X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
Odpowiedz

Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛

Oceń ten wątek:
  • Luna11 Ekspertka

Wysłany: 18 października, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 14 dpo, 25 dc. Dalej mam dużo kremowego śluzu, czasem zakłuje jajnik - raz mocniej, raz lżej i od dwóch dni bolą piersi. Jak do wtorku nie dostanę okresu, to zatesuję. 12 dpo był negatywny. Nadzieja się leciutko tli. Zobaczymy. 😊

👧 27

TSH 0,839 µIU/ml
    glukoza 80 mg/dl
    ferrytyna 69,2 ng/ml
    B12 556 pg/ml
    D3 39,9 ng/ml
    prolaktyna 19,0 ng/ml
    AMH 1,97 ng/ml

18.09, 21 dc, 7 dpo:
    progesteron 17,0 ng/ml
    estradiol 283,0

morfologia ✅️
    usg piersi ✅️
    usg tarczycy ✅️
    cytologia ✅️

💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
    + Feminum Pregna i FertilSafe Plus

🆘️ endometrioza powierzchniowa na lewym jajniku

11 cs
  • Basiax Przyjaciółka

Wysłany: 18 października, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Znam to tycie i puchnięcie bez powodu.. 🙈 też brałam parę lat temu letrox 50 ale też mi go odstawiono bo już było dobrze i nie trzeba.. 😐 i teraz z myślą że zaczynamy się z mężem starać poszłam zbadać właśnie TSH a tam wynik 3,87 (teraz spadło do 2,12) 🙈 po miesiącu brania na nowo euthyroxu oszalał mi cykl bo miałam tylko 24 dni pozniej 25 a teraz już cały czas po 26 dni (gdzie zawsze miałam po 28 dni) i nie mam już takich skrzepów jak kiedyś jest po prostu krew 🙂 teraz moją endo mi powiedziała że jak dowiem się o ciąży to 1,5 tabletki mam brać
    W przyszłym miesiącu idę badać TSH, ferrytynę i idę do niej na kontrolną wizytę plus zapytam jeszcze o tą prolaktynę 🙂 ciekawa jestem na jakim poziomie będzie teraz TSH 🤔

To kłucie to wygląda u mnie tak samo ale to może przez płyn pęcherzykowy i nie koniecznie że to na @ 🙂

O proszę a to leczenie jakoś długo trwa?
    Ja jak się dowiem o ciąży mam zrobić panel tarczycowy i wysłać lekarce smsa z wynikami, wtedy zadecyduje co dalej z dawką.

Leki na zatoki biorę już od lipca, jak nie będę w ciąży mam zrobić ponownie tomograf za jakiś czas. A jak będę to po prostu umówić się na wizytę bez badania. To być może na tle alergicznym. Wolałabym nie brać bo jak mówię - nic mnie nie boli, czasem tylko czułam się lekko "przytkana" gdzieś w środku, ale laryngolog twierdzi, że lepiej leczyć.

• Maalwii Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Ja jak się dowiem o ciąży mam zrobić panel tarczycowy i wysłać lekarce smsa z wynikami, wtedy zadecyduje co dalej z dawką.

Leki na zatoki biorę już od lipca, jak nie będę w ciąży mam zrobić ponownie tomograf za jakiś czas. A jak będę to po prostu umówić się na wizytę bez badania. To być może na tle alergicznym. Wolałabym nie brać bo jak mówię - nic mnie nie boli, czasem tylko czułam się lekko "przytkana" gdzieś w środku, ale laryngolog twierdzi, że lepiej leczyć.

Mega fajnie że masz też możliwość przez telefon się poradzić 😉 też jak się dowiem to będę badać od razu żeby sprawdzić jak to wygląda

No jeśli tak stwierdził to trzeba brać 😉 mam nadzieję że szybko Ci to przejdzie bez żadnych powikłań i za niedługo zobaczymy kreseczki ⏸️🍀

M 💁🏽‍♀️ 27 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 1,78 ✅
    Ft3: 3,13 ✅
    Ft4: 1,05 ✅
    Ferrytyna: 19,49 ❗
    Prolaktyna: 22,32 ❓
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T
    • Suplementacja: Fertistim

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Basiax Przyjaciółka

Wysłany: 18 października, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak. Muszę wyluzować ale to "bulgotanie" w brzuchu które mam , kojarzy mi się tylko z okresem. Zobaczymy za pewien czas🙈🙈

• Anulinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejny dzień mam mdłości, tylko ból głowy już przeszedł. Nie ma moich wyników bety i oroga z wczoraj więc będą dop w poniedziałek... Nie mam też żadnego testu w domu. Zwariuje do poniedziałku za tymi wynikami :p

Basiax lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od: 04.2024

Ona mi pierwsza pokazała księżyc
    i pierwszy śnieg na świerkach,
    i pierwszy deszcz.
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 18 października, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    O tak. Muszę wyluzować ale to "bulgotanie" w brzuchu które mam , kojarzy mi się tylko z okresem. Zobaczymy za pewien czas🙈🙈

A obyś zaskoczyła się pozytywnie 😉
    Wierzę że się uda 🫶🏼

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 18 października, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulinka123 wrote:
    Dziewczyny kolejny dzień mam mdłości, tylko ból głowy już przeszedł. Nie ma moich wyników bety i oroga z wczoraj więc będą dop w poniedziałek... Nie mam też żadnego testu w domu. Zwariuje do poniedziałku za tymi wynikami :p

Moze podjedź do jakiejś apteki po test?

Witynja lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ 2 cykl syymulowany - aromek + ovitrelle

🤷‍♂️ listpad 2025 - bardzo zle wyniki badania nasienia - OAT, diagnostyka i walka o poprawe

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 18 października, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulinka123 wrote:

Gdzie robiłaś badania? Niektóre dziewczyny miały wyniki nawet o 23 😉
    Ale tak jak stokroteczka skoczyłbym po test 😃

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Anulinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam wczoraj rano w przychodni, od nich odbiera diagnostyka, i podejrzewam że skoro nie ma ich do teraz to już nie będzie ich do poniedziałku... W życiu bym nie pomyślała że tyle to potrwa.
    Testu już nie kupię, bo jestem z niewielkiej miejscowości, a u nas w powiecie zlikwidowano dyżury aptek... A rossmany do 18.

Starania o drugie 👶 od: 04.2024

Ona mi pierwsza pokazała księżyc
    i pierwszy śnieg na świerkach,
    i pierwszy deszcz.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 października, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Tzn ja biorę cały czas steryd, lekarka powiedziała że można no i clatexo. Ale dziś to już jakieś apogeum.
    Teraz wzięłam prysznic i polałam sobie ciepła wodą po głowie i pomasowałam i jest ciut lepiej
    Na bol glowy jeszcze zimne okłady pomagają. Jesli lekarz wie o ciazy i mowi ze lek jest bezpieczny to inna sytuacja niz branie na wlasna reke

Kolejna sprawa jest taka, ze co innego zazywanie jakiegos leku w 3 trymestrze kiedy dziecko nabiera tłuszczyku a co innego w 1 trym kiedy tworzone sa kluczowe narzady j uklad nerwowy. Wszystkie leki najlepiej konsultowac

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie lewego jajowodu
  • Seabird Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dpo, biel ⚪ ☹️

31👩🏼& 36👨

9cs ⏳

Mięśniaki 📌
    Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
    Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
    Ferrytyna 14,86 📌
    Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌

💉3 dc
    TSH 1,154 µIU/ml
    FSH 6,01 mIU/ml
    LH 6,56 mIU/ml
    Estradiol (E2) 26,30 pg/ml

💉 7 dpo
    Progesteron: 16,51 ng/ml
    Estradiol: 133,60 pg/ml

💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
    💊 Aliness magnez potas B6
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 19 października, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Na bol glowy jeszcze zimne okłady pomagają. Jesli lekarz wie o ciazy i mowi ze lek jest bezpieczny to inna sytuacja niz branie na wlasna reke

Kolejna sprawa jest taka, ze co innego zazywanie jakiegos leku w 3 trymestrze kiedy dziecko nabiera tłuszczyku a co innego w 1 trym kiedy tworzone sa kluczowe narzady j uklad nerwowy. Wszystkie leki najlepiej konsultowac

Pytałam lekarki i laryngologa można brać i metmin i clatexo
    Chociaż w Google pisze różnie. Ale wrzuciłam w czat i niby jest bezpieczny.
    Więc lepiej nie będę stosować
    Psiknęłam wczoraj tylko raz więc nic nie powinno być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 07:42

preg.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    🌼 Córka – 4 lata

💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
    💊 Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
     • 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
     • 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
     • 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
     • 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
     • 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
     • 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
     • 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
     • 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛

📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍

Psalm 62,6
    „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
    bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
  • Basiax Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seabird wrote:
    11 dpo, biel ⚪ ☹️
    Jeszcze może nic straconego :) moja przyjaciółka dopiero po 3 dniach od planowanej miesiączki ujrzała dwie kreski i to blade :D

Także jest nadzieja, a jeśli jednak się nie udało, to w końcu na pewno zobaczysz piękne dwie kreseczki. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 08:28

Seabird lubi tę wiadomość

• Seabird Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Jeszcze może nic straconego :) moja przyjaciółka dopiero po 3 dniach od planowanej miesiączki ujrzała dwie kreski i to blade :D

Także jest nadzieja, a jeśli jednak się nie udało, to w końcu na pewno zobaczysz piękne dwie kreseczki. 😊

Dziękuję ❤ Niestety przez 8 cykli nic nie zaskoczyło, nawet na chwilkę, także nie mam już nadziei na ten. Ale nie mam czasu się poddawać, walczymy dalej w kolejnym miesiącu.

31👩🏼& 36👨

9cs ⏳

Mięśniaki 📌
    Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
    Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
    Ferrytyna 14,86 📌
    Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌

💉3 dc
    TSH 1,154 µIU/ml
    FSH 6,01 mIU/ml
    LH 6,56 mIU/ml
    Estradiol (E2) 26,30 pg/ml

💉 7 dpo
    Progesteron: 16,51 ng/ml
    Estradiol: 133,60 pg/ml

💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
    💊 Aliness magnez potas B6
  • Wister12 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Też mam taki plan 24-25 pierwszy test 😁 czyli jedziemy na tym samym wózku 🤣
    Testowanie też mam na 24.10, trzymam za nas kciuki, Maalwii, Stokroteczka25, oby był to nasz szczęśliwy dzień 🥹😍
    Nie mogłam się dziś powstrzymać, zrobiłam test i biel… ale wiem, jeszcze dużo za wcześnie 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 09:09

Maalwii, Witynja lubią tę wiadomość

27👩🏻❤️🧑🏻31
    Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (9 cs ⏳)

👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
    Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
    Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
    Ft4: 1,36 ✅
    Owulacje potwierdzone u gin ✅
    Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
    Cytologia ✅
    🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
    Ruchliwość plemników: 60%✅

Suplementacja:
    👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
    🧑🏻Pregna ON
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 października, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się o 2 w nocy, znowu jakieś dziwne sny miałam i tak duszno mi było, że nie mogłam zasnąć, mąz musiał podkręcic rekuperację. W końcu kęczyłam się do 4 i dopiero zasnęłam. Chłop twoerdzi ze cycki napuchły, ale mnie się wydaje, że jednak sobie wkrecam.

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie lewego jajowodu
  • Wister12 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Obudziłam się o 2 w nocy, znowu jakieś dziwne sny miałam i tak duszno mi było, że nie mogłam zasnąć, mąz musiał podkręcic rekuperację. W końcu kęczyłam się do 4 i dopiero zasnęłam. Chłop twoerdzi ze cycki napuchły, ale mnie się wydaje, że jednak sobie wkrecam.
    Miałam dziś to samo, baaardzo dziwne sny, obudziłam się około 3 i nie mogłam spać, maiłam jakieś dziwne myśli o testach i ciąży… dodatkowo chciało mi się pić, gdzie w nocy mi się to nie zdarzało, ale myślę że to wszystko to progesteron 😏
    Ja jeszcze przed staraniami jak mi cyce napuchły to mówiłam że pewnie jestem w ciąży i mąż się śmieje że już milion razy powinnam być jakby objawem były tylko cyce 😂

27👩🏻❤️🧑🏻31
    Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (9 cs ⏳)

👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
    Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
    Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
    Ft4: 1,36 ✅
    Owulacje potwierdzone u gin ✅
    Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
    Cytologia ✅
    🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
    Ruchliwość plemników: 60%✅

Suplementacja:
    👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
    🧑🏻Pregna ON
  • Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 9dpo albo 10dpo i biel dzisiaj... Testowałam facelle, a one są dosyć czułe... obudziłam się ze wszystkimi objawami nadchodzącej małpy, więc nadzieja na ten cykl jest już coraz mniejsza 😞 zatesuje jeszcze jutro i we wtorek i odstawiam dupka...

W kolejnym cyklu zrobię sobie AMH i zobaczymy, czy jest czas na zwlekanie. Mąż miał zrobić badanie nasienia, ale brał antybiotyk i czytałam, żeby odczekać minimum miesiąc. Także następny cykl znowu będzie w zawieszeniu, jeśli chodzi o diagnostke... A jak nie wyjdzie w tym roku, to w styczniu zapisuje się na drożność jajowodów. Mam ochotę odpuścić i żyć życiem bez starań, ale jakiś wewnętrzny głos mowi, walcz i szukaj przyczyny...

▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola5555 wrote:
    No to witam podkarpacie! :) Ponoć on właśnie jest dobry jesli chodzi o edometrioze, chyba nawet jeden z lepszych na podkarpaciu. W poszukiwaniu kogos kto mnie nie oleje, byłam tez u niego i niestety mnie olał, ale to dlatego ze nie szłam z konkretnym problemem tylko po ewentualną diagnostykę, czemu nie udaje sie zajść w ciążę - usg zrobil i kazał tylko nadal sie starac. Jeśli byś chciala to mam zaklepana wizytę na 6 grudnia do niego, ale i tak zamierzam to odwołać, wiec jesli by Cie interesował taki odległy termin to chętnie odstapie :)
    Niestety ja też się zawiodłam po wczorajszej wizycie. Nic nowego się nie dowiedziałam a na dodatek zostałam odesłania do Krakowa. No to albo idę do kogoś kto się na tym zna żeby mnie poprowadził albo nie wiem. Dziwne podejście.. 🤷

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    NAC,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3

Histeroskopia 🔜🔜🔜
  • Markotka Ekspertka

Wysłany: 19 października, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seabird, Nutka15 przytulam 🫂
    Ja też dzis 11dpo i po wczorajszej bieli dzis znowu sny o 2 kreskach 🙄

Seabird lubi tę wiadomość

👩🏼‍🤝‍👨🏻31l
    Starania o pierwsze 👶🏼 od 06/2022

- Endometrioza ❌
    - owulacje, regularne cykle ✔️
    - wymazy MUCHa, cytologia ✔️
    - prolaktyna w górnej granicy normy❔
    - homocysteina 9,19 (3/2025) ❔
    - Badanie nasienia 6/2023, 2/2025 ✔️
    - Suplementacja ✔️
    - AMH 1,97 (9/2024) ✔️
    - 5/2025 histeroskopia: usunięcie ognisk adenomiozy podśluzówkowej, przewlekłey stan zapalny endometrium (antybiotyk)✔️
    - 08/2025 drożność z lipiodolem - prawy udrożniony ✔️
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ