Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ciąża niski progesteron i luteina
Odpowiedz

ciąża niski progesteron i luteina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie,
    Mam pytanie odnośnie luteiny.

Jednak najpierw napiszę po kolei jak wyglądały moje wyniki. Tydzień temu zrobiłam beta hcg z krwi i progesteron. Beta wyniosla 164, progesteron 28,8. Powtórzyłam badanie w czwartek i beta wynosiła 1370 natomiast progesteron spadł do 9,92, co mnie bardzo zmartwiło. Dziś rano powtórzyłam progesteron wyszedł 17,5 przy normie 16,42-48, beta 1878. Dostałam od lekarza luteinę i duphaston. Mam do Was pytanie, czy któraś orientuje się czy przy takim wyniku progesteronu mam szansę utrzymać ciążę? Z tego co powiedziała p. ginekolog jestem w 5tc, pęcherzyk jest widoczny w macicy ma ok 4mm. Bardzo się martwię bo długo starałam się o ciążę.

Będę wdzięczna za informację .

pozdrawiam

Maracuja
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja dobrzeze odstalas duza dawke prog amietaj ze progesteron skacze w ciagu dnia .. i moze trafilas na spadek..a luteina i dupek pomoga tym zeby prog tak bardzo nie wariowal :)
    trzymam kciuki

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aniu.

Mam jeszcze jedno pytanie czy orientujecie się czy przy zmianiach w piersiach - mam 2 guzki w obu piersiach ( najprawdopodobniej gruczolakowłókniaki określone w skali jako birads 3) branie hormonów typu luteina jest bezpieczne??

Maracuja
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ