Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża-heparyna-INR
Odpowiedz

Ciąża-heparyna-INR

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martyna91 Znajoma

Wysłany: 28 września 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Staraczki,
    Potrzebuję Waszego wsparcia i porady. Moje starania trwają 3 lata, w tymroku straciłam dwie ciążę. Po tym postanowiłam zmienić lekarza i obecny wysłał mnie na wszystkie dostępne badania, za które zapłaciłam fortunę. Wyszło parę mutacji i innych zaburzeń.
    Dostałam metafolin 1000 mg, acard 150 mg i regulatory homocysteiny na stałe. Obecnie jestem w 12 tyg ciąży.
    Moja sytuacja jest nieciekawa, wyniki takie sobie ale główny problem to wskaźnik INR. W 6 tyg wynosił 0,96 i od tamtej pory spada, pomimo przyjmowania heparyny. Ponawiam wyniki co 2 tyg i 16.09 wynosił 0.92 a dziś już 0.85.
    Jestem załamana. Przepływy z wizyty 17.09 tragiczne. Ciąża zagrożona.
    Miało być lepiej po zwiekszonej heparynie z dawki 0.6 na 0.8 a jest jeszcze gorzej.
    Tracę nadzieję, że się uda.
    Czy któraś z Was miała podobnie i ten wskaźnik podskoczył i przepływy sie poprawiły? Dajcie mi nadzieję.

• Martyna91 Znajoma

Wysłany: 28 września 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Up

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ