Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Około 16dcStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
nick nieaktualny
-
Może 🤔 raczej nie mam tak późno bo cykle po 30 dni chyba że to przez infekcjeStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
Szamanka, może rzeczywiście po infekcji i lekach coś się przesunęło. A idziesz do gina w tym cyklu, sprawdzić to?
Joan, rozumiem, że to hsg miało być na NFZ w szpitalu? Nie możesz umówić się prywatnie? Mnie na Twoim miejscu wykończyłby stres nie o wynik tylko o to, czy w ogóle będzie to badanie i poszłabym prywatnie. Ja ogólnie nie cierpię szpitali i od razu załatwiłam to prywatnie, pare minut i po wszystkim do domu.
Aga1510, trzymam kciuki! ✊✊Jak dobrze pójdzie, to i ja będę mieć dziś lub jutro iui. I odliczamy razem do testowania😄Mam nadzieję, że się nic nie poprzesuwa na piątek, bo mój gin robi sobie wtedy wolne...
30.09.2021r. Iga❤️ -
Turkusowa kiedy będziesz wiedzieć czy dziś iui?
Ja nie będę mieć wizyty w tym cyklu bo byłam umówiona na 13dc i mi odwołali bo nie będzie lekarza przez najbliższych pare dniStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
nick nieaktualnyTurkusowa90 wrote:Szamanka, może rzeczywiście po infekcji i lekach coś się przesunęło. A idziesz do gina w tym cyklu, sprawdzić to?
Joan, rozumiem, że to hsg miało być na NFZ w szpitalu? Nie możesz umówić się prywatnie? Mnie na Twoim miejscu wykończyłby stres nie o wynik tylko o to, czy w ogóle będzie to badanie i poszłabym prywatnie. Ja ogólnie nie cierpię szpitali i od razu załatwiłam to prywatnie, pare minut i po wszystkim do domu.
Aga1510, trzymam kciuki! ✊✊Jak dobrze pójdzie, to i ja będę mieć dziś lub jutro iui. I odliczamy razem do testowania😄Mam nadzieję, że się nic nie poprzesuwa na piątek, bo mój gin robi sobie wtedy wolne...Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
szamanka91 wrote:Turkusowa kiedy będziesz wiedzieć czy dziś iui?
Ja nie będę mieć wizyty w tym cyklu bo byłam umówiona na 13dc i mi odwołali bo nie będzie lekarza przez najbliższych pare dni
No właśnie to jest najgorsze, że lekarze odwołują, przesuwają te wizyty, mój też wtorki ma wolne, teraz piątek wolny, dziś też sobie godziny przełożył. My płacimy tyle kasy i jeszcze musimy się dopasowywać..... Ehhh szkoda słów.
Mam dziś wizytę o 12:15 i wtedy się okaże. Dobrze, że mam super koleżanki w pracy, zostaną dłużej za mnie, bo przesunęli mi wizytę. Ale mi się dłuży dziś.
30.09.2021r. Iga❤️ -
Turkusowa90 wrote:
.
Tak w szpitalu.
Z tym, że ja u siebie nigdzie nie zrobię prywatnie.
Najbliżej w Warszawie.
Z tego co się orientowałam to wymóg jest do zrobienia wiele więcej badań plus wizyta kwalifikacyjna. Plus dojazdy na to czyli minimum 2 dni urlopu. A w Warszawie najdrożej chyba w Polsce
samo badanie 800zł plus wizyta kwalifikacyjna plus musiałabym iść do gina prywatnie zrobić znowu posiew plus badania wirusologiczne, wymazy na chlamydię i coś tam jeszcze chcą. No i plus kasa za dojazd.
Dwa, że ja w tym roku wydałam krocie na diagnostykę i leczenie siebie i starego.
I już mój budżet mocno się nadszarpnął.
Trzy to ja już po prostu nie mam siły już szukać, dzwonić, latać robić nowe badania (szukać gdzie te badania zrobić, bo nawet z wymazami na Muchę jest problem)
W dużym mieście jest łatwiej.
Ja już się w tym kierunku po prostu poddałam.
Tym bardziej, że spłynął jeden wynik z krwi starego i nie wróży to dobrych wyników nasienia
Ja już po prostu mam dość -
Turkusowa, kciuki za dzis. Iby wszystki poszko sprawnie
Joan, przykro mi, ze tak yo u was wyglada. Mam nadzieje, ze w koncu będziecie mieć z gorki, a nje tylko pod gorke. E koncu musi sie kiedys polepszyć...
Zauważam pewna zasade.. I czyichś dzieciach mozna rozmaeiac w kolko, ale o chęci posiadania dziecka, problemach zeby je mieć to juz od rszu zmiana tematu.
No i osttanio usłyszałam od sąsiadki, ze co ja wiem o życiu, jak dzieci nie mam. Mowilam wam, ze bardzo jej nie lubie? Ona w kolko przysadzi twki tekst z dupy, bez żadnej refleksji i powodu. -
adu wrote:Turkusowa, kciuki za dzis. Iby wszystki poszko sprawnie
Joan, przykro mi, ze tak yo u was wyglada. Mam nadzieje, ze w koncu będziecie mieć z gorki, a nje tylko pod gorke. E koncu musi sie kiedys polepszyć...
Zauważam pewna zasade.. I czyichś dzieciach mozna rozmaeiac w kolko, ale o chęci posiadania dziecka, problemach zeby je mieć to juz od rszu zmiana tematu.
No i osttanio usłyszałam od sąsiadki, ze co ja wiem o życiu, jak dzieci nie mam. Mowilam wam, ze bardzo jej nie lubie? Ona w kolko przysadzi twki tekst z dupy, bez żadnej refleksji i powodu.
ja to zawsze sobie mówię, że jak jeszcze raz taki tekst usłyszę to dam jakąś ripostę. Nawet chamską, ale żeby komuś zamknąć jadaczkę. Jednak notorycznie tak mnie to zamurowuje, że zazwyczaj nie mówię nic. Jestem za każdym razem w szoku, że ktoś może walić do kogoś ubliżające słowa na temat niepłodności...... -
Joan wrote:ja to zawsze sobie mówię, że jak jeszcze raz taki tekst usłyszę to dam jakąś ripostę. Nawet chamską, ale żeby komuś zamknąć jadaczkę. Jednak notorycznie tak mnie to zamurowuje, że zazwyczaj nie mówię nic. Jestem za każdym razem w szoku, że ktoś może walić do kogoś ubliżające słowa na temat niepłodności......
Tez zawsze sobie to mówię, ale mi nie wychodzi. Mimo, ze ogolnie jestem wyszczekana, to w takivh sytuacjach staje mi gula w gardle i tyle z gadania.. -
Szukam od paru dni bomboniery na komunię. W nd mam komunię i chciałam kupić bombonierę z modlącym się dzieciaczkiem i nigdzie nie ma. Czy to wyszło już z mody? 😂 Ja na swoją takie dostałamStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
nick nieaktualny
-
Hej Kochane, u mnie starania trwają 3 lata. Nie poddaję się. Teraz zaczełam jeszcze bardziej obserwować swój organizm (śluz, temperatura, testy owulacyjne). Tak więc może coś z tego będzie. Ostatnią @ miałam 8 września 2020. A dziś jest mój 23 dc. Od 18dc do 20 dc temp utrzymywała się powyżej 37°C. Od 21dc do 22dc temp wynosiła 36,7°C , a dziś w 23dc temp znowu jest powyżej 37, dokładnie 37,2°C. Nie wiem co myśleć. Wspomnę jeszcze tylko, że dziś rano zaobserwowałam śluz zabarwiony krwią. Nie wiem kurczę czy testować? Czy nie ? Za tydzień powinnam dostać @ i nie wiem czy te plamienie było spowodowane nadchodzącą miesiączka, czy to może plamienie implantacyjne...? Już różne mi myśli o głowy przychodzą. Nie wiem co myśleć. Jak Wy uważacie?Karolina 👩 33
Krzysiek 🧔 30
Starania o 👶 od Maja 2017
PCOS zdiagnozowane
1 biochem maj 2021
14.07.2021 Pink Test II
15.07.2021 Beta ujemna <0,2mlU/ml
walczymy dalej -
Marysia, Adu tak zrobię kupię zwykłą bombonierkę
Karola - czekać, na test jest za wcześnieJak @ za tydzień to możesz spróbować zrobić test za 5 dni
3mam kciuki
karolaEM lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
szamanka91 wrote:Marysia, Adu tak zrobię kupię zwykłą bombonierkę
Karola - czekać, na test jest za wcześnieJak @ za tydzień to możesz spróbować zrobić test za 5 dni
3mam kciuki
Szamanka91 dziękuję kochana za Twoją odpowiedź. Tak zrobię. Poczekam.szamanka91 lubi tę wiadomość
Karolina 👩 33
Krzysiek 🧔 30
Starania o 👶 od Maja 2017
PCOS zdiagnozowane
1 biochem maj 2021
14.07.2021 Pink Test II
15.07.2021 Beta ujemna <0,2mlU/ml
walczymy dalej -
Dobry wieczór
co tam u was, mam wrazenie ze sie jakis dolek nam wkradl na forum
trzymajcie sie dziewuszki, doczekamy sie kiedys, na pewno! Zapomnialam juz jak to jest chujowo czekac na okres z nadzieja ze nie nadejdzie.. Odpoczelam od tego dzieki tym bezowulacyjnym cyklom, a teraz dolek bo juz faza "na pewno sie nie udalo" 😆 ale wiadomo, głupia nadzieja umiera ostatnia i tak nachodza mnie rozkminy, jak by to bylo.. Macie tak czasami? Czy bym poszla od razu na l4, a co bym robila, jak bym wygladala, jakby sie życie zmienilo...
33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
Joan, kurcze to rzeczywiście nie jest łatwo, myślałam, że mieszkasz w większym mieście. Co do kwestii finansowej to rozumiem. U mnie wszystkie badania, leki, wizyty drogie, a w Warszawie nawet nie chcę myśleć.... Mam zatem nadzieję, że przycisniesz swojego lekarza i uda się jak najszybciej zrobić hsg.
Łasica, ja też mam takie rozkminy, ale jakoś szybko mi przechodzi, bo jakoś do końca sobie nie wyobrażam siebie w ciąży.
U mnie dziś okazało się, że są cały czas 3pecherzyki, największy 19mm, dostałam dziś zastrzyk ovitrelle, jutro o 11:45 będę miała iui. Trzymajcie kciuki!!!Marysiaaa, Sleepy, Agaciorka, ŁAsica lubią tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️