Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzamanko a u mnie wszystko odwrotnie nie nastawiam sie zupelnie na nic jesli chodzi o starania bo szkoda mojej energii na to tracic
Marysiu to badanie nie jest takie straszne powodzenia ✊
91kiki przestalam testowac gdy uzmyslowilam sobie ile na to pieniedzy wydaje i moge cos innego kupic za to na przyklad co miesiac ksiazkeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 17:56
-
Witajcie,
Jestem nowa (od dawna konto, ale się nie odzywałam- jakoś tak głupio mi było, czemu? nie mam pojęcia). Nie wiem czy mam tak się przedstawiać w każdym temacie, najwyżej się powtórzę..
Starania prawie 4 lata, niedrożna jedna strona, pół roku temu usunięty 1cm polip z macicy, mąż ok, owulacja się pojawia ale z niskim progesteronem. Dostałam CLO na zwiększenie szans owulki z drożnej strony.
Cykle dłuższe ok 32dni, owu późno między 18dc a nawet 22dc.
Po małej przerwie wracam. Za 2 dni gin by sprawdzić co słychać przed owu (bez CLO), po tygodniu kolejna wizyta plus sprawdzenie progesteronu.
Na nowo stresujący temat starań, głowa odpoczęła przez tych kilka miesięcy, więc może będzie łatwiejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 18:00
Starania 09.2016
metformina, inofem, wit d, omega, wit c, b12, lametta, luteina,
08.07.20
Homocysteina- 5,28 qmol/l (4,44-13,56)
ANA1- ujemny
Przeciw plemnikom- ujemny
PAI-1 homo
mthfr 677C>T hetero
mthfr 1298A>C hetero
11.07.20- Prog- 7.68 bez lutki
12.19-histerolaparoskopia: niedrożna lewa strona, 1.5x2cm polip
07.19- AMH 4,72
20.07- 1dc
2-6dc lametta
4dc- prolaktyna 14.54
11dc- prawa 8mm, lewa 15mm, endo 5.5mm
18dc- prawa nic, lewa 14-15mm WTF?
18dc- prog <<0.050 brak owulki
19-28dc- luteina
24-30dc plamienie -
nick nieaktualny
-
szamanka91 wrote:Cześć. Napisz coś o sobie ile się starasz itp.
No ja nie pamiętam kiedy robiłam test bo nie czuję potrzeby ich robić bo i tak @ zazwyczaj jest na czas.
Staramy się może nie jakoś wybitnie długo, bo tak na poważnie z lekarzami, badaniami etc dopiero półtorej roku. Niestety mieszkamy w Niemczech i nie trafiałam dobrze. W między czasie zdążyłam nawrt usłyszeć że wchodzę w menopauze więc o dziecku mogę zapomnieć - w dodatku usłyszałam to przez telefon. Na szczęście okazało się, że ta menopauza to jedna wielka bzdura. W między czasie wyszło IO, hipoglikemia reaktywna, od lat celiakia i astma do kompletu więc wesołe przedszkole 😉 strata w Boże Narodzenie i Wielka Niedzielę - ciąże biochemiczne. Pod koniec lipca mąż ma dopiero badanie nasienia a po tym mam ustalac termin na hsg, na początku sierpnia badanie na mutacje. Może coś w końcu ruszy. Ja niestety mam ten idiotyczny nawyk testowania i pozbyć się go nie mogę. Jak odpuszczam testowanie to zaczynam odpuszczać wszystko bo sił zaczyna brakować. -
Cześć dziewczyny. Dzis miałam wizyte. Dostalam orvitelle do zrobienia jutro. Jak się nie uda to badanie immunofenotypu jak tylko dostanę okres.
Ja w poprzednim cyklu testowałam piereszy raz chyba po półtora roku bo miałam jakieś nadzieje.
Jeśli będę musiała robić immunofenotyp tp wtedy wyjdzie jak mój organizm reaguje na nasienie męża, bo może sie okazać że je zabijam. Dodatkowo lekarz powiedział, że musimy się przyjrzeć owu bo dziś 14 dzien a ja mam pecherzyk 18mm a na owu ano widu ani slychu.
Co tam u Was?-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyKaś, czemu lekarz twierdzi że na owu ani widu ani słychu? Może będziesz miała po prostu później owu. 18 mm to już calkiem sporo, w teorii rośnie 2 mm na dobę, więc za jakieś 3 dni powinien pęknąć. Zresztą, skoro twierdzi ze owu ani widu ani słychu to po co kazałby Ci robić zastrzyk?
Stymulowalaś się? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sleepy ja gdyby nie to że lekarz sprawdził jak się sprawy mają to nawet bym nie wiedziała, że mam taki pecherzyk.. tuz przed zastrzykiem zrobiłam test owu i pozytyw... zastrzyk dostałam dlatego, że w poprzednim cyklu na w 12dc mialam pecherzyk 16 mm a owu mogłam mieć w 18 lub 19 dniu, więc był bardzo duży. Teraz dostałam zeby pękł 😊
Testować bede za jakies 15 dni ale wątpię, że zaskoczy. Bardziej stawiam, że jednak mój organizm niszczy nasienie-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualny
-
Samosiowa narazie lekarz mi powiedział, żeby zrobić immunofenotyp ale z tym poczekam do okresu. Na wynik czeka sie tydzień. W piątek będę w klinice to umowie się na wizyte po okresie , akurst bede po wypłacie 😊 i zrobię badanie 😊😊-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualny
-
A u Ciebie jak sytuacja wygląda?-starania o pierwsze dziecko od 01.2018