Ciąża w pierszym cyklu po laporoskopii ?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja jestem w pierwszym cyklu po laparotomi(cięcie jak do cesarki).
Usunięcie ciąży pozamacicznej z lewego jajowodu.
I jestem w ciąży zdrowej, wewnątrzmacicznej.
Lekarz na pierwszym USG ciążowym mówił że owulacja była z prawego jajnika i najprawdopodobniej dlatego się udało.
Widziałam ze kilka z Was pisało o regeneracji. Ja dostałam zalecenie że po pierwszej miesiączce już wszystko będzie zregenerowane i jeśli zajdę w ciążę to znaczy że organizm jest po prostu na nią gotowy.mgielka1983 lubi tę wiadomość
-
Ailatan, ja miałam laparo jakoś krótko przed owu i szwy mi ściągali właśnie gdy miałam owulacje. Trochę byłam obolała bo jednak trochę mi tam poprzestawiali i gin powiedział, że w tym cyklu nie, ale od następnego mamy się przytulać ze co najmniej zdwojoną siłą...
-
Ja mialam laparoskopie we wrzesniu 2014r. usuniecie zrostow na jajowodach.Nadal nic ale mysle ze to jest spowodowane tym ze mam PCOS I strasznie dlugie cycle mialam I totalny brak owulki.
Mnie tez lekarze mowili zeby odrazu sie starac ale ja bylam strasznie obolala I troche sie staralismy ale jesli nie ma owu to I tak sie nic nie da. -
nick nieaktualnyNo tylko, że ja miałam owulacje juz w pierwszym cyklu po lapo.. znaczy cykl mi sie zaczal , 5 dnia cyklu mialam lapo i teraz ciagle mam ten sam cykl.. owu byla w 28 dniu cyklu 9 stycznia.. do dzis okresu nie mam, we wtorek sie testuje, chyba ze przyjdzie @ ...
-
nick nieaktualny
-
Witam ja też jestem po laparoskopii -dokładnie 22.01 miałam usuwaną ciążę pozamaciczną jajowodową lewostronną ,od wczoraj mam już @ ...jakaś boleśniejsza była ale z prawej strony Po 16.02 mam odebrać wynik histopatologiczny i umówić się na wizytę do gina.Też bardzo bym chciała aby dano zielone światełko i można by było zacząć starania08.11.2001 mama 2 bliźniaczek w niebie [*]
19.09.2002 synuś Dawidek
CP-22.01-2015
CP-09.03.2017-9 tydz (*)syn, usunięcie drugiego jajowodu. -
Witam Ja miałam laparoskopie w grudniu 14dc. Usuneli mi dwie torbiele i sprawdzali drożność jajowodów. Lekarz nic mi nie mówił kiedy mogę współżyc, ale ja wolałam zaczekać do miesiączki, poza tym bardzo mnie bolało. @ dostałam 28dni po laparoskopii a na wizycie kontrolnej lekarz powiedział żeby już działać. Jednak sie nie udało. Wierzę, że luty będzie tym szczęśliwym miesiącem. Za Was Staraczki też trzymam kciuki
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam laparo w grudniu, udroznienie jajowodow. Niczego więcej nie znaleźli. Teraz leci 3cs i zobaczymy... ale jakoś bez większych nadziei. Co do starania się to po laparo jest badanie kontrolne i wtedy lekarz powinien określić czy wszystko jest ok i czy można współżyć bez obaw. Ja nie wytrzymałam i pierwsze serducho było jakieś 4dni po laparo. Ale zalecenie zawsze jest by starać się tak szybko jak tylko się da.
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:dlaczego masz tylko pół roku??
-
Hej, jestem po ciąży pozamacicznej wykonanej w październiku 9tc rozerwalo mi jajowod i ogólnie o maly wlos i bym się przekrecila (ciecie jak do cesarki) odczekalam miesiąc i zaczelam działać. Teraz jest mój 4 cykl staran. Dzis byłam na krwi, bo rano na teście plytkowym zauwazylam delikatny cień. Wyniki beda o 15. Pozdrawiam i powodzenia życzęDlaczego właściwie tęsknimy za tymi, którzy w gruncie rzeczy nie mogą za Nami tęsknić. ... ?
Aniołek 9tc [*] 07/10/2014 (ciąża pozamaciczna)
Aniołek 5tc [*] 13/05/2015 (ciąża biochemiczna)
Aniołek 7tc [*] 05/12/2016 (ciąża biochemiczna) -