Ciąza czy polip czy coś gorszego?
-
19 listopada miałam pierwszy dzien miesiaczki, 3 grudnia byłam na kontrolnej wizycie u ginekologa. Co usłyszałam? " o mamy tu ciążę? Tu widac lewy zdrowy jajnik, a tu prawy i cialko zolte widoczne, z tego byłaby ta ciaza. Wygląda na wczesna prawidlowo rozwijajaco się ciążę " Ja mowie, ze chyba nie, zdziwiona. Kochaliśmy się z mężem zaraz po okresie i nie sądzę, żeby była z tego ciąża. A on" to proszę się oswajać z ta myślą". Zmierzył coś widocznego na 10x18 mm. Potem duma i mowi, ze pewnie polip i juz mi skierowanie do szpitala wypisywał, a potem jednak zrezygnował i kazal przyjść po okresie i kupić test hpv to zrobimy. Zrobiłam test ciążowy dzis i wyszedł negatywny. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Idę do innego lekarza, ale najwcześniej za 2 tygodnie. Czekam tez na cytologie. Czy mam szanse na ciążę z tego co on widzial? Czy jednak to coś innego. Czy można pomylić ciążę z polipem?
-
Zdecydowanie inny lekarz! Ten, sam nie był pewien co widzi. Zanim trafisz do kogoś innego za te 2 tygodnie wykonaj z krwi badanie beta hcg - rozwiejesz wszelkie wątpliwości co do ciąży. Wynik jest zwykle tego samego dnia, szkoda czekania, nerwów i domysłów.
Pauli888 lubi tę wiadomość
-