X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża i obawy
Odpowiedz

Ciąża i obawy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marty.Na Ekspertka

Wysłany: 11 marca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey! Wróciłam po długiej przerwie z aktualuzacją. Po zastrzyku udało mi się zajść w ciążę. To znaczy, wszystko na to wskazuje. Zrobiłam z siedem testów, gdzie na wszystkich pojawiała się druga kreska. Dziś mam 18 dzień po zastrzyku. Dodam, że w sobotę byłam na becie, która wynosiła 68,60. Lekarz napisał mi, że to wczesna ciąża. Zrobiłam kolejną betę wczoraj i wynosiła 104,60. Jedna znajoma mi napisała, że niedobrze rośnie, zmartwiło mnie to bardzo. Lekarz napisał mi, że rośnie całkiem dobrze, że mam się nie martwić, bo ma rosnąć. Idę na kolejną betę jutro. Za tydzień w środę idę na USG, bo napisał mi, że dopiero we wtorek za tydzień będzie coś widać. Czy jest to już jakiś powód do niepokoju?

MoniaB lubi tę wiadomość

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    - Łuszczyca (Daivobet)

💊
    - Omega3
    - Witamina D
    - Magnez
    -TENfertil ON

♀️
    - Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka
    - Subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)
    - PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    - Witamina D
    - Omega 3
    - Magnez
    - Witamina B6 i B12
    - Aktywny kwas foliowy Neofolic
    - Ogestan 4000

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

⏳02.06.25'- wizyta u doktor Janosz
  • sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: 11 marca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Internecie są kalkulatory bety, sprawdzają przyrost.
    Mimo wszystko ja bym bardziej zaufała lekarzowi i starała się jak najmniej stresować - stres w niczym Ci aktualnie nie pomoże, a może zaszkodzić 😭
    Trzymam kciuki, żeby wszystko rozwijało się jak należy 🤞

Marty.Na lubi tę wiadomość

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023

ona:
    - suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
    - badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
    - regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
    - brak chorób przewlekłych
    - walka ze stresem

on:
    - suplementacja - wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli
    - WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
    - badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
    * morfologia 2% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0%
    * ruchliwość B 29 % -> 11,5 %
  • MartaP29 Znajoma

Wysłany: 13 marca, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, stres w niczym nie pomaga tylko szkodzi. Dlatego mniej stresu i trzeba włączyć pozytywne myślenie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ