X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciałko żółte - majowe testy
Odpowiedz

Ciałko żółte - majowe testy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Joanka# Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem w 28dc, wczoraj byłam u Pani ginekolog która bóle lewego jajnika które trwają już prawie 2tyg powiązała (niestety ) z bolesną owulacją, która miała miejsce w połowie cyklu.
    Ale chciałam zapytać - czy którejś z Was zdarzyło się, że w badaniu ginekologicznym przed okresem lekarz nie stwierdził ciązy. Wszystko w porzadku, ciałko zółte piękne w lewym jajniku.
    A później jednak okazało się że bedzie dzidzia? Czy w 27 dc lekarz by zauwazyl juz jakas zmiane?
    Potrzebuje troche nadziei🙏🏻

• Izi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie nie wszystko widać od razu generalnie przyjmuje się, że:
    Dopiero wykonując usg przy użyciu głowicy dopochwowej, możemy uwidocznić pęcherzyk ciążowy. Jest on widoczny przeważnie już w 4 – 5 tygodniu ciąży (przy stężeniu β-hCG ok. 1000) a czynność serca płodu jest wykrywana 1 – 2 tygodnie później.
    Wcześniej można zauważyć zmiany w szyjce macicy np ale to też przecież każda z nas jest inna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 11:00

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Joanka# Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Spokojnie nie wszystko widać od razu generalnie przyjmuje się, że:
    Dopiero wykonując usg przy użyciu głowicy dopochwowej, możemy uwidocznić pęcherzyk ciążowy. Jest on widoczny przeważnie już w 4 – 5 tygodniu ciąży (przy stężeniu β-hCG ok. 1000) a czynność serca płodu jest wykrywana 1 – 2 tygodnie później.
    Wcześniej można zauważyć zmiany w szyjce macicy np ale to też przecież każda z nas jest inna :)

Usg dopochwowe miałam robione, poniewaz zglosilm sie z bolem lewego jajnika które trwa od polowy cyklu.
    Ale uslyszalam, ze jajniki piekne, jama macicy pusta, pecherzyka nie widac. Tylko cialko zolte w lewym jajniku po owulacji ktora byla po prostu wyjatkowa bolesna.
    I zastanawiam sie, czy to juz jest cykl bez szans? Bo Pani doktor stwierdzila, ze wszystko pieknie jak na 27dc ale na 100% juz by widziala pecherzyk i zmiany jakiekolwiek. :(
    Trochw smutno

• Izi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli mówi, że powinna widzieć, a nie widzi to nie nastawiałabym się... Ale szansa jakaś zawsze jest, że coś jej umknęło, historia zna takie przypadki :)
    Trzymaj się mocno i nie poddawaj :)

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ