Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża a borelioza, pytania
Odpowiedz

Ciąża a borelioza, pytania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie staraczki i mamy, nie znalazłam tematu, więc postanowiłam założyć nowy wątek.

Od kilku lat miałam dość poważne problemy ze stawami, dwukrotnie diagnozowano u mnie RZS, a ponieważ mam 26 lat, same wiecie... jakoś nie mogłam się z tym pogodzić. Na początku tego roku postanowiliśmy z mężem, że zaczniemy starania. W tym samym momencie moje problemy staowe wróciły ze zdwojoną siłą, co dość mocno pchnęło mnie do poszukiwań prawdziwych przyczyn moich problemów zdrowotnych. I tak zupełnie przypadkiem trafiłam do lab na badanie od kątem boreliozy i... strzał w 10! Szkoda, że tak późno, szkoda, że części lekarzy brak kompetencji...

Szczęśliwie przed ciążą rozpoczęłam antybiotykoterapię, która na pewno troszkę potrwa -obecnie 3 miesiąc i duuuuuża poprawa stanu.

Mam pytanie do Was - sątu jakieś mamy lub staraczki z podobną historią?

Uważam temat boreliozy za bardzo ważny, ponieważ wiele osób choruje nie wiedząc co tak naprawdę im dolega, a w naszym kraju brakuje wykształconych w tej materii lekarzy.

Będę wdzięczna za każdy komentarz, pozdrawiam Was ciepło i mocno trzymam kciuki za Wasze brzuszki :)

🌿31lat,
    🌿starania o pierwsze dziecko od września 2020,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ