Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża a borelioza, pytania
Odpowiedz

Ciąża a borelioza, pytania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie staraczki i mamy, nie znalazłam tematu, więc postanowiłam założyć nowy wątek.

Od kilku lat miałam dość poważne problemy ze stawami, dwukrotnie diagnozowano u mnie RZS, a ponieważ mam 26 lat, same wiecie... jakoś nie mogłam się z tym pogodzić. Na początku tego roku postanowiliśmy z mężem, że zaczniemy starania. W tym samym momencie moje problemy staowe wróciły ze zdwojoną siłą, co dość mocno pchnęło mnie do poszukiwań prawdziwych przyczyn moich problemów zdrowotnych. I tak zupełnie przypadkiem trafiłam do lab na badanie od kątem boreliozy i... strzał w 10! Szkoda, że tak późno, szkoda, że części lekarzy brak kompetencji...

Szczęśliwie przed ciążą rozpoczęłam antybiotykoterapię, która na pewno troszkę potrwa -obecnie 3 miesiąc i duuuuuża poprawa stanu.

Mam pytanie do Was - sątu jakieś mamy lub staraczki z podobną historią?

Uważam temat boreliozy za bardzo ważny, ponieważ wiele osób choruje nie wiedząc co tak naprawdę im dolega, a w naszym kraju brakuje wykształconych w tej materii lekarzy.

Będę wdzięczna za każdy komentarz, pozdrawiam Was ciepło i mocno trzymam kciuki za Wasze brzuszki :)

🌿31lat,
    🌿starania o pierwsze dziecko od września 2020,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ