Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
zOsIa88, dziękuję Kochana:* też myślałam nad tą listą, ale nie wiem, ile nas jest takich stałych:)
W Bieszczadach byliśmy kilka razy, a w tamtym roku zakochaliśmy się w dzikich Bieszczadach, byliśmy w Cisnej:) dzika przyroda, mieliśmy domek tylko dla nas dwoje, cudownie;) może i w tym roku się uda pojechać, nie wiem, czy z kimś, czy sami, bo już coraz mniej bezdzietnych znajomych....
Sleepy, dzięki jak mogłaś nas opuścić? :P Dobrze, że wróciłaś!
w Białce jeszcze nie byliśmy!
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyMy mamy jeszcze niektorych znajomych nie dzieciatych naszczescie mozna sie posmiac powyglupiac i zapomniec o staraniach jedyny minus ze mieszkaja daleko od nas:/
Co do listy to mozna wpisac narazie te osoby ktore zostaly i sie udzielaja a jesli sie ktos odezwie to dopisac
Jutro dzien dziecka🧸🍭 mam nadzieje że w nastepnym roku bedziemy juz mamusiami ❤❤🍼
Ja tymczasem zrobiłam prezent mojej psince nowe spanie pileczke, ktora juz zdolal popsuć i przysmaczki moj psinka jest taki przytulas ostatnio nauczyl sie podnosic moja reke mordka aby go glaskać 🐕🥎Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 21:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zOsIa88 wrote:Belldandy witaj badalas może prolaktyne ? U mnie wyszla bardzo wysoko musialam ja zbijac ona potrafi też namieszać w owulacjach aktualnie nie biore nic na prolaktyne bo sie unormowala ale musze sie kontrolowac w kwestii stresu i ekstremalnych ćwiczeń napisz tez w jakim wieku jestes mysle ze u Ciebie problem moze byc maly ewentualnie moze zbadać drożność jajowodów pozdrawiam
To chyba nie do mnie ? ja mam wszystko ok, badania itp;) prolaktyne tez mam dobra. Podwyższona miałam tylko jak kp.
Męża wyniki tez ok.
Z medycznego punktu widzenia nie ma przeszkody. Zreszta w trzy ciąże zaszłam za pierwszym razem, a po poronieniu za trzecim.
U nas problemem jest blokada psychiczna męża. Jak się dowiaduje, ze są dni płodne to możemy kochać się 7 razy w te dni i nic, nie jest w stanie skonczyc...
A po dniach płodnych spada ciśnienie i strzelaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 23:33
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Sleepy wrote:Cześć belldandy. Kurczę trudno się wypowiedzieć na temat tego co przechodzicie. Może gdybyście na luzie obydwoje próbowali? Jeśli Ty nie bedziesz zwracać uwagi na swój cykl, a po prostu będziecie się kochać w czasie kiedy macie na to ochotę to może wtedy coś zaskoczy?
Piszesz również o 2 ciążach utraconych. Badalaś się pod tym względem też? Chociażby jakaś trombofilia itp?
Hej;)
U nas właśnie to problem blokady u męża. Były płodne i dobrze wiedział ze teraz najwazniejsze dni i nie kończył, mimo sexu 3x dziennie nie mógł skonczyc, dni płodne minęły i strzela...
Doszliśmy do wniosku, ze biore dupka i jego podświadomość zwariuje i nie bd wiedział jaki mam dc bo jak do tej pory wie... mam regularny jak w zegarku z owulacja w 14 dc, także łatwo przeliczyć nawet podświadomie..
Badan lekarz nie zalecił żadnych. Biore acard i duphaston od pozytywnego testu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 23:33
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyWitajcie piekny dzien dzisiaj 🌞 ja juz rano wzielam sie za pranie i wietrzenie pozniej jade do taty porobic porzadki miłego dnia
belldandy no to zazdroszcze bo my z mezem juz 4 lata sie staramy i nie wychodzi ale skoro taki problem to chyba musicie wyluzowac i sie Wam uda -
Dzien dobry 😍 ale zescie naprodukowaly super trzeba koniecznie rozbujac wątek szamanka super ze Ci sie udalo wczesniej wizyte ogarnac 😍 ja ide dzis jestem na stymulacji zobaczymy czy cos tam rosnie i kiedy bedzie owulka.. Wiaze nadzieje spore z tym cyklem, stymulacja, leki.. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale to dopiero 1cykl taki obstawiony wiec jakos staram sie mocno nie nakrecac..
Moje rosliny kocur rozgrzebuje😭 ma bana na balkon a pogoda dzis piekna😊33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
nick nieaktualnyLasica oby jajka fajnie urosly ✊
Ja chcialam isc w tym tygodniu do fryzjera ale sobie daruje bo wlosy mi garsciami wypadaja teraz maz musial umywalke rozbierac i sie przeraził mowił ze jestem jak ta baba z klątwyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 09:22
ŁAsica lubi tę wiadomość
-
Hej belldandy pistaraj sie jak najmniej mowic mezowi a bedzie zdrowszy33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez kiepsko reaguje na stymulacje ostatnio mialam aromka i jajek to ja w ogole nie mialam chyba ze mowa o tych w lodowce
Sleepy wiem z czym sie borykasz bo ja tez przezywalam ciaze znajomych rodziny ale jakos zajelam sie sobą pamketaj ze stres i placz nie pomaga w staraniach i chyba to nakbardziej do mnie przemowilo zebym sie ogarnela i olewala wiesci my juz dlugo sie staramy a innym wystarczy tylko raz nie ma sprawiedliwosci niestety.
Wrocilam z zakupow spozywczych teraz bede robic eliksir na jajca
-
nick nieaktualny
-
zOsIa88, mi też włosy wypadają na potęgę. Są wszędzie!
Sleepy, nie miej pretensji do męża, że Ci powiedział, prędzej czy później byś się dowiedziała, jak nie od niego to od kogoś z rodziny. To, że to przeżywasz to naturalne. Nie da się wyprzeć tych uczuć, najgorsze to udawać, że wszystko jest ok jak nie jest. Daj znać po monicie co i jak. Ja powiem szczerze, że tylko raz czułam jajniki pierwszy miesiąc po braniu Inofemu w okolicach owulki, a owulacje miałam potwierdzoną wtedy i kilka razy w innych cyklach, kiedy nic nie bolało. Nie martw się na zapas:* U mnie znajoma z pracy właśnie urodziła w wieku ok 40 lat pierwsze dziecko. Nam też się uda i to już niedługo!
Ja się zaraz szykuję do pracy na dyżur.
ŁAsica lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez mam ze swoim przeboje ja ograniczam to co przetworzone a on kupuje i tak sukces bo wzial sie za siebie odstawil piwo je ze mna bidula owsianke ale jak dzisiaj zobaczylam co kupil to rece opadaja jakies pierozki chinskie i tam maka pszenna sezam lakoza i pełno emulgatorow i stabilizatorow no kurcze
Turkusowa milego dyzuru
Sleepy ja sie staram 2 lata dluzej od Ciebie mialam rok przerwy ale nie mysl ze podczas tej przerwy wylaczylam myslenie
Mikstura na jajca:
1 banan
1 szklanka swiezo wyciskanego soku pomaranczowego
1/3 szklanki borówek
1/3 szklanki truskawek
1 łyzeczka korzenia Maca
1 łyzka siemienia lnianego
Garsć natki pietruszki
Przepis na libido
Woda jedna szklanka
Kurkuma mielona 1/2 lyżeczki
Imbir swiezy 10 g (ja dodaje mielony)
Pieprz cayenee
Łyzeczka miodu (nie do wrzatku)
Zagotowac wode dodac skladniki pozniej miódWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 10:59
Turkusowa90 lubi tę wiadomość