X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża czy biochemiczna
Odpowiedz

Ciąża czy biochemiczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kluseczka1 Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem w rozsypce i nie wiem co mam myśleć. Ginekolog dziś nawet mnie nie zbadał ani nie dał skierowania na badania. 15 DC czyli 24 lipca miałam pęcherzyk dominujący 23mm nie potwierdziłam pęknięcia pęcherzyka ! Robiłam test 12 dpo negatywny. 26 DC zrobiłam z ciekawości test owu wyszedł pozytywny. Później 8 sierpień test negatywny potem zrobiłam 9 sierpnia test ciążowy wyszła blada kreska ( i wlasnie o to chodzi czy mógł być fałszywie dodatni czy też nie ). 10 sierpnia kikugodzinowe krwawienie , na drugi dzień lekkie plamienie, kolejny dzień brak i tak do dziś nic. Jedynie bol podbrzusza. Myślałam że skoro miałam krwawienie to ciąży nie ma. Ale dziś z ciekawości zrobiłam test i pozytywny. ( Test innej firmy niż ostatnio). I teraz już sama nie wiem czy to wygalda bardziej na ciążę biochemiczną czy bardziej tamten test był wadliwy ? Bo licząc gdyby ta pierwsza owu jednak nie była bo pęcherzyk nie pękł to organizm drugi raz podchodzi do owulacji a miałam pozytywny test owu. Także obliczając wychodziloby te krwawienie 7 i 8 dpo a dziś wypadałoby 10-11 dpo i test pozytywny. Ja już głupieje . Gin umywa ręce na niczym się nie zna. A ja potrzebuję porady na już. Bo się martwię 😭😭😭 miesiączki od 10 lipca do teraz nie mam jedynie te 1 dniowe krwawienie i kilka razy plamienie w ciągu 1 dnia i tyle 🥺

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrób badanie BETA z krwi - to da ci pewność

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy 💪
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄 Owulacja & cykl
    Endometrium: 13 mm 🌸
    Śluz płodny 🧻
    Pęcherzyki pękają 🥚💥
    Jajowody – drożne ✅

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ