Ciąża czy owulacja
-
Cześć, jestem tu nową, z góry przepraszam jeśli założyłam wątek nie w tym dziale. Zamiast wziąć 1 tabletkę z nowego opak tabletek antykoncepcyjnych omyłkowo wzięłam ostatnią. W następnym dniu jak się zorientowałam to wzięłam dwie. Przez tydzień miałam kilka "przytulanek" z mężem. Ósmego dnia nie wzięłam już tabletki bo postanowiliśmy z mężem że będziemy się starać o dziecko. Dziś, czyli w 10 dzień, dostałam lekkiego plemienia. Dziś również robiłam test owulacyjny i był pozytywny natomiast Beta wyszła negatywna. Zastanawiam się czy to plamienie to krwawienie implantacyjne a test owu wskazał ciążę zamiast owulacji (podobno to potrafią)? A może dziś miałam krwawienie z odstawienia a zarazem owulację? Czy wogóle to możliwe mieć krwawienie z odstawienia A zarazem owulację? Jeśli tak to czy jest szansa przy takim krwawieniu na ciążę w tym przypadku? Od wczoraj czuję napieranie w kroczu, dziś miałam stan podgorączkowy ale chyba za wcześnie żeby to przypisać ciąży? Jeśli ciąża to można jutro powtórzyć Betę czy czekać 2 doby od zagnieżdzenia zarodka
-
Poczekaj do piątku i powtórz bete. Plamienie mogło wystąpić, bo organizm zglupial, bo nie dostał tabletki, więc pomyślał że to czas na okres a test owulacyjny wyszedł ci z mega mocna kreska?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 23:30
Mutacja genu m1ap u męża
Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
15.10 3 komórki zapłodnione
19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
04.2024 inseminacja nasieniem dawcy -
Tak, kreska była nawet nieco mocniejsza od kontrolnej. Wieczorem powtórzyłam test, taki sam wynik. Przy okazji przekonałam się że tanie testy z allegro są do niczego, facelle daje niejednoznaczny wynik, dopiero test z "domowe laboratorium" pokazał piękne grube krechy
-
Ja się nie znam, ale można odstawić tabletki anty w połowie cyklu? Nie lepiej było brać do końca, zaczekać aż minie @ i wtedy się starać?
Jeżeli to jest Twój 10 dzień cyklu to wątpię żeby to była implantacja, to krwawienie i dolegliwości to raczej skutek odstawienia tabletekIgnissa lubi tę wiadomość
-
Jak może Ci progesteron wyjść wysoki skoro testy owu masz dopiero pozytywne, od pozytywnego testu owulacja może być do 48godzin dopiero po owulacji uwalnia się progesteron który najlepiej zbadać siedem dni po owulacji bo wtedy ma największa wartość. Na pewno w ciąży nie jesteś, no bo jak z takim progesteronem. Zacznijcie stracac się od kolejnego cyklu, a nie ze tu tak po prostu odstawiasz anty w połowie cyklu organizm nie wie co robić wtedy
Ignissa lubi tę wiadomość
Mutacja genu m1ap u męża
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
hanka cyganka wrote:Czytałam na innych forach że bywa że testy owu wychodzą pozytywne przez 6 a nawet 10 dni, nawet mimo małego progesteronu, jakiś lekarz stwierdził że są niemiarodajneStarania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Hanka cyganka ja bym na twoim miejscu trochę zestopowała. Też brałam kiedyś tabletki anty i takie plamienie jest na porządku dziennym bo też kiedyś przestałam tak brać. Organizm był przyzwyczajony do tabletek anty i miałaś dany tryb cyklu. Przez to że skończyłaś brać tabletki w połowie op. organizm dostał "szoku" i tak się właśnie dzieje. Także spokojnie
Ignissa lubi tę wiadomość
-
hanka cyganka wrote:W sensie że po tych 7 dniach jest niski. Czyli u jednych się testy sprawdzają a u innych wskazują owulację mimo że potem wychodzi że przy tak niskim progesteronie nie mogło dojść do owu?
Daj sobie spokój z tym cyklem, nie kombinuj, nie rozkminiaj. Zacznijcie starać się normalnie od następnego cyklu.Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
hanka cyganka wrote:Ok, wyluzuję bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Sporo się dowiedziałam. Robiony teraz owulacyjny wyszedł negatywnyMutacja genu m1ap u męża
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️