Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88, dziękuję Kochana:* też myślałam nad tą listą, ale nie wiem, ile nas jest takich stałych:)
    W Bieszczadach byliśmy kilka razy, a w tamtym roku zakochaliśmy się w dzikich Bieszczadach, byliśmy w Cisnej:) dzika przyroda, mieliśmy domek tylko dla nas dwoje, cudownie;) może i w tym roku się uda pojechać, nie wiem, czy z kimś, czy sami, bo już coraz mniej bezdzietnych znajomych....

Sleepy, dzięki ;) jak mogłaś nas opuścić? :P:P Dobrze, że wróciłaś!
    w Białce jeszcze nie byliśmy! :D

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jeszcze niektorych znajomych nie dzieciatych naszczescie ;) mozna sie posmiac powyglupiac i zapomniec o staraniach jedyny minus ze mieszkaja daleko od nas:/
    Co do listy to mozna wpisac narazie te osoby ktore zostaly i sie udzielaja a jesli sie ktos odezwie to dopisac ;)
    Jutro dzien dziecka🧸🍭 mam nadzieje że w nastepnym roku bedziemy juz mamusiami ;) ❤❤🍼
    Ja tymczasem zrobiłam prezent mojej psince nowe spanie pileczke, ktora juz zdolal popsuć i przysmaczki ;) moj psinka jest taki przytulas ostatnio nauczyl sie podnosic moja reke mordka aby go glaskać ;) 🐕🥎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 21:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 22:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltańczyk ❤❤❤

Sleepy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 22:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazde zwierzatko daje radosc czy to kotek piesek albo papuzka albo rybki przyroda tez pozytywnie na mnie wplywa;) dobrej nocy ;) 🛌

• belldandy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Belldandy witaj badalas może prolaktyne ? U mnie wyszla bardzo wysoko musialam ja zbijac ona potrafi też namieszać w owulacjach aktualnie nie biore nic na prolaktyne bo sie unormowala ale musze sie kontrolowac w kwestii stresu i ekstremalnych ćwiczeń;) napisz tez w jakim wieku jestes ;) mysle ze u Ciebie problem moze byc maly ewentualnie moze zbadać drożność jajowodów pozdrawiam ;)

To chyba nie do mnie ?;) ja mam wszystko ok, badania itp;) prolaktyne tez mam dobra. Podwyższona miałam tylko jak kp.
    Męża wyniki tez ok.
    Z medycznego punktu widzenia nie ma przeszkody. Zreszta w trzy ciąże zaszłam za pierwszym razem, a po poronieniu za trzecim.

U nas problemem jest blokada psychiczna męża. Jak się dowiaduje, ze są dni płodne to możemy kochać się 7 razy w te dni i nic, nie jest w stanie skonczyc...

A po dniach płodnych spada ciśnienie i strzela ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 23:33

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Cześć belldandy. Kurczę trudno się wypowiedzieć na temat tego co przechodzicie. Może gdybyście na luzie obydwoje próbowali? Jeśli Ty nie bedziesz zwracać uwagi na swój cykl, a po prostu będziecie się kochać w czasie kiedy macie na to ochotę to może wtedy coś zaskoczy?

Piszesz również o 2 ciążach utraconych. Badalaś się pod tym względem też? Chociażby jakaś trombofilia itp?

Hej;)

U nas właśnie to problem blokady u męża. Były płodne i dobrze wiedział ze teraz najwazniejsze dni i nie kończył, mimo sexu 3x dziennie nie mógł skonczyc, dni płodne minęły i strzela...

Doszliśmy do wniosku, ze biore dupka i jego podświadomość zwariuje i nie bd wiedział jaki mam dc bo jak do tej pory wie... mam regularny jak w zegarku z owulacja w 14 dc, także łatwo przeliczyć nawet podświadomie..

Badan lekarz nie zalecił żadnych. Biore acard i duphaston od pozytywnego testu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 23:33

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie piekny dzien dzisiaj ;) 🌞 ja juz rano wzielam sie za pranie i wietrzenie pozniej jade do taty porobic porzadki ;) miłego dnia ;)
    belldandy no to zazdroszcze bo my z mezem juz 4 lata sie staramy i nie wychodzi ale skoro taki problem to chyba musicie wyluzowac i sie Wam uda ;)

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry 😍 ale zescie naprodukowaly super :) trzeba koniecznie rozbujac wątek :) szamanka super ze Ci sie udalo wczesniej wizyte ogarnac 😍 ja ide dzis jestem na stymulacji zobaczymy czy cos tam rosnie :) i kiedy bedzie owulka.. Wiaze nadzieje spore z tym cyklem, stymulacja, leki.. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale to dopiero 1cykl taki obstawiony wiec jakos staram sie mocno nie nakrecac..
    Moje rosliny kocur rozgrzebuje😭 ma bana na balkon :D a pogoda dzis piekna😊

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasica oby jajka fajnie urosly ;)
    Ja chcialam isc w tym tygodniu do fryzjera ale sobie daruje bo wlosy mi garsciami wypadaja teraz maz musial umywalke rozbierac i sie przeraził mowił ze jestem jak ta baba z klątwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 09:22

ŁAsica lubi tę wiadomość

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej belldandy pistaraj sie jak najmniej mowic mezowi a bedzie zdrowszy :)

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 22:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

ŁAsica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kiepsko reaguje na stymulacje ostatnio mialam aromka i jajek to ja w ogole nie mialam chyba ze mowa o tych w lodowce :D
    Sleepy wiem z czym sie borykasz bo ja tez przezywalam ciaze znajomych rodziny ale jakos zajelam sie sobą pamketaj ze stres i placz nie pomaga w staraniach i chyba to nakbardziej do mnie przemowilo zebym sie ogarnela i olewala wiesci my juz dlugo sie staramy a innym wystarczy tylko raz nie ma sprawiedliwosci niestety.
    Wrocilam z zakupow spozywczych teraz bede robic eliksir na jajca :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy powiedz mi jak ustawic taki piękny awatar co masz na zdjeciu widzialam tez takie cos na fb :D

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88, mi też włosy wypadają na potęgę. Są wszędzie!

Sleepy, nie miej pretensji do męża, że Ci powiedział, prędzej czy później byś się dowiedziała, jak nie od niego to od kogoś z rodziny. To, że to przeżywasz to naturalne. Nie da się wyprzeć tych uczuć, najgorsze to udawać, że wszystko jest ok jak nie jest. Daj znać po monicie co i jak. Ja powiem szczerze, że tylko raz czułam jajniki pierwszy miesiąc po braniu Inofemu w okolicach owulki, a owulacje miałam potwierdzoną wtedy i kilka razy w innych cyklach, kiedy nic nie bolało. Nie martw się na zapas:* U mnie znajoma z pracy właśnie urodziła w wieku ok 40 lat pierwsze dziecko. Nam też się uda i to już niedługo!

Ja się zaraz szykuję do pracy na dyżur.

ŁAsica lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrócę z pracy zrobię listę staraczek:) miłego dnia!:)

Sleepy, ŁAsica, szamanka91 lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ze swoim przeboje ja ograniczam to co przetworzone a on kupuje :D i tak sukces bo wzial sie za siebie odstawil piwo :D je ze mna bidula owsianke ale jak dzisiaj zobaczylam co kupil to rece opadaja jakies pierozki chinskie i tam maka pszenna sezam lakoza i pełno emulgatorow i stabilizatorow no kurcze ;)
    Turkusowa milego dyzuru ;)

Sleepy ja sie staram 2 lata dluzej od Ciebie mialam rok przerwy ale nie mysl ze podczas tej przerwy wylaczylam myslenie :D

Mikstura na jajca:
    1 banan
    1 szklanka swiezo wyciskanego soku pomaranczowego
    1/3 szklanki borówek
    1/3 szklanki truskawek
    1 łyzeczka korzenia Maca
    1 łyzka siemienia lnianego
    Garsć natki pietruszki

Przepis na libido
    Woda jedna szklanka
    Kurkuma mielona 1/2 lyżeczki
    Imbir swiezy 10 g (ja dodaje mielony)
    Pieprz cayenee
    Łyzeczka miodu (nie do wrzatku)

Zagotowac wode dodac skladniki pozniej miód

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 10:59

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ