X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiat Nowa

Wysłany: 23 września 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ostatni cykl miałam 27 dniowy. Stosunek odbył się 6dc 8dc 9dc i 15 dc. Mam leki bóle jajnika wraz z podbuszem plus lekkie bóle piersi.. dzisiaj temperatura ciała 37.1.. zrobiłam test dzisiaj pink o czułości 20. Ale niestety negatywny do okres zostało 8 dni... Czy są jeszcze szansę ?

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiat wrote:
    Hej dziewczyny. Ostatni cykl miałam 27 dniowy. Stosunek odbył się 6dc 8dc 9dc i 15 dc. Mam leki bóle jajnika wraz z podbuszem plus lekkie bóle piersi.. dzisiaj temperatura ciała 37.1.. zrobiłam test dzisiaj pink o czułości 20. Ale niestety negatywny do okres zostało 8 dni... Czy są jeszcze szansę ?

Który masz dzisiaj dzień cyklu? Wiesz kiedy dokładnie miałaś owulację? Z tego co piszesz wynika, że moze dopiero dochodzić do zagnieżdżenia.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Kwiat Nowa

Wysłany: 23 września 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Który masz dzisiaj dzień cyklu? Wiesz kiedy dokładnie miałaś owulację? Z tego co piszesz wynika, że moze dopiero dochodzić do zagnieżdżenia.

Dzisiaj jest 20 dzień cyklu..

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zakładając, że miałas owulację standardowo w 14 dniu cyklu, jesteś dopiero 6 dni po owulacji. Jeżeli zdążyło już dojść do zagnieżdżenia to test o czułości 20 (a już zwłaszcza pink) na pewno nic nie pokaże tak szybko, bo hormon zapewne nie zaczął się nawet wydzielać (betaHCG wydziela się 48h po zagnieżdżeniu), a równie dobrze do zagnieżdżenia mogło jeszcze nie dojść (zagnieżdżenie jest od 6 do 12 dnia po owulacji). Zaopatrz się w Facelle, DOZ o czułości 10 czy testeo.

Zrób na spokojnie test za 6 dni lub w terminie miesiączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 18:49

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ