Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Samosiowa, pewnie, że pamiętamy! Cudownie, że udało się Ci się oczyścić głowę :) oj dla mnie rezygnowanie z cukrów to ciężka sprawa, nie to że jadam często. Ale kawa z rana musi być posłodzona i jak mnie najdzie, to całą czekoladę potrafię wpierniczyc :D

Łasica, to spoko gin :) to od kiedy zaczynasz immunosupresję? Oby szczepienia okazały się zbędne!

Szamanka, może nowy gin coś dobrego zdziała :) dawaj koniecznie znać co i jak!

Młoda - to, że jedno dziecko masz nie znaczy, że hormony po ciąży trochę nie namieszały. To, że nie masz pęcherzyków nic nie znaczy ;-) stymulacje jak pisze Szamanka z clo albo letrozolem powinny pomóc :)

Ja sama jestem po wizycie u gina. 3 pęcherzyki ładnie pękły i o dziwo na lewym z pęcherzyków, którym dr nie dawał szans też coś wyrosło.
    Ponadto od dziś łykam dupka, aplikuję progesteron, robię zastrzyki z accofilu i włączyłam też immunosupresję :) Mój lekarz też zapytał, czy się nie boję. Cóż, nie wiadomo ile korona może trwać i tak wystarczająco już pokrzyżowała plany, więc powiedziałam że jadymy z tym koksem 🤣

szamanka91, ŁAsica lubią tę wiadomość

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Hej Samosiowa, pewnie, że pamiętamy! Cudownie, że udało się Ci się oczyścić głowę :) oj dla mnie rezygnowanie z cukrów to ciężka sprawa, nie to że jadam często. Ale kawa z rana musi być posłodzona i jak mnie najdzie, to całą czekoladę potrafię wpierniczyc :D

Łasica, to spoko gin :) to od kiedy zaczynasz immunosupresję? Oby szczepienia okazały się zbędne!

Młoda - to, że jedno dziecko masz nie znaczy, że hormony po ciąży trochę nie namieszały. To, że nie masz pęcherzyków nic nie znaczy ;-) stymulacje jak pisze Szamanka z clo albo letrozolem powinny pomóc :)

Ja sama jestem po wizycie u gina. 3 pęcherzyki ładnie pękły i o dziwo na lewym z pęcherzyków, którym dr nie dawał szans też coś wyrosło.
    Ponadto od dziś łykam dupka, aplikuję progesteron, robię zastrzyki z accofilu i włączyłam też immunosupresję :) Mój lekarz też zapytał, czy się nie boję. Cóż, nie wiadomo ile korona może trwać i tak wystarczająco już pokrzyżowała plany, więc powiedziałam że jadymy z tym koksem 🤣
    Trzy pęcherzyki?! Super!!!
    Trzymam mocno kciuki ❤️ Korona nie odpuści trzeba próbować!

Sleepyhead lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Szamanko, nie dziękuję 😘 Ale już niejednokrotnie miałam po 3-4 pęcherzyki i nie było z tego nic. Chcę wierzyć, że teraz, tak obstawiona lekami zajdę ❤️

szamanka91 lubi tę wiadomość

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    super!
    Ja dziś biel wizira i zadzwoniłam do nowego lekarza i o dziwo może juto wizyta! Byłoby super! Może będzie miał plan.

Czekam na hmmmm 21 cykl starań? Już nawet nie wiem który to..
    U mnie to samo Szamanka w sumie ja licze 1 msc na cykl ale przeciez mam krotsze cykle wiec 2 lata nie swiadcza ze 24 cykle tylko wiecej... Szukaj, walcz.. Ja mam nadzieje juz jestem na dobrym tropie! Pomimo ze mam tyle wynikow zle to sie ciesze jak dziecko 😂 kazda diagnoza jest lepsza od niewiedzy... dostane sterydy i ten equoral poczytalam ze to sie bierze po przeszczepach narzadow zeby zapobiec odrzutowi.. Troche sie boje tego wszystkiego ale mam nadzieje ze w koncu zaskoczy cokolwiek 🥴

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:

O kurcze to super Sleepy! To jakas szansa jest ze w tym cyklu juz sie uda!! :D jedziemy na tym samym wozku! 😁ja mam jeszcze male pecherzyki, mam isc w piatek na monit i od piatku leki. Musi nam sie teraz udac :D

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łasica, to jest ogromny krok na przód, musi się udać!! :)
    Jaki steryd Ci przepisał? A ten equoral to na co? ;>

ŁAsica lubi tę wiadomość

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy jest możliwe że odczuwam ból jajnika jak tam w ogóle nic nie rośnie?

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Młoda, będziesz miała późniejszą owulację i dopiero jakiś pęcherzyk się tam wykluwa? :)

Młoda19 lubi tę wiadomość

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Łasica, to jest ogromny krok na przód, musi się udać!! :)
    Jaki steryd Ci przepisał? A ten equoral to na co? ;>
    Tez na immunosupresje zeby teoche wyciszyc organizm tak powiedzial.. Jak zapobiega odrzutowi przeszczepu to pewnie na to zeby organizm przyjal zarodek,nie atakowal go.. w koncu to jak obce cialo🤔

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jakies dziwne rzeczy w tym cyklu.. To moj 10dc a mam male pecherzyki jeszcze, normalnie to juz by byla owulacja na dniach.. Moze Inofem mi namieszal🥴

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Może Młoda, będziesz miała późniejszą owulację i dopiero jakiś pęcherzyk się tam wykluwa? :)

Właśnie gdzieś wyczytałam że od 1wszego dnia cyklu już się powinny robić pęcherzyki ale ile w tym prawdy...

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Tez na immunosupresje zeby teoche wyciszyc organizm tak powiedzial.. Jak zapobiega odrzutowi przeszczepu to pewnie na to zeby organizm przyjal zarodek,nie atakowal go.. w koncu to jak obce cialo🤔
    To widzę, że Ty na dwa fronty :D Trzymam kciuki!

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    To widzę, że Ty na dwa fronty :D Trzymam kciuki!
    Nie wiem, wierze mojemu doktorkowi niech dziala 😁 i ja trzymam kciuki za Ciebie 😍

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Ciekawe! Pij dużo wody, jedz ananaski i się relaksuj

ŁAsica lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że działacie ostro! Tak trzymać, nie poddajemy się:):*

Sleepyhead, ŁAsica lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Hej dziewczyny. Staramy się z mężem o drugie dziecko, to nasz 8 cykl starań. Dzisiaj u mnie 11dc (cykle mam nieregularne) i ginekolog mi powiedział, że nie widzi żeby moje jajniki pracowały. Powiedział że już powinnam mieć w nich jajeczka a u mnie jest PUSTO :( Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Nie rozumiem jak może być pusto w jajnikach... Lekarz dał mi skierowanie na prolaktyne i tsh, jutro rano idę zrobić ale teraz jestem w rozsypce... Jak to możliwe, że w domu mam już jedno dziecko (3 lata), a teraz się dowiaduję że moje jajniki nie pracują...

Hej.
    Miałam tak samo. Dlugie starania nie przynosiły efektów, cykle nieregularne. Od 12 lat lecze sie na niedoczynnosc tarczycy więc myślałam że to przez nią te problemy. Jakies 4lata temu trafiłam na osiągniętego ginekologa. Powiedział mi to samo. Cykle bezowulacyjne, nic nie ma. Zrobilam badanie prolaktyny. Wynik poniesiony 6krotnie. Ginekolog skierował mnie na rezonans magnetyczny okazało się ze mam gruczolaka przysadki. Oczywiscie przyczyn moze być wiele, mam nadzieję że u Ciebie bedzie inaczej :)

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka jak Twoja wizyta u gina nowego? Jakis sensowny?

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Szamanka, pisz co u Ciebie!

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Szamanka jak Twoja wizyta u gina nowego? Jakis sensowny?
    Kochana jeszcze nie byłam. Pani z rejestracji zrobiła mi nadzieję, że może mnie wciśnie "na jutro" ale miała oddzwonić w ten sam dzień lub rano. Telefon nie zadzwonił więc na drugi dzień dzwoniłam ze 100razy i nikt nie odbierał i dopiero o 19stej zadzwoniła i przeprosiła, że nie zwolniło się miejsce i nie dała rady mnie zapisać. Więc normalny termin dostałam na 8 czerwca :/ jak coś uda się wcześniej to będzie dzwonić. Dziś mój 3dc i ten cykl odpuszczam. Czekam na 8 czerwca na wizytę :)

ŁAsica lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka, najgorzej jak zrobią człowiekowi nadzieję :(
    Może akurat ten odpuszczony cykl przyniesie coś pozytywnego :)

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ