ciąża po antykoncepcji
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPlonosc wraca natychmiast - to opinia mojej ginekolog.
Cykle bezowulacyjne sie pewnie moga zdarzyc, antykoncepcja nie ma nic do rzeczy, bo tylko maskuje problemy, ktore juz byly - j.w.
A ja w ciaze jak nie zaszlam, tak nie zaszlam - z anty rozstalam sie w styczniu!
Pozdrawiam! -
nick nieaktualnyJa stosowałam antykoncepcję.Mam dwójkę super szkrabów. W pierwszej ciąży byłam już 2 miesiące po odstawieniu tabletek,w drugiej po 4 miesiącach. Teraz odstawiłam tabl 7 miesięcy temu,staramy się z mężem już 4 miesiąc i na razie cisza.
Po tabl można szybko zajść w ciążę,ale to nie jest regułą.Wszystko zależy od naszego organizmu i cyklu,jest to sprawa jak najbardziej indywidualna.
Pozdrawiam i powodzenia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustysia90 wrote:mi gin powiedział, ze po poronieniu nie muszę czekać na @ tylko od razu stosować, wzięłam na 1 cykl ale chcę odstawić. Więc nie dostałam jeszcze 1 miesiączki od poronienia, mam nadzieję, ze wszystko wróci do normy.
-
nick nieaktualny
-
Mi moja ginekolog powiedziała że po odstawieniu tabletek jest najlepszy czas na zajście w ciążę, ponieważ szaleją wtedy hormony i miała rację w pierwszym cyklu starań udało się. Życzę wszystkim powodzenia w staraniach bo są duże szanse na powodzenie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja odstawiłam tabletki w maju 2012 i do tej pory nic
-
nick nieaktualny
-
mycha28 wrote:JA W KWIETNIU 2012 I CALY CZAS BEZ ZABEZPIECZENIA I TEŻ NIC
a i mój mężuś powiedział "gdybym wiedział że będa takie problemy to w życiu byś tych tabletek nie brała"Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 15:58
-
nick nieaktualnyhej!
Ja brałam Madinette przez 1,5 roku .
Odstawiłam w tym miesiącu - 5 października .
Nie mam wysokich temperatur z odstawienia ,
ciągle w granicach 36.2 - 36.4'C i żadnego plamienia .
Mam nadzieję że uda się w tym cyklu
Próbujemy !
Jak "coś" dam znać -
nick nieaktualnyrespondeca życzę powodzenia,ją dostalam 22.10 krwawienie z odstawienia,które trwało 2 dni i kolejne 2 to plamienia,27.10 mierzylam temp. i była 37' , wczoraj 36,7 a dzis 36,6. temp. spada, a mnie boli podbrzusze jak na okres myślicie, że to okres tak szybko czy może owulacja?
-
Ja odstawiłam tabletki w lutym i niestety od razu pojawiły się problemy w stylu plamienia na tydzień przed okresem, co zwiastowało niedobory hormonalne. Zaszłam w tym czasie w ciążę (bodajże 3ci cykl od odstawienia) i poroniłam dość szybko przez zbyt niski poziom progesteronu.
Po straconej ciąży wszystko się "naprawiło". Już pod koniec drugiego cyklu po poronieniu zrobiłam b. dużo badań, które wyszły książkowo i dostałam zielone światło od lekarza - mogłam znów się starać, a w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę. Jak na razie jest dobrze, ale po odstawieniu tabletek czułam, że jestem hormonalnie "zdewastowana". Momentalnie pogorszyła mi się cera, ludzie mnie nie poznawali, dopiero teraz udaje mi się z nią dojść do ładu; przetłuszczające się włosy; zmiana wagi. Inna sprawa jest taka, że brałam je nieprzerwanie przez 7 lat...
Tak nie musi być w każdym przypadku, innym kobietom antykoncepcja może pomóc szybko zajść w ciążę po jej odstawieniu. W moim przypadku narobiła trochę bałaganu. -
Powinnam też lepiej to sprawdzić, zrobić sobie "przegląd" po odstawieniu tabletek, przycisnąć lekarza o skierowanie na badania hormonalne. Teraz jestem pod lepszą opieką, ale wszystkie dziewczyny namawiam, żeby się "posprawdzały" po długotrwałym przyjmowaniu tabletek, nawet, jeśli nie mają niepokojących objawów.
-