień.. testy białe-czyli beta spadła.
    W styczniu wjechały badania na immunologię(szczegóły w stopce) wyniki nie napawają mnie optymizmem, zarodek okazał się być zdrowy, tak jak czułam, że bez leków "z grubej rury" się nie obędzie.. pozytywnym jest fakt, że jestem pod opieką jeszcze immunologa od płodności, mam nadzieję, że leczenie oprócz heparyny i progesteronu przyniesie korzyści. Doktor kazał wstrzymać się jeszcze ze 3 miesiące z in vitro skoro zachodzę naturalnie (czekamy na jeden wynik alloMRL), a gdybym zaszła naturalnie od razu mam przyjść. Pewnie bez sterydów, accofilu się nie obędzie 😫 cóż...próbować nadal będziemy ale też nie kosztem mojego zdrowia. Był to dla mnie trudny miesiąc, cieszę się, że mogłam go spędzić w domu ❤ Czekam co przyniesie luty 😘
    Ooo kochana jesteś ❤️ od wczoraj zastanawiałam się co u Ciebie 😊 dobrze, że macie plan działania 🍀🍀🍀 trzymam kciuki, aby wszystko się ładnie ułożyło 🍀 Ja myślałam, że w poniedziałek już będzie pierwszy okres po zabiegu łyżeczkowania, a tu chyba dopiero wczoraj owulacja wystąpiła 😅

Anulek84 lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀
  • Belia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch bardzo cię przytulam 🫂
    Z doświadczenia ci powiem że beta może się jeszcze utrzymywać kilka dni. Ja myślałam że spadnie od razu a ona sobie skakała na poziomie 10,12,9 potem 13. Też się bałam że jakieś złe rzeczy się dzieją a ginekolog kazał powtórzyć badanie po tygodniu i wtedy beta już była zerowa.
    Życzę ci żeby u ciebie wszystko poszło szybko 🫂

Ja w nocy dostałam okres. Także zaczynam 9cs. W lutym na pewno nie będę testować z wami. Raczej się przesunie cykl na marzec.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
  • aAleksandra Znajoma

Wysłany: 31 stycznia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Widzę, że ostatnio rozmawiałyście o tym, jakie figle płata nam głowa podczas starań. I trochę mnie uspokoiłyście tym, że nie tylko ja na przykład mam dziwne bóle w drugiej połowie cyklu 😅 zanim zaczęliśmy się starać, to niczego takiego nie doświadczałam, a na pewno nie na taką skalę. Chyba na zasadzie działania głowy też jest u mnie już kolejny cykl tak, że 🙈 zaczyna się jedno- lub dwudniowym brązowym plamieniem - zawsze było szybko i konkretnie, a teraz jak człowiek ma nadzieję, to jeszcze o ironio może łudzić się, że to implantacja 😅 Chciałoby się czasem wyłączyć to myślenie i analizowanie, a jak człowiekowi zależy to jest dokładnie na odwrót

Hej dziewczyny 😊
    Podczytuje Was, trzymam kciuki za każdą i 🫂

Jak się człowiek stara o dziecko, to w drugiej połowie cyklu doszukuje się tylu objawów...
    Powiem Wam, że w poprzednich miesiącach starań, w każdym zgodnie z objawami "byłam w ciąży" 🤣
    Ale ten cykl był inny, wiedziałam, że to będzie ostatni, że potem przerwa od starań, różne plany - te bliższe i dalsze, w planach badania nasienia były, skupienie na sobie itp.
    I jedyne co mnie podkusiło, żeby tak wcześnie zrobić betę, to kłucie w brzuchu, w sensie jakby mi ktoś igiełki wbijał w podbrzusze. Tylko to było inne niż dotychczas, dlatego z nadzieją szłam na krew. A potem wynik i rozczarowanie. Ale trudno, będą 🍹 na wakacjach 😁

W pierwszej ciąży bardzo szybko "czułam", że się udało. Ból jak na miesiączkę, uczucie "mokra", ciągle sprawdzanie w pracy czy to okres przyszedł... No czułam, że to ciąża 😁
    Tutaj, przez to, że myślałam, że się nie udało kompletnie nie skupiałam się na objawach. I wróciłam z wakacji z całymi paczkami podpasek i tamponów 😂

Nayeli, izzou97, Deyansu, Iskiereczka00, Mstka, emciak lubią tę wiadomość

♀️ 31
    ♂️ 34

Projekt BabyNo2
    Starania od 08.2024
    25.01.2025 ⏸️

BabyNo1 2021 (1 cs) 🩷
  • onalola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Przyszły moje wyniki proga 8dpo dzisiaj (w ogóle co za ekspres). Wynik to 22.9 ng/ml 😳

Norma f. lutealna 4.11 - 14.5
    P.S. nie biorę proga

Zdradź sekret tego pięknego wyniku 😍

Deyansu lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

04. 2025 6cs 🙌

31.03 torbiel wchłonięta 🥳 pęcherzyk 16mm

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Luteina 1x1
  • izzou97 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Płata figle to mało powiedziane 🤣 jestem 6dpo mam wrażenie że bola mnie piersi inaczej niz zwykle przed miesiączką a może wogole nie bola i aby sobie wmawiam 🤣 klucie w jajnikach raz na jakiś czas lekki bol brzucha 😂 szaleństwo co dzieje się z człowiekiem gdy ma nadzieję na jakieś objawy a to poprostu dzień jak codzień przed miesiaczka . Pozostaje czekać i wkręcać sobie dalej 😁 myślę że jeśli to jest wpisane w scenariusz gdy stara się o ciążę 🙂

Właśnie też się obawiam tego, że dopóki będziemy świadomie starać, to nie unikniemy takiej nadmiernej czujności na objawy 😅 Może w pewnym stopniu ma to jakiś „urok”

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
    📆 19.03 - jest serduszko ♥️
    📆 22.04/29.04 - kolejna wizyta/prenatalne

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aAleksandra wrote:
    Hej dziewczyny 😊
    Podczytuje Was, trzymam kciuki za każdą i 🫂

Jak się człowiek stara o dziecko, to w drugiej połowie cyklu doszukuje się tylu objawów...
    Powiem Wam, że w poprzednich miesiącach starań, w każdym zgodnie z objawami "byłam w ciąży" 🤣
    Ale ten cykl był inny, wiedziałam, że to będzie ostatni, że potem przerwa od starań, różne plany - te bliższe i dalsze, w planach badania nasienia były, skupienie na sobie itp.
    I jedyne co mnie podkusiło, żeby tak wcześnie zrobić betę, to kłucie w brzuchu, w sensie jakby mi ktoś igiełki wbijał w podbrzusze. Tylko to było inne niż dotychczas, dlatego z nadzieją szłam na krew. A potem wynik i rozczarowanie. Ale trudno, będą 🍹 na wakacjach 😁

W pierwszej ciąży bardzo szybko "czułam", że się udało. Ból jak na miesiączkę, uczucie "mokra", ciągle sprawdzanie w pracy czy to okres przyszedł... No czułam, że to ciąża 😁
    Tutaj, przez to, że myślałam, że się nie udało kompletnie nie skupiałam się na objawach. I wróciłam z wakacji z całymi paczkami podpasek i tamponów 😂

Jestem tu od niedawna więc nie przeczytałam wszystkie bo to nie możliwe 🙈 w tym cyklu w którym zaszłaś w ciążę zrobiłaś betę i było za wcześnie?

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Właśnie też się obawiam tego, że dopóki będziemy świadomie starać, to nie unikniemy takiej nadmiernej czujności na objawy 😅 Może w pewnym stopniu ma to jakiś „urok”

W pierwszej ciąży jak odpuściłam i nie myślałam to udało się zajść w ciążę I nie miałam o tym totalnie pojęcia bo nie miałam żadnych objawów aż do momentu pozytywnego wyniku bhcg 😂

izzou97 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę gasić Waszego entuzjazmu odnośnie progesteronu, na pewno lepiej mieć wysoki niż niski, ale wg mojego lekarza to nie świadczy o jakości komórki jajowej. Ja sprawdzałam trzy razy ok. 8 d.p.o. i wyniki były: 39,6, 24,76 i 28,02 (przy normie do 15,9). Za pierwszym razem tak się nakręciłam, że to ciąża, że negatywny test był bardzo bolesny. no ale u mnie pewnie jest inny poważniejszy problem, że wysoki progesteron nic nie pomoże 🙎🏼

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 ➡️ in vitro (protokol dlugi: Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ ?)
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Nie chcę gasić Waszego entuzjazmu odnośnie progesteronu, na pewno lepiej mieć wysoki niż niski, ale wg mojego lekarza to nie świadczy o jakości komórki jajowej. Ja sprawdzałam trzy razy ok. 8 d.p.o. i wyniki były: 39,6, 24,76 i 28,02 (przy normie do 15,9). Za pierwszym razem tak się nakręciłam, że to ciąża, że negatywny test był bardzo bolesny. no ale u mnie pewnie jest inny poważniejszy problem, że wysoki progesteron nic nie pomoże 🙎🏼
    Zgadzam się Runnerko!,
    Z progesteronu absolutnie ciąży się nie wróży! Ale lepszy wysoki niż niski, bo można podjerzewać że taki wysoki będzie w stanie 'nakarmić' rozwijający się zarodek :)

AnitaK, Olisska, Deyansu lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
    ❌️Polip w macicy
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok

🔜
    Przerwa w staraniach
    04.2025- Leczenie pasożytów
    5.05- Histeroskopia
    05.2025- biopsja endometrium
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
    Czerwiec- powrót do starań?
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • White1 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Ja przyjmuję nastawienie, że każda pozytywna oznaka (pęcherzyka, owulacji, proga itp.) to pozytywna wiadomość i pozwalam sobie się tym cieszyć 🥰 ale jednocześnie nie wmawiać sobie, że to ciąża czy że to na pewno ten cykl. Ddodatkowo dzięki temu, że naczytalam się o tym, że nie ma objawów, które by jasno oznaczały ciążę, to nie szukam ich na siłę i wiem, że potwierdzić to można jedynie testem i późniejszą betą z przyrostem. To dobre rozwiązanie, bo pozwala się cieszyć, nie dołować cały czas, ale też nie nakręcać i nie mieć załamki jeśli nie wyjdzie. Trochę się go nauczyłam przez pierwsze miesiące starań przy nieskończonych cyklach i braku owulacji 😁

PaulinKA, Runnerka lubią tę wiadomość

👧25 🧑26 🐈🐈
    ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 Morfo 3% -> 4%
    Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
    Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
    HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ❌️03 Lametta + Zivafert
    ⏳️04 Lametta
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Widzę, że ostatnio rozmawiałyście o tym, jakie figle płata nam głowa podczas starań. I trochę mnie uspokoiłyście tym, że nie tylko ja na przykład mam dziwne bóle w drugiej połowie cyklu 😅 zanim zaczęliśmy się starać, to niczego takiego nie doświadczałam, a na pewno nie na taką skalę. Chyba na zasadzie działania głowy też jest u mnie już kolejny cykl tak, że 🙈 zaczyna się jedno- lub dwudniowym brązowym plamieniem - zawsze było szybko i konkretnie, a teraz jak człowiek ma nadzieję, to jeszcze o ironio może łudzić się, że to implantacja 😅 Chciałoby się czasem wyłączyć to myślenie i analizowanie, a jak człowiekowi zależy to jest dokładnie na odwrót

oj tak, ja też tak mam, że czuje każde ukłucie jajnika itd itp

już jestem po monitoringu. Endometrium 8mm, pęcherzyk rośnie na jajniku prawym, na lewym wszystkie malutkie. Zastanawia mnie ten jajnik, nie pamiętam, żeby się odzywał. Nie bolał nigdy, zawsze lewy i u gina jak byłam po owu to też zawsze mówił, że była z lewego.
    Stymujacje mi obudziły śpiący, leniwy jajniczek😄

White1, PaulinKA, Loraa, izzou97, Deyansu, Mstka lubią tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
    10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
    11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
    12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
    02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
    03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest 🤞🍀

zmiana na klinikę prywatną ❔➡️ maj
  • aAleksandra Znajoma

Wysłany: 31 stycznia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Jestem tu od niedawna więc nie przeczytałam wszystkie bo to nie możliwe 🙈 w tym cyklu w którym zaszłaś w ciążę zrobiłaś betę i było za wcześnie?

Albo za wcześnie albo jakiś błąd w laboratorium.
    Zrobiłam sobie betę przed wyjazdem (17.01) o to było jakoś 9dpo (nie jestem pewna, bo w tym miesiącu odpuściłam robienie testów owu, ale bazowalam na obserwacjach i poprzednich cyklach). I ta beta wyszła <0.2. Ale potem okres zaczął mi się spóźniać i zrzuciłam to na rozlegulowanie przez wakacje 🌴 ale jednak po 4 dniach spóźnienia zrobiłam test (jakiś egipski) i wyszły od razu dwie kreski. Nie wierzyłam mu jeszcze do końca, więc jak wróciliśmy to zrobiłam nasze testy i też wychodziły dwie kreski. A 28.01 beta 599 😍 czekam na wizytę za tydzień 🤞

AnitaK, Agni97, Mstka lubią tę wiadomość

♀️ 31
    ♂️ 34

Projekt BabyNo2
    Starania od 08.2024
    25.01.2025 ⏸️

BabyNo1 2021 (1 cs) 🩷
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    oj tak, ja też tak mam, że czuje każde ukłucie jajnika itd itp

już jestem po monitoringu. Endometrium 8mm, pęcherzyk rośnie na jajniku prawym, na lewym wszystkie malutkie. Zastanawia mnie ten jajnik, nie pamiętam, żeby się odzywał. Nie bolał nigdy, zawsze lewy i u gina jak byłam po owu to też zawsze mówił, że była z lewego.
    Stymujacje mi obudziły śpiący, leniwy jajniczek😄
    Super 😀 W którym dniu cyklu jesteś?

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

7 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Ja przyjmuję nastawienie, że każda pozytywna oznaka (pęcherzyka, owulacji, proga itp.) to pozytywna wiadomość i pozwalam sobie się tym cieszyć 🥰 ale jednocześnie nie wmawiać sobie, że to ciąża czy że to na pewno ten cykl. Ddodatkowo dzięki temu, że naczytalam się o tym, że nie ma objawów, które by jasno oznaczały ciążę, to nie szukam ich na siłę i wiem, że potwierdzić to można jedynie testem i późniejszą betą z przyrostem. To dobre rozwiązanie, bo pozwala się cieszyć, nie dołować cały czas, ale też nie nakręcać i nie mieć załamki jeśli nie wyjdzie. Trochę się go nauczyłam przez pierwsze miesiące starań przy nieskończonych cyklach i braku owulacji 😁
    Trzymam kciuki żeby u Ciebie to był dobry znak! Ja pamiętam, że w dniu kiedy progesteron wyniósł 39,6 to zauważyłam jeszcze niewielkie plamienie - nakręciłam się bardzo, a test dwa dni później razil w oczy bielą ☹️

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Sono HSG 🆗
    Cytologia - NILM 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test owulacyjny i mam baaaaardzo tłustą krechę. Ovitrelle mam do odebrania z apteki o godzinie 14, więc po 14 mogę zrobić zastrzyk.
    Lekarz kazał mi zrobić rano, no ale niestety nigdzie nie było od ręki w aptece do dostania.
    Mam 12dc
    Chyba sobie nic w razie co nie przyblokuje tym zastrzykiem prawda?
    Przepraszam za tyle pytań, ale jestem przejęta, bo pierwszy raz to robię :)

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    12 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
    Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aAleksandra wrote:
    Albo za wcześnie albo jakiś błąd w laboratorium.
    Zrobiłam sobie betę przed wyjazdem (17.01) o to było jakoś 9dpo (nie jestem pewna, bo w tym miesiącu odpuściłam robienie testów owu, ale bazowalam na obserwacjach i poprzednich cyklach). I ta beta wyszła <0.2. Ale potem okres zaczął mi się spóźniać i zrzuciłam to na rozlegulowanie przez wakacje 🌴 ale jednak po 4 dniach spóźnienia zrobiłam test (jakiś egipski) i wyszły od razu dwie kreski. Nie wierzyłam mu jeszcze do końca, więc jak wróciliśmy to zrobiłam nasze testy i też wychodziły dwie kreski. A 28.01 beta 599 😍 czekam na wizytę za tydzień 🤞
    Super gratuluję 🙂 w pierwszej ciąży beta 56 wyszła mi po 7 dniach spóźniania wtedy widocznie owulacja dość późno. Obecnie wiem że jestem 6dpo i czekam nie cierpliwe ale czekam bo wiem na własnym doświadczeniu że czasem wszystko dlugooo się dzieje.

aAleksandra lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Zrobiłam test owulacyjny i mam baaaaardzo tłustą krechę. Ovitrelle mam do odebrania z apteki o godzinie 14, więc po 14 mogę zrobić zastrzyk.
    Lekarz kazał mi zrobić rano, no ale niestety nigdzie nie było od ręki w aptece do dostania.
    Mam 12dc
    Chyba sobie nic w razie co nie przyblokuje tym zastrzykiem prawda?
    Przepraszam za tyle pytań, ale jestem przejęta, bo pierwszy raz to robię :)
    Pytałam o to samo ostatnio lekarza, bo wg mnie wzięłam zastrzyk w dniu, kiedy i tak nastąpiła naturalna owulacja. Mówił, że to w niczym nie przeszkadza i nic nie namiesza 🙂

Treaclynat, Agni97, kitka_ lubią tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Sono HSG 🆗
    Cytologia - NILM 🆗

🏋🏼 36

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Pytałam o to samo ostatnio lekarza, bo wg mnie wzięłam zastrzyk w dniu, kiedy i tak nastąpiła naturalna owulacja. Mówił, że to w niczym nie przeszkadza i nic nie namiesza 🙂
    Dziękuję kochana, świruje trochę 🫠

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    12 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
    Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ