Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś 14 dpo, 25 dc. Dalej mam dużo kremowego śluzu, czasem zakłuje jajnik - raz mocniej, raz lżej i od dwóch dni bolą piersi. Jak do wtorku nie dostanę okresu, to zatesuję. 12 dpo był negatywny. Nadzieja się leciutko tli. Zobaczymy. 😊👧 27
TSH 0,839 µIU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
AMH 1,97 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
+ Feminum Pregna i FertilSafe Plus
🆘️ endometrioza powierzchniowa na lewym jajniku
11 cs -
Ja jak się dowiem o ciąży mam zrobić panel tarczycowy i wysłać lekarce smsa z wynikami, wtedy zadecyduje co dalej z dawką.Maalwii wrote:Znam to tycie i puchnięcie bez powodu.. 🙈 też brałam parę lat temu letrox 50 ale też mi go odstawiono bo już było dobrze i nie trzeba.. 😐 i teraz z myślą że zaczynamy się z mężem starać poszłam zbadać właśnie TSH a tam wynik 3,87 (teraz spadło do 2,12) 🙈 po miesiącu brania na nowo euthyroxu oszalał mi cykl bo miałam tylko 24 dni pozniej 25 a teraz już cały czas po 26 dni (gdzie zawsze miałam po 28 dni) i nie mam już takich skrzepów jak kiedyś jest po prostu krew 🙂 teraz moją endo mi powiedziała że jak dowiem się o ciąży to 1,5 tabletki mam brać
W przyszłym miesiącu idę badać TSH, ferrytynę i idę do niej na kontrolną wizytę plus zapytam jeszcze o tą prolaktynę 🙂 ciekawa jestem na jakim poziomie będzie teraz TSH 🤔
To kłucie to wygląda u mnie tak samo ale to może przez płyn pęcherzykowy i nie koniecznie że to na @ 🙂
O proszę a to leczenie jakoś długo trwa?
Leki na zatoki biorę już od lipca, jak nie będę w ciąży mam zrobić ponownie tomograf za jakiś czas. A jak będę to po prostu umówić się na wizytę bez badania. To być może na tle alergicznym. Wolałabym nie brać bo jak mówię - nic mnie nie boli, czasem tylko czułam się lekko "przytkana" gdzieś w środku, ale laryngolog twierdzi, że lepiej leczyć. -
Basiax wrote:Ja jak się dowiem o ciąży mam zrobić panel tarczycowy i wysłać lekarce smsa z wynikami, wtedy zadecyduje co dalej z dawką.
Leki na zatoki biorę już od lipca, jak nie będę w ciąży mam zrobić ponownie tomograf za jakiś czas. A jak będę to po prostu umówić się na wizytę bez badania. To być może na tle alergicznym. Wolałabym nie brać bo jak mówię - nic mnie nie boli, czasem tylko czułam się lekko "przytkana" gdzieś w środku, ale laryngolog twierdzi, że lepiej leczyć.
Mega fajnie że masz też możliwość przez telefon się poradzić 😉 też jak się dowiem to będę badać od razu żeby sprawdzić jak to wygląda
No jeśli tak stwierdził to trzeba brać 😉 mam nadzieję że szybko Ci to przejdzie bez żadnych powikłań i za niedługo zobaczymy kreseczki ⏸️🍀M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,78 ✅
Ft3: 3,13 ✅
Ft4: 1,05 ✅
Ferrytyna: 19,49 ❗
Prolaktyna: 22,32 ❓
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Dziewczyny kolejny dzień mam mdłości, tylko ból głowy już przeszedł. Nie ma moich wyników bety i oroga z wczoraj więc będą dop w poniedziałek... Nie mam też żadnego testu w domu. Zwariuje do poniedziałku za tymi wynikami :p
Basiax lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od: 04.2024
Ona mi pierwsza pokazała księżyc
i pierwszy śnieg na świerkach,
i pierwszy deszcz. -
Basiax wrote:O tak. Muszę wyluzować ale to "bulgotanie" w brzuchu które mam , kojarzy mi się tylko z okresem. Zobaczymy za pewien czas🙈🙈
A obyś zaskoczyła się pozytywnie 😉
Wierzę że się uda 🫶🏼M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Anulinka123 wrote:Dziewczyny kolejny dzień mam mdłości, tylko ból głowy już przeszedł. Nie ma moich wyników bety i oroga z wczoraj więc będą dop w poniedziałek... Nie mam też żadnego testu w domu. Zwariuje do poniedziałku za tymi wynikami :p
Moze podjedź do jakiejś apteki po test?
Witynja lubi tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
⏳️ 2 cykl syymulowany - aromek + ovitrelle
🤷♂️ listpad 2025 - bardzo zle wyniki badania nasienia - OAT, diagnostyka i walka o poprawe
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Anulinka123 wrote:Dziewczyny kolejny dzień mam mdłości, tylko ból głowy już przeszedł. Nie ma moich wyników bety i oroga z wczoraj więc będą dop w poniedziałek... Nie mam też żadnego testu w domu. Zwariuje do poniedziałku za tymi wynikami :p
Gdzie robiłaś badania? Niektóre dziewczyny miały wyniki nawet o 23 😉
Ale tak jak stokroteczka skoczyłbym po test 😃M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Robiłam wczoraj rano w przychodni, od nich odbiera diagnostyka, i podejrzewam że skoro nie ma ich do teraz to już nie będzie ich do poniedziałku... W życiu bym nie pomyślała że tyle to potrwa.
Testu już nie kupię, bo jestem z niewielkiej miejscowości, a u nas w powiecie zlikwidowano dyżury aptek... A rossmany do 18.Starania o drugie 👶 od: 04.2024
Ona mi pierwsza pokazała księżyc
i pierwszy śnieg na świerkach,
i pierwszy deszcz. -
Na bol glowy jeszcze zimne okłady pomagają. Jesli lekarz wie o ciazy i mowi ze lek jest bezpieczny to inna sytuacja niz branie na wlasna rekeEliora wrote:Tzn ja biorę cały czas steryd, lekarka powiedziała że można no i clatexo. Ale dziś to już jakieś apogeum.
Teraz wzięłam prysznic i polałam sobie ciepła wodą po głowie i pomasowałam i jest ciut lepiej
Kolejna sprawa jest taka, ze co innego zazywanie jakiegos leku w 3 trymestrze kiedy dziecko nabiera tłuszczyku a co innego w 1 trym kiedy tworzone sa kluczowe narzady j uklad nerwowy. Wszystkie leki najlepiej konsultowacSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
11 dpo, biel ⚪ ☹️31👩🏼& 36👨
9cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
Estradiol (E2) 26,30 pg/ml
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
💊 Aliness magnez potas B6 -
Ounai wrote:Na bol glowy jeszcze zimne okłady pomagają. Jesli lekarz wie o ciazy i mowi ze lek jest bezpieczny to inna sytuacja niz branie na wlasna reke
Kolejna sprawa jest taka, ze co innego zazywanie jakiegos leku w 3 trymestrze kiedy dziecko nabiera tłuszczyku a co innego w 1 trym kiedy tworzone sa kluczowe narzady j uklad nerwowy. Wszystkie leki najlepiej konsultowac
Pytałam lekarki i laryngologa można brać i metmin i clatexo
Chociaż w Google pisze różnie. Ale wrzuciłam w czat i niby jest bezpieczny.
Więc lepiej nie będę stosować
Psiknęłam wczoraj tylko raz więc nic nie powinno być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 07:42

👩 30 lat (PCOS, IO)
👨 37 lat
🌼 Córka – 4 lata
💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
💊 Lametta + Ovitrelle
🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu
🩷 CS2:
• 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
• 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
• 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
• 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
• 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
• 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
• 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
• 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛
📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍
Psalm 62,6
„Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
bo od Niego pochodzi moja nadzieja.” -
Jeszcze może nic straconegoSeabird wrote:11 dpo, biel ⚪ ☹️
moja przyjaciółka dopiero po 3 dniach od planowanej miesiączki ujrzała dwie kreski i to blade 
Także jest nadzieja, a jeśli jednak się nie udało, to w końcu na pewno zobaczysz piękne dwie kreseczki. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 08:28
Seabird lubi tę wiadomość
-
Basiax wrote:Jeszcze może nic straconego
moja przyjaciółka dopiero po 3 dniach od planowanej miesiączki ujrzała dwie kreski i to blade 
Także jest nadzieja, a jeśli jednak się nie udało, to w końcu na pewno zobaczysz piękne dwie kreseczki. 😊
Dziękuję ❤ Niestety przez 8 cykli nic nie zaskoczyło, nawet na chwilkę, także nie mam już nadziei na ten. Ale nie mam czasu się poddawać, walczymy dalej w kolejnym miesiącu.31👩🏼& 36👨
9cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
Estradiol (E2) 26,30 pg/ml
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
💊 Aliness magnez potas B6 -
Testowanie też mam na 24.10, trzymam za nas kciuki, Maalwii, Stokroteczka25, oby był to nasz szczęśliwy dzień 🥹😍Maalwii wrote:Też mam taki plan 24-25 pierwszy test 😁 czyli jedziemy na tym samym wózku 🤣
Nie mogłam się dziś powstrzymać, zrobiłam test i biel… ale wiem, jeszcze dużo za wcześnie 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 09:09
Maalwii, Witynja lubią tę wiadomość
27👩🏻❤️🧑🏻31
Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (9 cs ⏳)
👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
Ft4: 1,36 ✅
Owulacje potwierdzone u gin ✅
Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
Cytologia ✅
🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
Ruchliwość plemników: 60%✅
Suplementacja:
👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
🧑🏻Pregna ON -
Obudziłam się o 2 w nocy, znowu jakieś dziwne sny miałam i tak duszno mi było, że nie mogłam zasnąć, mąz musiał podkręcic rekuperację. W końcu kęczyłam się do 4 i dopiero zasnęłam. Chłop twoerdzi ze cycki napuchły, ale mnie się wydaje, że jednak sobie wkrecam.SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Miałam dziś to samo, baaardzo dziwne sny, obudziłam się około 3 i nie mogłam spać, maiłam jakieś dziwne myśli o testach i ciąży… dodatkowo chciało mi się pić, gdzie w nocy mi się to nie zdarzało, ale myślę że to wszystko to progesteron 😏Ounai wrote:Obudziłam się o 2 w nocy, znowu jakieś dziwne sny miałam i tak duszno mi było, że nie mogłam zasnąć, mąz musiał podkręcic rekuperację. W końcu kęczyłam się do 4 i dopiero zasnęłam. Chłop twoerdzi ze cycki napuchły, ale mnie się wydaje, że jednak sobie wkrecam.
Ja jeszcze przed staraniami jak mi cyce napuchły to mówiłam że pewnie jestem w ciąży i mąż się śmieje że już milion razy powinnam być jakby objawem były tylko cyce 😂27👩🏻❤️🧑🏻31
Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (9 cs ⏳)
👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
Ft4: 1,36 ✅
Owulacje potwierdzone u gin ✅
Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
Cytologia ✅
🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
Ruchliwość plemników: 60%✅
Suplementacja:
👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
🧑🏻Pregna ON -
Ja jestem 9dpo albo 10dpo i biel dzisiaj... Testowałam facelle, a one są dosyć czułe... obudziłam się ze wszystkimi objawami nadchodzącej małpy, więc nadzieja na ten cykl jest już coraz mniejsza 😞 zatesuje jeszcze jutro i we wtorek i odstawiam dupka...
W kolejnym cyklu zrobię sobie AMH i zobaczymy, czy jest czas na zwlekanie. Mąż miał zrobić badanie nasienia, ale brał antybiotyk i czytałam, żeby odczekać minimum miesiąc. Także następny cykl znowu będzie w zawieszeniu, jeśli chodzi o diagnostke... A jak nie wyjdzie w tym roku, to w styczniu zapisuje się na drożność jajowodów. Mam ochotę odpuścić i żyć życiem bez starań, ale jakiś wewnętrzny głos mowi, walcz i szukaj przyczyny...▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Niestety ja też się zawiodłam po wczorajszej wizycie. Nic nowego się nie dowiedziałam a na dodatek zostałam odesłania do Krakowa. No to albo idę do kogoś kto się na tym zna żeby mnie poprowadził albo nie wiem. Dziwne podejście.. 🤷Ola5555 wrote:No to witam podkarpacie!
Ponoć on właśnie jest dobry jesli chodzi o edometrioze, chyba nawet jeden z lepszych na podkarpaciu. W poszukiwaniu kogos kto mnie nie oleje, byłam tez u niego i niestety mnie olał, ale to dlatego ze nie szłam z konkretnym problemem tylko po ewentualną diagnostykę, czemu nie udaje sie zajść w ciążę - usg zrobil i kazał tylko nadal sie starac. Jeśli byś chciala to mam zaklepana wizytę na 6 grudnia do niego, ale i tak zamierzam to odwołać, wiec jesli by Cie interesował taki odległy termin to chętnie odstapie
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 -
Seabird, Nutka15 przytulam 🫂
Ja też dzis 11dpo i po wczorajszej bieli dzis znowu sny o 2 kreskach 🙄
Seabird lubi tę wiadomość
👩🏼🤝👨🏻31l
Starania o pierwsze 👶🏼 od 06/2022
- Endometrioza ❌
- owulacje, regularne cykle ✔️
- wymazy MUCHa, cytologia ✔️
- prolaktyna w górnej granicy normy❔
- homocysteina 9,19 (3/2025) ❔
- Badanie nasienia 6/2023, 2/2025 ✔️
- Suplementacja ✔️
- AMH 1,97 (9/2024) ✔️
- 5/2025 histeroskopia: usunięcie ognisk adenomiozy podśluzówkowej, przewlekłey stan zapalny endometrium (antybiotyk)✔️
- 08/2025 drożność z lipiodolem - prawy udrożniony ✔️