Ciąża - proszę pomóżcie
-
e grudki, a 24 pojawiło się dużo wody z pochwy, sluz jak białko, z kawałkiem krwi, utrzymywał się do około 30, test zrobiłam 3 czerwca i wtedy napewno miałam już wzdęty brzuch ból piersi, pleców itp. Zrobiłam wtedy test superczuly pink ale wyszedł negatywny. Okres pojawił się 13-15 dpo a z początkiem krwawienia ustał, ból brzucha pleców piersi. Trwał 7 dni był przez pierwsze 3 dni obfity, potem mniej ale dalej był, krew była intensywnie czerwona. Po krwawieniu pojawił się śluz w kolorze kremowym, ale brałam probiotyk i na nowo stał się biały. 33-34 dpo zrobiłam test ciążowy znowu, zwykły z firmy diather wyszedł negatywny, tak samo jak pink 41-41 dpo. Oba testy były zrobione poprawnie z bardzo żółtego moczu. Przez ostatnie kilka tygodni źle sie czułam i mnie mdliło, nie mogłam nic zjeść. Tak samo jeśli chodzi o objawy z ostatniego tygodnia to, mdłości, ból pleców, brzucha, biegunka i przez ostatnie trzy dni skok temperatury do 36,9. ( wcześniej przez ostatnie trzy tygodnie temperatura wynosiła 36,2 około). Wczoraj robiłam badania krwi i wyszło mi zawyżone tsh. Nie robiłam bety. Czy mogę być w ciąży?
-
16 maja był stosunek, bez wytrysku w pochwie, w śluzie raczej nie płodnym, był biały z grudkami, nie jak białko, był preejakulat ale przed stosunkiem został oddany mocz, przez partnera około 3 razy, ostatni wytrysk był conajmniej dzień temu. 20 maja śluz zaczął zmieniać się w płodny, 21,22,23 na nowo był białe grudki, a 24 pojawiło się dużo wody z pochwy, sluz jak białko, z kawałkiem krwi, utrzymywał się do około 30, test zrobiłam 3 czerwca i wtedy napewno miałam już wzdęty brzuch ból piersi, pleców itp. Zrobiłam wtedy test superczuly pink ale wyszedł negatywny. Okres pojawił się 13-15 dpo a z początkiem krwawienia ustał, ból brzucha pleców piersi. Trwał 7 dni był przez pierwsze 3 dni obfity, potem mniej ale dalej był, krew była intensywnie czerwona. Po krwawieniu pojawił się śluz w kolorze kremowym, ale brałam probiotyk i na nowo stał się biały. 33-34 dpo zrobiłam test ciążowy znowu, zwykły z firmy diather wyszedł negatywny, tak samo jak pink 41-41 dpo. Oba testy były zrobione poprawnie z bardzo żółtego moczu. Przez ostatnie kilka tygodni źle sie czułam i mnie mdliło, nie mogłam nic zjeść. Tak samo jeśli chodzi o objawy z ostatniego tygodnia to, mdłości, ból pleców, brzucha, biegunka i przez ostatnie trzy dni skok temperatury do 36,9. ( wcześniej przez ostatnie trzy tygodnie temperatura wynosiła 36,2 około). Wczoraj robiłam badania krwi i wyszło mi zawyżone tsh. Nie robiłam bety. Czy mogę być w ciąży?
-
Przy krwawieniu powiedziałabym, że raczej nie.
Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości oraz możliwości czasowo-finansowe, zrobiłabym betę by wiedzieć na 100% na czym stoisz jeżeli to dalej Cię zastanawia.Kitkat lubi tę wiadomość
👱37 🧔43 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm ❤️
23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm ♥️
24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
30.06.25 - USG (12+5) 5,93cm ♥️
24.07.25 - USG (16+4) 14cm ♥️
01.09.25 - USG połówkowe (22+1) 433g ♥️
18.09.25 - USG 🤞🤞🤞
-
przy dwóch testach negatywnych 13 - 15 dpo raczej niemożliwe. co nie znaczy ze nie powinnas pójść do ginekologa i sprawdzić czy wszystko w porządku✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Pogubiona wrote:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 21:16
Ona:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Hormony, ANA, ASA, APS -✅
❗️IBS, nietolerancje pokarmowe
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
09/25: Wit i fer -kontrola, krzywa c/i, AOA, ASMA
10/25: seminogram - kontrola, KIR
❔Końcówka roku - drożność❔
Do ogarnięcia:
⬇️ antyTPO > 1000 ⬆️ ferrytyna 18 ⬇️ DFI -
A mam jeszcze pytanie. Czy jak ostatni raz mężczyzna miał wytrysk 2 dni przed stosunkiem, od tego momentu oddał mocz dwa razy, nie było wytrysku w pochwie, a śluz nie był płodny, te białe grudki się nie rozciągały, były takie kremowe. I czy zdarzyło się wam żeby dwa testy się pomyliły po tak długim czasie 35 dpo i 41 dpo? Jeden pink drugi diather bez cienia kreski. Jeszcze robiłam 10 dpo też pink i był negatywny. A to krwawinienie wtedy było poprzedzone objawami PMS i z jego początkiem objawy ustawały. Mega się stresuje czy jest jakaś szansa? Nie mam jak zrobić bety niestety, a wizyta u ginekologa nie wchodzi w grę bo wyjeżdżam.
-
Koko111 wrote:A zdarzyło wam się kiedyś żeby test 41 dpo źle wyszedł?
Nie istnieje coś takiego jak 41dpo bez ciąży. Jeśli owulacja miala miejsce 41 dni temu to ciąża jest, żadna faza lutealna nie trwa tyle dni, nie ma takiej możliwości. Chyba nie do końca wiesz jak się wyznacza owulacje w takim razie, chyba że czegoś nie rozumiem bo twoje posty są dosyć chaotyczne.
Testy negatywne tyle dni od stosunku (bo owulacja jeśli była to była pozniej) to brak ciąży, wiec w ciazy nie jesteś. Koniec, kropka, finito 🙃
Masz TSH poniżej normy, jakieś grudki w śluzie sugerujące infekcje intymną (bo być ich tam nie powinno) rozchwiane cykle i psychikę chyba też - patrząc na to ile postów o podobnej treści tu wstawiasz. Idź do lekarzy i zadbaj o siebie, bo to nie jest zdrowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 18:51
-
Którego dnia cyklu robiłaś test? 1 dzień cyklu to pierwszy dzień miesiączki. Od tego powinnaś liczyć a nie od stosunku. I zrób sobie wymaz na infekcje intymne, bo nie dość że Ty najprawdopodobniej ją masz to jeszcze Twój partner mógł się zarazić i oboje będziecie potrzebowali leczenia.👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138- czekamy na wyniki
09/25 lametta+ ovaleap -
Koko111 wrote:Test w takim razie był robiony 50 dni po stosunku i wszytsko z moją psychika dobrze tylko jestem nowa w tym temacie i staram się wszytsko jakoś ogarnąć a ostatni moje życie to jeden wielki bajzel…
Ok, w takim razie jeszcze raz - nie ma opcji że 50 dni po zaplodnieniu test wychodzi negatywny a ciąża jest. Po prostu zero % szans. To bylby już 3 miesiąc ciąży, beta hcg wtedy liczy już setki tysięcy, a test wyłapuje stężenie hcg w moczu na poziomie 10-25 mIU. Nawet najmniej czuły test tak się nie myli, nie ma takiej opcji. Po drodze jeszcze miałaś krwawienie, najpewniej miesiaczke, więc już w ogóle nie ma o czym mówić 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 20:27
-
Tylko właśnie jak to liczysz? Bo mi wychodzi że od stosunku minęło 50 dni, od owulacji do ostatniego 42 dni, od rozpoczęcia krwawienia 26 dni do zrobienia testu Pink. Czy to dalej jest niemożliwe żeby test się mylił?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 21:29
-
Jeśli stosunek był 50 dni temu, a później wystąpiła miesiączka to zaczęłaś nowy cykl, czyli nie ma możliwości, abyś była w ciąży. Jeśli po tym stosunku by nie było miesiączki a minęło tyle czasu to również nie jest możliwe aby test ciążowy po takim czasie się mylił.👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓
-