X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża z jednym jajowodem
Odpowiedz

Ciąża z jednym jajowodem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ciągle_na_coś_czekam Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Czy są tu Panie, które zaszły w ciążę mając tylko jeden jajowód, a owulacja była z jajnika po przeciwnej stronie? Czy jest szansa, że lewy jajowód "wyłapie" komórkę jajową z prawego jajnika?

• Asiekk Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest sytuacja taka, że mam lewy jajowód niedrożny a prawy drożny. Do tej pory owulacje mialam z lewego jajnika, więc tu odnalazła się przyczyną braku ciąży. Natomiast jestem teraz w cyklu, w którym mialam stymulowana owulacje CLO i jak się okazało mialam super owulacje na prawym jajniku. Wiec zobaczymy czy to owocny cykl 🥰

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ