Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWtorek juz nie dlugo oby ten lekarz okazal sie ostatnim ja tez na to licze w moim przypadku a oprocz staran to co ciekawego porabiacie w czasie wolnym jakis wyjazd ? My z mezem weekend planujemy jechac w Bieszczady bo to ostatni weeekemd potem ide do pracy szkoda, ze te wypady sa takie drogie. Jutro chce podjechac do sklepu zobaczyc blender bo ten co mialam silnik sie pospul od blendowania mrozonych owoców maz troche zly byl na mnie ale ja to jakas ostatnio psuja jestem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 12:03
-
Ja mam wykupiony pobyt w Łebie, który miał się odbyć w marcu, ale odwołali ze względu na koronawirusa. Ostatnio do nich napisałam czy możemy zrealizować ten pobyt w czerwcu-lipcu-sierpniu i czekam na odpowiedź.
Ja też tak rozwaliłam blender. Tam były takie plastikowe zębatki które się wyjechały i poszedł do kosza.
A dziś leżę od rana 😛 Mama dała mi pierogów więc obiad gotowy 🙂 później pojedziemy do teściów na kawkę i po dniu. Rano do pracy ehhhh
Już czerwiec. Wierzyć się nie chce! 16 czerwca mamy rocznicę ślubu - 2lata 🙂Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualnySzamanka a masz jakis na oku blender ? Mi sie nie bardzo usmiecha nowy kupować ale chcialabym
do robienia koktajli. Ja to dzisija makijaz zrobiny a za 15 min bol kapiel i orzebieranie z powrotem w pizame teraz leze i nie wychylam sie z łóżka
My mamy 14 czerwiec rocznice:D i co najlpsze bedzie wtedy owulacja
Moj maz dzisiaj mi zrobil przeglad szafy bo pare rzeczy sie pojawilo nowychWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 13:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyApropo pizam dziewczyny a gdzie kupujecie? Mi sie kiedys przytrafila fajna pozama w Rosmannie jest nie do zdarcia ale od tego czasu jakos nie umiem nic fajnego znalezc mam kilka z h and m ale takie szmatki sa raczej.
Sleepy my tez planujemy w orzyszlosci domek i pasa tez bedziemy zaciakac mam nadzieje ze w komcu z dzieckiem sie uda beda koszty ale nie pojda w bloto tylko na dziecko a nie na kliniki.
Sleepy to juz 6 lat po slubie zblizamy sie do 7 oby szczesliwejWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 13:43
-
Dziewczyny, mogę do Was dołączyć ? Szukam miejsca, gdzie mogłabym się rozgościć na dłużej...
Staramy się o 3 malucha. Nigdy nie miałam większych problemow z zajściem w ciąże. 4 ciąże, 3x pierwszy cykl i raz 3 cykl... dwie niestety poronione. Jedna biochemiczna, druga zasniadowa.
Moje wyniki są bardzo dobre, męża tak samo, wiadomo nasienia zawsze mogłyby być lepsze bo nie mamy 100% morfologii, ale mamy wszystko w normie.
U nas przyczyna jest stres, czyli niepłodność psychologiczna... a konkretniej blokada po stronie męża, która załącza się tylko w dni płodne i choćbyśmy uprawiali sex po 3x dobe, to nie jest w stanie skonczyc w te dni..
Dodatkowo bierze leki na depresje i to wszystko jest ze sobą powiązane.
Od jutra schodzi z dawki i może coś się zmieni?
Bardzo chcemy tego oboje, dziecko było już planowane przed druga ciaza, a ta data wybrana rok temu w kwietniu..
Już nie wiem co mogę zrobić. Jaka obrać taktykę.. ustaliliśmy brak zabezpieczenia już pół roku temu, ale zawsze były to starania z kontrola, informowaniem , a teraz przed nami 4 najwazniejsze dni cyklu itp co powodowało w nim stres. Teraz poprosił, abym go nie informowała jaki mam dzień cyklu, robiła sobie testy i monitor owulacji w tajemnicy
Obawiam się jednak ze podświadomie sobie przeliczy wszystko bo głupi nie jest, orientuje się kiedy okres, to łatwo obliczy te 2 tyg po okresie, wiec mam duphaston i będę zmieniać cykl 🤷♀️
Za nami kolejny cykl bez kończenia w dni płodne.. a miałam taki idealny obraz usg. Pęcherzyk owulacyjny 24 mm... złe mi z tym, ze masz coś na wyciągnięcie reki a nie możesz po to ciagnac..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 13:52
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyBelldandy witaj badalas może prolaktyne ? U mnie wyszla bardzo wysoko musialam ja zbijac ona potrafi też namieszać w owulacjach aktualnie nie biore nic na prolaktyne bo sie unormowala ale musze sie kontrolowac w kwestii stresu i ekstremalnych ćwiczeń napisz tez w jakim wieku jestes mysle ze u Ciebie problem moze byc maly ewentualnie moze zbadać drożność jajowodów pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
zOsIa88 wrote:Szamanka a masz jakis na oku blender ? Mi sie nie bardzo usmiecha nowy kupować ale chcialabym
do robienia koktajli. Ja to dzisija makijaz zrobiny a za 15 min bol kapiel i orzebieranie z powrotem w pizame teraz leze i nie wychylam sie z łóżka
My mamy 14 czerwiec rocznice:D i co najlpsze bedzie wtedy owulacja
Moj maz dzisiaj mi zrobil przeglad szafy bo pare rzeczy sie pojawilo nowychStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
Ja 2 rocznica ślubu, ale jako para jesteśmy 11lat razem 🙆🙆🙆 jeszcze od liceum 🤣
zOsIa88, Sleepy lubią tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Teraz już też liczę od ślubu ☺️
Roślinki rosną?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Fajnie, że wróciłyście :*Ja codziennie sprawdzałam, co u Was, ale jak nikt nic nie pisał to przestałam zaglądać. Co u mnie? Praca dom roślinki rosną
co do starań - jak w czerwcu się nie uda to też chcemy ruszyć z przygotowaniami i badaniami do iui. Nie ma na co czekać.
My jesteśmy 5 lat po ślubie, 12 razem także kawał czasu
Chcielibyśmy pojechać gdzieś na wakacje (lipiec lub sierpień), ale nie wiemy gdzie. Byliśmy wiele razy nad morzem i w górach, na mazurach. Może macie jakieś fajne miejsce w Polsce do polecenia? Do zwiedzenia, ale i odpoczynku:P
ŁAsica lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyTurkusowa super, że sie odezwałas bardzo Ci kibicuje pozostałym.dziewczynom też.
Widziałam wasze roslinki ja w tym roku jedyne co mam to ziola na parapecie
Widziałam ze na pierwszej stronce dodałaś też nasze brzuchatki możnabyloby tez zrobić liste ze staraczkami co myślisz na ten temat bo nie wiem czy chce Ci sie to robić ale jest nas malo teraz te osoby ktore aktualnie sie udzielaja moze w ten sposob forum by troche odzylo?
Kasztanek tez zniknal gdzies...Turkusowa90, ŁAsica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny