X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiat Nowa

Wysłany: 23 września 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ostatni cykl miałam 27 dniowy. Stosunek odbył się 6dc 8dc 9dc i 15 dc. Mam leki bóle jajnika wraz z podbuszem plus lekkie bóle piersi.. dzisiaj temperatura ciała 37.1.. zrobiłam test dzisiaj pink o czułości 20. Ale niestety negatywny do okres zostało 8 dni... Czy są jeszcze szansę ?

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiat wrote:
    Hej dziewczyny. Ostatni cykl miałam 27 dniowy. Stosunek odbył się 6dc 8dc 9dc i 15 dc. Mam leki bóle jajnika wraz z podbuszem plus lekkie bóle piersi.. dzisiaj temperatura ciała 37.1.. zrobiłam test dzisiaj pink o czułości 20. Ale niestety negatywny do okres zostało 8 dni... Czy są jeszcze szansę ?

Który masz dzisiaj dzień cyklu? Wiesz kiedy dokładnie miałaś owulację? Z tego co piszesz wynika, że moze dopiero dochodzić do zagnieżdżenia.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Kwiat Nowa

Wysłany: 23 września 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Który masz dzisiaj dzień cyklu? Wiesz kiedy dokładnie miałaś owulację? Z tego co piszesz wynika, że moze dopiero dochodzić do zagnieżdżenia.

Dzisiaj jest 20 dzień cyklu..

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zakładając, że miałas owulację standardowo w 14 dniu cyklu, jesteś dopiero 6 dni po owulacji. Jeżeli zdążyło już dojść do zagnieżdżenia to test o czułości 20 (a już zwłaszcza pink) na pewno nic nie pokaże tak szybko, bo hormon zapewne nie zaczął się nawet wydzielać (betaHCG wydziela się 48h po zagnieżdżeniu), a równie dobrze do zagnieżdżenia mogło jeszcze nie dojść (zagnieżdżenie jest od 6 do 12 dnia po owulacji). Zaopatrz się w Facelle, DOZ o czułości 10 czy testeo.

Zrób na spokojnie test za 6 dni lub w terminie miesiączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 18:49

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ