X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciałko żółte - majowe testy
Odpowiedz

Ciałko żółte - majowe testy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Joanka# Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem w 28dc, wczoraj byłam u Pani ginekolog która bóle lewego jajnika które trwają już prawie 2tyg powiązała (niestety ) z bolesną owulacją, która miała miejsce w połowie cyklu.
    Ale chciałam zapytać - czy którejś z Was zdarzyło się, że w badaniu ginekologicznym przed okresem lekarz nie stwierdził ciązy. Wszystko w porzadku, ciałko zółte piękne w lewym jajniku.
    A później jednak okazało się że bedzie dzidzia? Czy w 27 dc lekarz by zauwazyl juz jakas zmiane?
    Potrzebuje troche nadziei🙏🏻

• Izi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie nie wszystko widać od razu generalnie przyjmuje się, że:
    Dopiero wykonując usg przy użyciu głowicy dopochwowej, możemy uwidocznić pęcherzyk ciążowy. Jest on widoczny przeważnie już w 4 – 5 tygodniu ciąży (przy stężeniu β-hCG ok. 1000) a czynność serca płodu jest wykrywana 1 – 2 tygodnie później.
    Wcześniej można zauważyć zmiany w szyjce macicy np ale to też przecież każda z nas jest inna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 11:00

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20
  • Joanka# Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Spokojnie nie wszystko widać od razu generalnie przyjmuje się, że:
    Dopiero wykonując usg przy użyciu głowicy dopochwowej, możemy uwidocznić pęcherzyk ciążowy. Jest on widoczny przeważnie już w 4 – 5 tygodniu ciąży (przy stężeniu β-hCG ok. 1000) a czynność serca płodu jest wykrywana 1 – 2 tygodnie później.
    Wcześniej można zauważyć zmiany w szyjce macicy np ale to też przecież każda z nas jest inna :)

Usg dopochwowe miałam robione, poniewaz zglosilm sie z bolem lewego jajnika które trwa od polowy cyklu.
    Ale uslyszalam, ze jajniki piekne, jama macicy pusta, pecherzyka nie widac. Tylko cialko zolte w lewym jajniku po owulacji ktora byla po prostu wyjatkowa bolesna.
    I zastanawiam sie, czy to juz jest cykl bez szans? Bo Pani doktor stwierdzila, ze wszystko pieknie jak na 27dc ale na 100% juz by widziala pecherzyk i zmiany jakiekolwiek. :(
    Trochw smutno

• Izi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli mówi, że powinna widzieć, a nie widzi to nie nastawiałabym się... Ale szansa jakaś zawsze jest, że coś jej umknęło, historia zna takie przypadki :)
    Trzymaj się mocno i nie poddawaj :)

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ