X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża w pierszym cyklu po laporoskopii ?
Odpowiedz

Ciąża w pierszym cyklu po laporoskopii ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anucha naprawde po laparo mialam sie regenerowac? Mi kazali od razu działać :)

• magdalenkaaaaa Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w pierwszym cyklu po laparotomi(cięcie jak do cesarki).
    Usunięcie ciąży pozamacicznej z lewego jajowodu.
    I jestem w ciąży zdrowej, wewnątrzmacicznej. :)
    Lekarz na pierwszym USG ciążowym mówił że owulacja była z prawego jajnika i najprawdopodobniej dlatego się udało.
    Widziałam ze kilka z Was pisało o regeneracji. Ja dostałam zalecenie że po pierwszej miesiączce już wszystko będzie zregenerowane i jeśli zajdę w ciążę to znaczy że organizm jest po prostu na nią gotowy.

mgielka1983 lubi tę wiadomość

• aja Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem już półtora roku po laparo i w dalszym ciąg nic ;/

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • anucha Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailatan, ja miałam laparo jakoś krótko przed owu i szwy mi ściągali właśnie gdy miałam owulacje. Trochę byłam obolała bo jednak trochę mi tam poprzestawiali i gin powiedział, że w tym cyklu nie, ale od następnego mamy się przytulać ze co najmniej zdwojoną siłą...

• violijka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam laparoskopie we wrzesniu 2014r. usuniecie zrostow na jajowodach.Nadal nic ale mysle ze to jest spowodowane tym ze mam PCOS I strasznie dlugie cycle mialam I totalny brak owulki.
    Mnie tez lekarze mowili zeby odrazu sie starac ale ja bylam strasznie obolala I troche sie staralismy ale jesli nie ma owu to I tak sie nic nie da.

58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko, że ja miałam owulacje juz w pierwszym cyklu po lapo.. znaczy cykl mi sie zaczal , 5 dnia cyklu mialam lapo i teraz ciagle mam ten sam cykl.. owu byla w 28 dniu cyklu 9 stycznia.. do dzis okresu nie mam, we wtorek sie testuje, chyba ze przyjdzie @ ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh i okres mnie wyprzedił, wiec pierwszy cykl po lapo odpada.. ale najwazniejsze ze ruszylo :) ten okres po lapo jest teraz bardzo obfity i wyjatkowo bolesny..

• anucha Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailatan, to będziemy razem testować w serduszkowym lutym;) Będzie dobrze:)

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wybieram w lutym na laparoskopię... sprawdzenie drożności, podejrzenie wodniaka jajowodu :/

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • mgielka1983 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja też jestem po laparoskopii -dokładnie 22.01 miałam usuwaną ciążę pozamaciczną jajowodową lewostronną ,od wczoraj mam już @ ...jakaś boleśniejsza była ale z prawej strony :/ Po 16.02 mam odebrać wynik histopatologiczny i umówić się na wizytę do gina.Też bardzo bym chciała aby dano zielone światełko i można by było zacząć starania :(

08.11.2001 mama 2 bliźniaczek w niebie [*]
    19.09.2002 synuś Dawidek :)

CP-22.01-2015
    CP-09.03.2017-9 tydz (*)syn, usunięcie drugiego jajowodu.
  • emilkaaa Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ja miałam laparoskopie w grudniu 14dc. Usuneli mi dwie torbiele i sprawdzali drożność jajowodów. Lekarz nic mi nie mówił kiedy mogę współżyc, ale ja wolałam zaczekać do miesiączki, poza tym bardzo mnie bolało. @ dostałam 28dni po laparoskopii a na wizycie kontrolnej lekarz powiedział żeby już działać. Jednak sie nie udało. Wierzę, że luty będzie tym szczęśliwym miesiącem. Za Was Staraczki też trzymam kciuki :)

• kat Nowa

Wysłany: 8 marca 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja zaszłam w ciąże w 2 cyklu po laparoskopii torbieli dermoidalnej jajnika.
    Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Klara a jaki powod laporoskopii byl u Ciebie? Mi powiedzieli ze mam poł roku po aby zajsc w ciaze z kazdym miesiacem bedzie coraz trudniej.. mam PCO..
    dlaczego masz tylko pół roku??

• ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laparo w grudniu, udroznienie jajowodow. Niczego więcej nie znaleźli. Teraz leci 3cs i zobaczymy... ale jakoś bez większych nadziei. Co do starania się to po laparo jest badanie kontrolne i wtedy lekarz powinien określić czy wszystko jest ok i czy można współżyć bez obaw. Ja nie wytrzymałam i pierwsze serducho było jakieś 4dni po laparo. Ale zalecenie zawsze jest by starać się tak szybko jak tylko się da.

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    dlaczego masz tylko pół roku??
    hmm tak powiedzili w szpiatlu.. ze efekt laparoskpii jest do pol roku, potem znowu jest coraz gorzej.. jajniki juz tak pracowac nie beda.. leci moj 3 cykl.. tym razem z clo i pregnylem, udalo sie wyhodowac 2 pecherzyki po jednym na kazdym jajniku, pekly.. czekam na efekty.. za tydzien testuje..

• naataszaa Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po ciąży pozamacicznej wykonanej w październiku 9tc rozerwalo mi jajowod i ogólnie o maly wlos i bym się przekrecila (ciecie jak do cesarki) odczekalam miesiąc i zaczelam działać. Teraz jest mój 4 cykl staran. Dzis byłam na krwi, bo rano na teście plytkowym zauwazylam delikatny cień. Wyniki beda o 15. Pozdrawiam i powodzenia życzę:)

Dlaczego właściwie tęsknimy za tymi, którzy w gruncie rzeczy nie mogą za Nami tęsknić. ... ?
    Aniołek 9tc [*] 07/10/2014 (ciąża pozamaciczna)
    Aniołek 5tc [*] 13/05/2015 (ciąża biochemiczna)
    Aniołek 7tc [*] 05/12/2016 (ciąża biochemiczna)
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ