SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ciąża niski progesteron i luteina
Odpowiedz

ciąża niski progesteron i luteina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie,
    Mam pytanie odnośnie luteiny.

Jednak najpierw napiszę po kolei jak wyglądały moje wyniki. Tydzień temu zrobiłam beta hcg z krwi i progesteron. Beta wyniosla 164, progesteron 28,8. Powtórzyłam badanie w czwartek i beta wynosiła 1370 natomiast progesteron spadł do 9,92, co mnie bardzo zmartwiło. Dziś rano powtórzyłam progesteron wyszedł 17,5 przy normie 16,42-48, beta 1878. Dostałam od lekarza luteinę i duphaston. Mam do Was pytanie, czy któraś orientuje się czy przy takim wyniku progesteronu mam szansę utrzymać ciążę? Z tego co powiedziała p. ginekolog jestem w 5tc, pęcherzyk jest widoczny w macicy ma ok 4mm. Bardzo się martwię bo długo starałam się o ciążę.

Będę wdzięczna za informację .

pozdrawiam

Maracuja
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja dobrzeze odstalas duza dawke prog amietaj ze progesteron skacze w ciagu dnia .. i moze trafilas na spadek..a luteina i dupek pomoga tym zeby prog tak bardzo nie wariowal :)
    trzymam kciuki

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aniu.

Mam jeszcze jedno pytanie czy orientujecie się czy przy zmianiach w piersiach - mam 2 guzki w obu piersiach ( najprawdopodobniej gruczolakowłókniaki określone w skali jako birads 3) branie hormonów typu luteina jest bezpieczne??

Maracuja
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ