Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża w pierszym cyklu po laporoskopii ?
Odpowiedz

Ciąża w pierszym cyklu po laporoskopii ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest ktoś kto cieszy sie takim szczesciem ?

Lena87 lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tobie sie udalo ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem.. okaże się za kilka dni. .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po laparoskopii 8 miesięcy i nadal nic

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara a jaki powod laporoskopii byl u Ciebie? Mi powiedzieli ze mam poł roku po aby zajsc w ciaze z kazdym miesiacem bedzie coraz trudniej.. mam PCO..

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam laparoskopowo usuwany jeden jajowód.. nadal nic ale jestem dobrej myśli :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez:) ale czekam na dobre wiesci ze komus sie udalo w pierwszym cyklu no dobra chociaz w drugim lub trzecim ? Ja jestem dzis w 6 dniu po owulacji.. ktora widzialam sama na monitoringu.. tylko ze ten cykl po lapo byl i jest dziwny.. ale to wg mojej lekarki normalne.. lapo mialam w 5 dniu cyklu na samej koncowce okresu.. w 11 dniu cyklu po operacji juz nic nie bylo widac jeszcze.. w 21 dniu cyklu pojawil sie ok 18 mm pecherzyk.. mial peknac niebawem , tymczasem pojawilam sie u lekarki w 28 dniu cyklu a on sobie wlasnie peknal.. i przytulalismy sie z narzeczonym jeszcze tego dnia, ale co z tego wyjdzie nie wiadomo :) Lekarka mowila ze cienkie endometrium ale ale cuda sie zdarzaja i z calej sily wierze w ten cud :)

Aleksia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja mam pco i z tego powodu byla laporoskopia wykonywana..

• olka30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało w drugim cyklu po laparoskopii.. W pierwszym zazwyczaj organizm dopiero dochodzi do siebie, ale życzę ci powodzenia :)

Kaśka, Aleksia85 lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dałas nadzieje :) super, gratuluje Tobie :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam torbiel endometrialną, blokowała mi owulację. Torbiel w maju usunięta a ciąży nadal brak. Myślę, że do końca stycznia będę miała wyniki wszystkich badań moich i męża i będziemy wiedzieli co i jak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W październiku mialam usuwana ciążę pozamaciczna oraz jajnik bo byl guz a w jajowodzie ciąża, teraz sie udało, lekarze zalecają 3 miesiące odczekać aby w srodku sie zagoilo oczywiście po każdym zabiegu trzeba sprawdzić czy wszystko ok, ja mialam cięcie jak do cesarki

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 ale widze ze sie udalo i dzidzius rosnie:) jak sie czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało ale jestem pełna obaw :/ Wiem powinnam sie cieszyć ale wiesz jak to jest , ja w ciąży pozamacicznej prawie jedną nogą na tamten świat poszłam przez konowałów z miejskiego szpitala , czuję się dobrze mam luteinę na podtrzymanie , lekarz powiedział że może być to zasługa kwasu foliowego któy zaczęłam brać od owulacji . Wam również życzę szybkiego maluszka

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Ja miałam torbiel endometrialną, blokowała mi owulację. Torbiel w maju usunięta a ciąży nadal brak. Myślę, że do końca stycznia będę miała wyniki wszystkich badań moich i męża i będziemy wiedzieli co i jak :)

Ja mialam z tego samego powodu. ROk temu w lutym i nic... 1 IMSI i tez nic.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    lekarz powiedział że może być to zasługa kwasu foliowego któy zaczęłam brać od owulacji . Wam również życzę szybkiego maluszka

Kwas filiowy pomaga w zajściu w ciążę? :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lipcu laparoskopia usuwanie torbieli endometrialnej nadal brak ciąży.

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia85 wrote:
    Kwas filiowy pomaga w zajściu w ciążę? :)
    Nie mam pojęcia ale widzę po wykresach ze dziewczyny biorą i lekarz też mówił więc coś w tym może być, słyszałam ze dobrze brać witaminy dla przyszłych matek jak np falvit mama czu fembion, w ciąży trzeba kontynuować oczywiście

• olka30 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy nie pomaga zajść w ciążę tylko ma chronić dziecko przed wrodzonymi wadami cewy nerwowej, dlatego powinno się go zacząć brać min. 3 mies. przed planowaną ciążą.

Aleksia85, mgielka1983, Deyansu lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • anucha Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pierwszym cyklu po laparo miałam się regenerować więc była wstrzemięźliwość;) Drugi cykl wielkie nadzieje i niestety malpiszon, teraz probuje 3 cykl po laparo, ide w przyszlym tyg. do gina i zobacze co powie.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ