Ciałko żółte a progesteron
-
Trottin wrote:A o czym może mówić wynik 3.52 ng/ml 7dpo?
O tym, że owulacji albo nie było, albo źle została wyznaczona i to jest np. dopiero 4 dzień po owulacji. Może też świadczyć o tym, że zrobiła się torbiel i progesteron nie jest syntezowany. Najlepiej zrobić za miesiąc monitoring i sprawdzić, czy owulacje są, no i 7 dpo sprawdzić raz jeszcze progesteron.
Czasami lekarze źle oceniają ciałko żółte, tzn pozostałość z poprzedniego cyklu biorą za obecne (lekarze to ludzie i czesto sie mylą, a badania biochemiczne, o ile nie zostały zafałszowane, są rzetelną informacją). Ja bym za miesiąc raz jeszcze przemonitorowała cykl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 13:32
-
Magda25 wrote:O tym, że owulacji albo nie było, albo źle została wyznaczona i to jest np. dopiero 4 dzień po owulacji. Może też świadczyć o tym, że zrobiła się torbiel i progesteron nie jest syntezowany. Najlepiej zrobić za miesiąc monitoring i sprawdzić, czy owulacje są, no i 7 dpo sprawdzić raz jeszcze progesteron.
Czasami lekarze źle oceniają ciałko żółte, tzn pozostałość z poprzedniego cyklu biorą za obecne (lekarze to ludzie i czesto sie mylą, a badania biochemiczne, o ile nie zostały zafałszowane, są rzetelną informacją). Ja bym za miesiąc raz jeszcze przemonitorowała cykl.
A jest możliwe, że było ciałko żółte, a nie było owulacji? Byłam na monitoringu w 11dc, nie było żadnego pęcherzyka dominującego, a w 15dc było już widoczne ciałko żółte.. Także wniosek lekarza był taki, że do owulacji musiało dojść w 10dc i dlatego w 11dc nie było ani pęcherzyka, ani ciałka żółtego..
Nic już nie rozumiem.. -
Trottin wrote:A jest możliwe, że było ciałko żółte, a nie było owulacji? Byłam na monitoringu w 11dc, nie było żadnego pęcherzyka dominującego, a w 15dc było już widoczne ciałko żółte.. Także wniosek lekarza był taki, że do owulacji musiało dojść w 10dc i dlatego w 11dc nie było ani pęcherzyka, ani ciałka żółtego..
Nic już nie rozumiem..
Jak było ciałko to teoretycznie musiała być owulacja, ale mogła być w innym terminie, albo ciałko było z poprzedniego cyklu (czasem wchłania się do 2 cykli). Możliwe, ze ginekolog nie zauważył też pęcherzyka dominującego i owulacja była później. Może zbadaj jeszcze proga jutro i zobacz czy przyrasta, wtedy znaczyłoby, że owulacja była później.
W każdym razie taka wartość jak masz teraz nie jest prawidłowa dla 7dpo. -
Hej dziewczyny, a wiecie może co z owu jeżeli jest wysoki poziom progesteronu 27 ng/ml w 21dc i 0,4 ng/ml w 2 dc???3 lata bez zabezpieczenia.
Oficjalne starania od października 2022.
Przyczyna niepowodzeń:
❌️upłynnienie mechaniczne
Czekamy na cud,na klinikę przyjdzie jeszcze czas. -
MonikaeS wrote:Hej dziewczyny, a wiecie może co z owu jeżeli jest wysoki poziom progesteronu 27 ng/ml w 21dc i 0,4 ng/ml w 2 dc???’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Oj oby🤞 siedzę jak na szpilkach czekając na kolejną wizytę u lekarza. Na początku roku zdiagnozowali u mnie gruczolaka, finalnie okazało się,że to pomyłka 😵 także,co się nachodzę po lekarzach to moje🙈3 lata bez zabezpieczenia.
Oficjalne starania od października 2022.
Przyczyna niepowodzeń:
❌️upłynnienie mechaniczne
Czekamy na cud,na klinikę przyjdzie jeszcze czas. -