X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąza czy polip czy coś gorszego?
Odpowiedz

Ciąza czy polip czy coś gorszego?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pauli888 Nowa

Wysłany: 6 grudnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 listopada miałam pierwszy dzien miesiaczki, 3 grudnia byłam na kontrolnej wizycie u ginekologa. Co usłyszałam? " o mamy tu ciążę? Tu widac lewy zdrowy jajnik, a tu prawy i cialko zolte widoczne, z tego byłaby ta ciaza. Wygląda na wczesna prawidlowo rozwijajaco się ciążę " Ja mowie, ze chyba nie, zdziwiona. Kochaliśmy się z mężem zaraz po okresie i nie sądzę, żeby była z tego ciąża. A on" to proszę się oswajać z ta myślą". Zmierzył coś widocznego na 10x18 mm. Potem duma i mowi, ze pewnie polip i juz mi skierowanie do szpitala wypisywał, a potem jednak zrezygnował i kazal przyjść po okresie i kupić test hpv to zrobimy. Zrobiłam test ciążowy dzis i wyszedł negatywny. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Idę do innego lekarza, ale najwcześniej za 2 tygodnie. Czekam tez na cytologie. Czy mam szanse na ciążę z tego co on widzial? Czy jednak to coś innego. Czy można pomylić ciążę z polipem?

• Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie inny lekarz! Ten, sam nie był pewien co widzi. Zanim trafisz do kogoś innego za te 2 tygodnie wykonaj z krwi badanie beta hcg - rozwiejesz wszelkie wątpliwości co do ciąży. Wynik jest zwykle tego samego dnia, szkoda czekania, nerwów i domysłów.

Pauli888 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ