Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża czy jest możliwa
Odpowiedz

Ciąża czy jest możliwa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Izka40 Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2022, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Mam pytanie miałam stosunek chwilowy przerywany 17.12 zakończony prezerwatywa dzień przed okresem pozostałe od początku w prezerwatywie Parę dni temu miałam owulację. Dostałam paniki że jestem w ciąży . Po owulacji zaczęły boleć piersi ale to akurat mam zawsze ale mam parcie na mocz (chociaż mogło mnie owiać bo wyszłam w piżamie na dwór) czy odrazu po owulacji można odczuwać objawy ciąży? Czy mnie już tak zżera stres że sobie wmawiam

• .A. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, teoretycznie szansa jest zawsze, bo prezerwatywy nie dają 100% gwarancji, ale takie szanse sa bardzo małe. Skoro po stosunku dostałaś okres, to nie doszło do zapłodnienia. Jest tu mnóstwo dziewczyn, które potwierdzą, że jakiekolwiek objawy niekoniecznie pokrywają się z ciąża. Mogą równie dobrze wynikać z innych czynników np stresu czy infekcji. Nie wpadaj w panikę. Wg mnie szanse żebyś była w ciąży sa znikome, aczkolwiek ok 10 dni po owulacji zrób sobie pierwszy test. Wcześniej raczej nie ma sensu. Jeśli nadal będzie coś Cię niepokoić powtarzaj test co 2 dni

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka to forum "starając się ogólnie" gdzie dziewczyny panikują, że nie są w ciąży, że widzą jedną kreskę. Na przyszłość poszukaj do takich pytań odpowiedniejszych forów i miejsc bo pisanie do dziewczyn, które starają się latami o ciążę, że boisz się, że wpadłaś nie do końca jest na miejscu. :)

Co do objawów one nie pojawiają się po owulacji raczej od razu, samo zagnieżdżenie zarodka to około 6-9 dzień po owulacji. Może masz zapalenie pęcherza, stres albo coś innego - jak nadal będzie to parcie skonsultuj z lekarzem. Nie wiem co to stosunek "chwilowy".
    Pamiętaj, że stosunek przerywany to jedna z najgorszych form antykoncepcji. Powoduje dużo stresu u partnera, w późniejszym czasie część mężczyzn ma problemy z erekcją lub dochodzeniem, dodatkowo w preejakulacie również znajdować mogą się plemniki - w niewielkiej ilości, nie takiej jak w wytrysku ale mogą. Generalnie to metoda, która najbardziej zawodzi.

BuBu90, mamastasia2020, Milixx, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Izka40 Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi znalazłam to forum ale nie czytałam każdego tematu czego dotyczy . Myślałam , że mogę spokojnie zadać takie pytanie. Nikogo tu nie obrażam. Jestem mamą dwóch synów więcej dzieci nie planuję poprostu wpadłam w panikę i szukam porady . Ja rozumie , że kobiety się starają i nic z tego nie wychodzi ( bardzo współczuję ) ale trzeba pomyśleć też w drugą stronę , że są osoby , które przez swoją głupotę właśnie zadają takie pytania jak ja. Stosunek chwilowy to znaczy że mąż był we mnie może 5 min bez zabezpieczenia a później w prezerwatywie . Jak kogoś uraziłam to przepraszam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ